Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Εσκαλόπ με ζαμπόν και σάλτσα ντομάτας 

 Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σε φέτες (τρανς, σπάλα, μπούτι ή στρογγυλό)
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 200-230 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 8-10 φέτες ζαμπόν
  • αλεύρι για το αλεύρωμα των εσκαλόπ
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τις φέτες του κρέατος (μοσχάρι), για πλαταίνουν και να γίνουν λεπτές.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τη ντομάτα.

Τη σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά  και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Αλευρώνουμε τα εσκαλόπ και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Τα στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί, βάζουμε πάνω στο καθένα 1 φέτα ζαμπόν και από πάνω τη  σάλτσα ντομάτας.

Πασπαλίζουμε τα εσκαλόπ με την κεφαλογραβιέρα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου