Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

- Ένας ταξιδιώτης αποφασίζει να περάσει την νύχτα του στο πρώτο χωριό που θα συναντούσε μπροστά του.
Αυτό "έτυχε" να είναι ποντιακό...νοικιάζει ένα δωμάτιο και βγαίνει βολτίτσα στην ταβέρνα.
Δεν άργησε η στιγμή που θα ξεκινούσαν τα ανεκδοτα, μόνο που υπήρχε μία διαφορά.....Δεν λέγανε ανέκδοτα μα αριθμούς...
Φωνάζει κάποιος -το 1364.....χαχαχαχα,γελάνε οι υπόλοιποι,λέει ο άλλος το 2104,χαχαχαχαχαχα γελάει ο κόσμος...
δεν αντέχει και ρωτάει τι παίζεται...
ο Κωστίκας πρόθυμος του απαντάει:κοίτα,επειδή εμείς τα ξέρουμε για να μην τα ξαναλέμε τα έχουμε βάλει αριθμούς,οπότε δεν κουραζόμαστε και δεν χρονοτριβούμε....
μάλιστα λέει ο ταξιδιώτης...
μπορώ να πω και εγώ ένα???
Μα φυσικά του λέει ο Κωστίκας...
και λέει :το 4658...
έχουν ξεσκιστεί όλοι οι πόντιοι να γελάνε,σε σημείο που κλαίγανε από τα γέλια...λες και βάρεσε συναγερμός στο χωριό...μόνο που έβλεπε ο ένας τον άλλον γελούσαν...
όταν μετά από πολύ ώρα ηρέμησαν,άρχισαν ένας-ένας πόντιος να αγκαλιάζει τον ταξιδιώτη και να τον φιλάει και όταν αυτός ρώτησε απορημένος: μα γιατί???
και του απάντησε ο Κωστίκας:
Πρώτη φορά το ακούσαμε ! ! ! !

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ενωσης γιά τον Ελεγχο των Κουνουπιών (AMCA), μιάς επιστημονικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και στους κόλπους της περιλαμβάνει επιστήμονες από 50 χώρες του κόσμου.
Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με την βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο.
Η 20η Αυγούστου επελέγη, γιατί την ημέρα αυτή του 1897 ο άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ ανακοίνωσε μιά σημαντική ανακάλυψη που έσωσε εκατομμύρια ζωές έκτοτε: ότι γιά την μάστιγα της ελονοσίας ευθύνονται τα κουνούπια.

Νεκροί όλοι οι στρατιώτες που είχαν βρεί τον Μπίν Λάντεν

Σκότωσαν την επίλεκτικη ομάδα Αμερικανών που δολοφόνησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πώς έγινε η μυστηριώδης επιχείρηση εξολόθρευσης τους;

Ένα περίεργο περιστατικό συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη. Πρόκειται για την κατάρριψη ελικοπτέρου που οδήγησε στον θάνατο 31 στρατιώτες, στην αιματηρότερη επίθεση που δέχτηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 6 Αυγούστου.
Αυτό όμως που έρχεται να επισκιάσει τα πάντα είναι η συγκλονιστική αποκάλυψη ότι από τους 31 νεκρούς στο δυστύχημα με το ελικόπτερο, οι 20 δεν ήταν κάποιοι τυχαίοι αμερικανοί στρατιώτες. Πρόκειται για την περίφημη «Team 6» των αμερικανών «Navy Seals», την ομάδα δηλαδή που είχε καταφέρει την Πρωτομαγιά να εντοπίσει σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ και να εξοντώσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με άλλα λόγια, οι «ήρωες» που (τουλάχιστον με όσα μας ανακοινώθηκαν τότε) κατάφεραν να σκοτώσουν τον υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο στον κόσμο και εχθρό της Αμερικής δεν βρίσκονται πια στην ζωή.
Οι θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για εξολόθρευση της Team 6 εκ των έσω, προκειμένου να μην αποκαλύψουν ποτέ τις πραγματικές συνθήκες της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είδηση ότι οι κομάντος της ειδικής μονάδας των «Navy Seals» που εισέβαλαν στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν είχαν σαφείς διαταγές να τον δολοφονήσουν και όχι να τον συλλάβουν, σύμφωνα με αξιωματικό που συμμετείχε στην επιχείρηση. Η πιο λεπτομερής, ως σήμερα, περιγραφή της αποστολής στο Αμποταμπάντ από έναν αξιωματικό των ειδικών επιχειρήσεων στο περιοδικό «New Yorker» προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα έντονα ερωτηματικά, καθώς ο Λευκός Οίκος είχε ισχυριστεί ότι ο Λάντεν θα είχε συλληφθεί αν ήταν δυνατόν. «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αιχμαλώτισής του – δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε εμείς μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου. Κανείς δεν ήθελε συλληφθέντες», δήλωσε στο περιοδικό ο αξιωματικός που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.
Λίγες ημέρες μετά, λοιπόν, έχουμε αυτό το περιστατικό που ουσιαστικά «φιμώνει» μια για πάντα όλες τις φωνές που θα μπορούσαν να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την κρίσιμη ημέρα. Όπως επισημαίνουν μάλιστα εξειδικευμένα στρατιωτικού περιεχομένου sites όπως το defencenet, η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996, που ως γνωστόν βρήκαν όλοι τον θάνατο σε πτώση ελικοπτέρου λίγους μήνες μετά με εξαίρεση έναν που γλίτωσε γιατί δεν συμμετείχε σε εκείνη την αποστολή και σκοτώθηκε λίγο καιρό αργότερα σε «τροχαίο». Όπως λοιπόν και σε εκείνη την περίπτωση, έτσι και τώρα, με τους άνδρες των «Seals» που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Λάντεν νεκρούς, όλα τα σενάρια είναι ξανά ανοιχτά για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη νύχτα. Και κανένας δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι συνέβη – και κυρίως να διαψεύσει τις επίσημες ανακοινώσεις.
Το ελικόπτερο CH-47 Chinook με τους 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου από εκτόξευση αντιαρματικής ρουκέτας κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες Ταλιμπάν. Αποτέλεσμα της πτώσης του ήταν ο θάνατος όλων επιβαινόντων, δηλαδή των αμερικανών κομάντος, των αφγανών στρατιωτών που επίσης μετέφερε αλλά και τους πληρώματος. Αυτό ήταν το ισχυρότερο πλήγμα μέσα σε μια ημέρα από το 2001, από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν ως απάντηση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.
Και είναι ασφαλώς και το πιο περίεργο, καθώς έχει κάνει το διαδίκτυο να βουίξει από τις θεωρίες συνωμοσίας.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα;

Το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα «κυνηγά» να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση έχει ήδη καταλήξει στο χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, τις οποίες θέτει ο νόμος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου και βρίσκεται στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως φυτώριο. Σ΄ ένα μικρό μέρος της έκτασης θα στηθεί ένα οίκημα περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν οι απαραίτητες λειτουργίες του αποτεφρωτηρίου.

Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα χαρακτηρισμού της έκτασης ως χώρου αποτεφρωτηρίου και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Το αποτεφρωτήριο είναι μια επιδίωξη της δημοτικής αρχής και πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας. Είναι θέμα πολιτισμού η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται πως στον προϋπολογισμό του δήμου έχει συμπεριληφθεί ένα κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ για την τελική μελέτη, ενώ η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου θα κοστίσει γύρω στα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο τρόπος κατασκευής του έργου θα αποφασιστεί στο μέλλον από τη δημοτική αρχή.


"Μπλακ άουτ" στα σχολεία

Με αγωνία περιμένουν τη νέα σχολική χρονιά γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς φέτος τα προβλήματα αναμένεται να είναι περισσότερα από ποτέ. Το στίγμα έδωσε η ίδια η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες μιλώντας για κενά σε εκπαιδευτικούς και για έναρξη της χρονιάς μόνο με τα «βασικά βιβλία».

Σαφής εικόνα για τις κενές έδρες φαίνεται πως δεν υπάρχει, ούτε καν στο υπουργείο Παιδείας, ωστόσο τα στοιχεία από τις συνταξιοδοτήσεις και τις προσλήψεις είναι ενδεικτικά. Φέτος θα συνταξιοδοτηθούν 6.000 εκπαιδευτικοί και θα προσληφθούν 600 όπως επιβάλλεται από την αναλογία μια πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις με βάση τις δανειακές υποχρεώσεις του κράτους.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αποτυχημένη τουρκική άσκηση για απόβαση σε νησί μας

Σε τραγέλαφο κατέληξε άσκηση των τουρκικών ειδικών δυν
άμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια 
σε νησί του Αιγαίου, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής 
πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και 
στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους 
στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα απ’ όπου οι Τούρκοι 
επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση, με αποτέλεσμα να 
σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Πέρα από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από το 
περιστατικό, καθώς το να πληγεί η εξέδρα των επισήμων 
αντί του στόχου οπωσδήποτε δεν είναι συνηθισμένο ατύχημα, 
ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της άσκησης, διότι 
απ’ ό,τι φαίνεται επρόκειτο για σενάριο κατάληψης ελληνικού 
νησιού.

Σε κατάσταση ετοιμότητας
Η επιχείρηση προέβλεπε συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών 
και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού 
πολεμικού ναυτικού (Su Alti Savunma/SAS και Su Alti 
Taaruz/SAT) με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας 
Πεζοναυτών (αυτοί που έπληξαν την εξέδρα των επισήμων), 
με στόχο την αναγνώριση/εξουδετέρωση των προκεχωρημένων 
εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια 
αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του.

Οι δυνάμεις που συμμετείχαν έχουν βάση στη Φώκαια, 
στην περιοχή της Σμύρνης, και το αξιοσημείωτο είναι ότι 
εκλήθησαν να υλοποιήσουν την άσκηση με χρονική 
προειδοποίηση μόλις μιάμισης ώρας (σύμφωνα με το 
defencenet.gr), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι τουρκικές 
Ε.Δ. ήθελαν να δοκιμάσουν την ανταπόκριση σε πραγματικό 
χρόνο κρίσης.


Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί προβληματισμό, 
καθώς συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου εν 
όψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα 
φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και τα υπονοούμενα από 
τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για ανάληψη ακόμα 
και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή 
κυβέρνηση προχωρήσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο η Αθήνα όσο και η 
Λευκωσία δεν παίρνουν αψήφιστα τις απειλές της γείτονος, 
καθώς δεν αποκλείουν να κινηθεί τυχοδιωκτικά ερμηνεύοντας 
υπό το δικό της πρίσμα την αρνητική οικονομική συγκυρία σε 
Ελλάδα και Κύπρο ως εθνική αδυναμία, και γι’ αυτό λαμβάνουν 
όλα τα μέτρα σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, διότι, 
από ό,τι λένε τουλάχιστον, δεν πρόκειται να υπάρξει 
οποιαδήποτε υποχώρηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις.

Εκτεθειμένη η Τουρκία
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης 
Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του την 
κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και την 
αμφισβήτηση των συμφωνιών χάραξης της 
κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζει ανυπόστατη την 
επιχειρηματολογία της Αγκυρας και την καλεί να 
σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο:

«Οι αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού 
υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με έρευνες για υ
δρογονάνθρακες που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία 
στη θαλάσσια περιοχή της, είναι παράνομες και ανυπόστατες.

Ο χαρακτηρισμός από την Τουρκία, ως “παρανόμων” των 
αδειών που έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση για υποθαλάσσιες 
έρευνες προς αμερικανικές εταιρίες, εκθέτει την ίδια την 
Τουρκία, ως προς την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και 
τη διεθνή νομιμότητα.

Ανεξαρτήτως του τι θέλει να πιστεύει, ή, να προσποιείται 
ότι θεωρεί η Τουρκία, η κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου και 
κυρίαρχου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής 
Ενωσης, έχει κάθε δικαιοπρακτικό δικαίωμα, σε διεθνές 
επίπεδο, ως μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη Αρχή, που 
εκπροσωπεί, από άποψη διεθνούς νομιμότητας, όλη την 
Κύπρο και το λαό της».

Πηγή : Ροδια

Το ανέκδοτο της ημέρας

Πως απαντούν οι Γυναίκες στις "έξυπνες" ατάκες των Ανδρων!
- Γεια σου. Σε έχω ξαναδεί στο μπαρ απέναντι είμαι σίγουρος.
- Ναι, για αυτό σταμάτησα να πηγαίνω εκεί.

- Είμαι εκατομμυριούχος!
- Γειά σου! Δουλεύω για την εφορία. Τι καλά που γνωριστήκαμε!

- Γεια! Παρατήρησα ότι με κοιτάζεις.
- Όχι, λάθος κάνεις. Τον φίλο σου κάρφωνα.

- Μωρό μου, που ήσουν όλη τη ζωή μου;
- Το πρώτο μισό της ζωής σου δεν είχα γεννηθεί καν.

- Και με τι ασχολείσαι στη ζωή σου;
- Χορεύω σε drag shows.

- Έλα τώρα! Αφού έχουμε έρθει εδώ κι οι δύο για τον ίδιο λόγο.
- Ναι! Να βρούμε καμιά γκόμενα!

Η συνταγή της ημέρας

Κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

2 κιλά κατσικάκι γάλακτος (σπάλα)

20 αγκινάρες

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

3 αυγά

200 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές λάδι

αλάτι 

πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγής

Κοβουμε το κρεας σε μεριδες, το αλατοπιπερωνουμε και το βαζουμε σε ενα ταψι με το βουτυρο και λιγο νερο. Ψηνουμε το κρεας για 1 1/2 ωρα περιπου σε μετριο φουρνο. Καθαριζουμε τις αγκιναρες και τις τριβουμε καλα με λεμονι για να μην μαυρισουν. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο νερο, τις δυο κουταλιες λαδι και βραζουμε τις αγκιναρες μεχρι να μαλακωσουν και τις στραγγιζουμε. Οταν γινει το κατσικακι βαζουμε τις αγκιναρες αναμεσα στο κρεας. Χτυπαμε σε ενα μπολ το γιαουρτι με τα αυγα, περιχυνουμε το φαγητο και το βαζουμε παλι στο φουρνο για λιγη ωρα (μεχρι να ροδισει και να πηξει το γιαουρτι με τα αυγα).


Θα χαθούν 13.000 τουρίστες σε Ρόδο και Κω;

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον κλάδο του τουρισμού της Ρόδου και της Κω η φημολογία περί αναστολής των χειμερινών δρομολογίων του ιρλανδικού αερομεταφορέα Ryanair στα δύο νησιά της Δωδεκανήσου.

Πληροφορίες που προέρχονται από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες της Ρόδου αναφέρουν ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν καταβάλει στην εταιρεία μέρος της χρηματοδοτικής συμβολής, όπως προβλέπεται από σχετικές συμβάσεις.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, τις προσεχείς ημέρες θα μεταβεί στο Δουβλίνο, στην έδρα της εταιρείας, ενώ, όπως αναφέρει σε γραπτή τοποθέτησή του για το ζήτημα δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση με την Ryanair.

«H κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. [...]. Τι συμβάσεις υπογράφηκαν και πως υπογράφηκαν και τι υποχρεώσεις αναλήφθηκαν είναι γνωστό σε αυτούς που τις υπέγραψαν και ανέλαβαν την ευθύνη και υποχρέωση υλοποίησης τους» σημειώνει.

iPhone 5: Η κυκλοφορία του στις 7 Οκτωβρίου!

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν το iPhone 5 να κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, καθώς εκτός από το TiPB και το 9to5mac αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Apple το επόμενης γενιάς iPhone βρίσκεται σε τροχιά διάθεσης για τον Οκτώβριο και πιθανότητα για τις 7 του μήνα:
According to our sources, Apple has been weighing between launching the new iPhone on October 7th or October 14th, but with the product’s latest stages of pre-mass-production currently moving along nicely, Apple is presently shooting towards a launch on the 7th.
Της κυκλοφορίας του iPhone 5 αναμένεται να προηγηθεί μία εβδομάδα προ-παραγγελιών, όπως είχε γίνει και με το iPad 2:
On top of this, unlike with the iPad 2, Apple plans to offer pre-orders for the new iPhone.
Apple currently plans to begin pre-orders for their next-generation smartphone in the final days of September. The company has still not finalized the pre-order start date, but is debating between Thursday, September 29th and Friday, September 30th. The 30th seems more likely at this point according to one of our sources.
Εφόσον οι πληροφορίες των TiPB και 9to5mac ευσταθούν αναμένουμε ότι στο καθιερωμένο event του Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί/ουν και το/τα iPhone 4s/iPhone 5… υπομονή λοιπόν, απομένει περίπου ένας μήνας για να μάθουμε τι μας ετοιμάζει η Apple!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ένα κοτόπουλο διασχίζει ένα δρόμο.
Ερώτηση: Γιατί το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η αλήθεια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ:
Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ:
Κι όμως, τον διέσχισε...
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ:
Για να πάει στην απέναντι πλευρά.
ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ:
Ο Σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα Μέσα, όποια κι
αν είναι αυτά.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ:
Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο.
ΔΑΡΒΙΝΟΣ:
Τα κοτόπουλα, στο πέρασμα των αιώνων, επιλέχτηκαν από τη φύση με
τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν
δρόμους.
ΦΡΟΫΝΤ:
Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο
αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας, τάση φυγής
από την πραγματικότητα και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι πιθανότατα
καταπιεσμένη.
ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ:
Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να
διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.
ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ:
Για να πάει εκεί που κανένα άλλο κοτόπουλο δεν είχε πάει πριν.
KΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ:
Το κοτόπουλο δεν διέσχισε όλο το δρόμο, αλλά μετά τις εκλογές η
κυβέρνηση μας θα κάνει ότι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η
διάσχιση.
ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ:
ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στο Σύνταγμα και στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι
δεν είχα καμία σχέση με το κοτόπουλο αυτό.
ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ:
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε
το νέο "Chicken Office 2000", που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά
εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει...

«Βροχή» έπεσαν οι σφαίρες έξω από μπαρ στο Ηράκλειο

Στο...πόδι σηκώθηκαν χθες τα ξημερώματα οι γείτονες κεντρικού μπαρ στο Ηράκλειο όπου νεαρός θαμώνας, ενώ διασκέδαζε κι αφού ενεπλάκη με το προσωπικό της επιχείρησης, άρχισε να πυροβολεί στον εξωτερικό χώρο για άγνωστο λόγο...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ", ο συγκεκριμένος άνδρας ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία κατάγεται από το νομό
Ρεθύμνου και το όνομά του είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε σοβαρή υπόθεση που απασχόλησε τις Διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Ετοίμαζε μεγαλύτερο χτύπημα ο μακελάρης της Νορβηγίας

Ο μακελάρης Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο δράστης των δύο πολύνεκρων επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, είχε ετοιμάσει άλλη μία βόμβα βάρους άνω του ενός τόνου, μεγαλύτερη δηλαδή από εκείνη που είχε ανατίναξει στο κέντρο του Όσλο, μετέδωσε απόψε η δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK.

Σύμφωνα με το κανάλι, που επικαλείται ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, η βόμβα εντοπίστηκε σε ένα αγρόκτημα που νοίκιαζε ο Μπράιβικ σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων βορείως του Όσλο.

Ήταν έτοιμη για χρήση και ζύγιζε 1-1,5 τόνους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συγκριτικά, εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει για να παγιδεύσει ένα φορτηγάκι και να το ανατινάξει στις 22 Ιούλιου, ήταν βάρους περίπου 950 κιλών, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, και η αιτία που οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από τις 27 Ιουλίου η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε και κατέστρεψε εκρηκτικά στο απομονωμένο αγρόκτημα, δεν είχε διευκρινίσει όμως την ποσότητά τους.

Ο Μπρέιβικ είχε νοικιάσει το αγρόκτημα πριν από αρκετές εβδομάδες, με την πρόφαση ότι θα καλλιεργούσε λαχανικά ούτως ώστε να μπορέσει να αγοράσει μεγάλες ποσότητες χημικών λιπασμάτων χωρίς να κινήσει υποψίες.

Τρέχουν και δεν φτάνουν όσοι πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο!

Πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τώρα, όχι μόνο χρωστούν μεγαλύτερη δόση, αλλά και περισσότερο κεφάλαιο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 20%! Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, τα στεγαστικά δάνεια που είχαν συναφθεί σε ελβετικό φράγκο ήταν 7 δισ. ευρώ και αρκετά από αυτά μετατράπηκαν σε ευρώ, όταν η ισοτιμία ευρώ/ φράγκου ήταν 1,40.

Πριν από 4 χρόνια, το 2007 όταν η ισοτιμία ευρώ- ελβετικού φράγκου ήταν ελκυστική καθώς ήταν στο 1,65. Τότε με τα ευρώ αγόραζαν περισσότερα ελβετικά φράγκα, ενώ σήμερα λιγότερα. Σήμερα, που η ισοτιμία έχει φθάσει στο 1,13 πολλοί δανειολήπτες έχουν φθάσει να έχουν μεγαλύτερο υπόλοιπο στο κεφάλαιο.

Ουσιαστικά, οι δανειολήπτες μοιάζουν με τους επενδυτές που έχουν αγοράσει λ. χ αμερικανικές μετοχές. Αν η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε πτώση ο επενδυτής χάνει από το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, εκεί που αγόραζε περισσότερα δολάρια με το ευρώ αυτό αρχίζει να αλλάζει όταν η ισοτιμία του ευρώ αρχίζει να πέφτει ..

Σε ότι αφορά τα δάνεια για παράδειγμα, το 2007 ένας ιδιώτης είχε δανειστεί ένα στεγαστικό 100.000 ευρώ ή 165.000 ελβετικά φράγκα με διάρκεια αποπληρωμής τα 25 χρόνια και επιτόκιο 2%. Η δόση που πλήρωνε ήταν 699 ελβετικά φράγκα ή 424 ευρώ το μήνα.

Μέχρι σήμερα ο δανειολήπτης έχει πληρώσει 54 δόσεις και το κεφάλαιο έχει φθάσει περίπου σε 127 χιλιάδες ευρώ. Η πορεία, όμως, της ισοτιμίας από το 1,65 προς το 1,13 έχει αυξήσει κατακόρυφα τόσο την δόση, όσο και το κεφάλαιο. Η δόση δεν είναι πλέον αλλά 424 ευρώ, αλλά έχει ξεπεράσει τα 500 ευρώ, μια αύξηση τουλάχιστον 20%.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το δάνειο δινόταν με προστασία δόσης ( 5% ) αν δηλαδή η δόση αυξανόταν πάνω από το 5%. Ωστόσο, αυτό αφορούσε μόνο την δόση και όχι το κεφάλαιο. Αντί λοιπόν να μειώνεται το κεφάλαιο, οι καταναλωτές βρέθηκαν απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τραπεζικά στελέχη συμβούλευαν τους πελάτες τους να μην μετατρέψουν το δάνειο, καθώς όπως συμβαίνει και με τις μετοχές στο χρηματιστήριο, η μετατροπή κεφαλαιοποιεί την «χασούρα». Όμως, η ισοτιμία η οποία πριν από μερικούς μήνες ήταν στο 1,31 ενώ τώρα έχει φθάσει στο 1,13 με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ζημιές.

Ωστόσο, η ισοτιμία ενδέχεται να αλλάξει και να επιστρέψει στο πρότερο σημείο, όπως συνέβη και μεταξύ δολαρίου – ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, η μη μετατροπή θα είναι προς όφελος του δανειολήπτη. Με άλλα λόγια, σ αυτή την ταραγμένη εποχή των ισοτιμιών είναι καλύτερα να περιμένει μια αλλαγή στην ισοτιμία.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ούρησε πάνω σε διάδρομο αεροσκάφους της Cityjet

Ενας φανερά μεθυσμένος Ζεράρ Ντεπαρντιέ θυμήθηκε τα… παλιά και την περασμένη Τρίτη έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου μέσα στο αεροπλάνο της Cityjet, θυγατρικής της AirFrance - KLM.

Ο γάλλος ηθοποιός, που πριν μια δεκαετία αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα αλκοολισμού, αφού κατανάλωνε 2-3 μπουκάλια κρασί ημερησίως, λίγο πριν αναχωρήσει με την πτήση που επρόκειτο να απογειωθεί από το Παρίσι για Δουβλίνο επέδειξε ελάχιστη υπομονή όσον αφορά στις προσωπικές του ανάγκες και ρεζιλεύτηκε μπροστά σε 126 επιβάτες.

Ο 62χρονος σταρ, λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους θέλησε να πάει στην τουαλέτα, όμως η αεροσυνοδός του είπε να περιμένει 15 λεπτά επειδή απαγορεύεται ρητά να είναι οποιοσδήποτε όρθιος την συγκεκριμένη στιγμή. Εκείνος ανταπάντησε ότι δεν μπορεί να περιμένει, σηκώθηκε και ούρησε στο διάδρομο του αεροσκάφους, ενώπιον των εμβρόντητων συνεπιβατών του! Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες, μετά την πράξη του, ο κ. Ντεπαρντιέ δεν έδειξε κανένα ίχνος ντροπής, σαν να έκανε μόλις το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου!

«Ηταν φανερό ότι είχε πιει λιγάκι παραπάνω», είπε η Ντανιέλ, μια εκ των 127 επιβατών, προσθέτοντας πως «ήταν πολύ εκνευρισμένος κι έλεγε συνέχεια «Θέλω να ουρήσω, θέλω να ουρήσω!»» και καταλήγοντας πως «όλα έγιναν πολύ διακριτικά. Ο κ. Ντεπαρντιέ επέστρεψε στο κάθισμά του και το αεροπλάνο επέστρεψε στο τέρμιναλ για να καθαριστεί».

«Θα επιβεβαιώσω μόνο ότι πράγματι [ο ηθοποιός] ούρησε στο αεροσκάφος», δήλωσε εκπρόσωπος της θυγατρικής εταιρείας της Air France-KLM, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1.

Ζημιωμένοι φυσικά από το περιστατικό βγήκαν οι ίδιοι οι επιβάτες, διότι η ήδη καθυστερημένη πτήση αναγκάστηκε να καθυστερήσει άλλες δύο ώρες αφού το αεροπλάνο επέστρεψε στη πύλη του για να καθαριστεί.

Το ταχύτερο ρομπότ στον κόσμο έχει γόνατα και τρέχει σαν άνθρωπος

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μίσιγκαν στις ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ-δρομέα με γόνατα, ονόματι Μέιμπελ (MABEL), το οποίο μπορεί να τρέξει σαν άνθρωπος. Αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι 11 χιλιομέτρων την ώρα, θεωρείται πλέον το ταχύτερο ρομπότ του είδους του στον κόσμο. Ποτέ μέχρι σήμερα ένα ρομπότ δεν είχε καταφέρει να κινείται με τρόπο, που μιμείται με τόση επιτυχία την ανθρώπινη κίνηση.

Το ρομπότ άρχισε να σχεδιάζεται το 2008 από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέσι Γκριζλ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών, σε συνεργασία με επιστήμονες του Ινστιτούτου Ρομποτικής του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον. Έκτοτε το ρομπότ έχει σταδιακά τελειοποιηθεί, αποκτώντας βελτιωμένους αλγόριθμους που του επιτρέπουν να κρατά την ισορροπία του και να αντιδρά έγκαιρα στις αλλαγές του περιβάλλοντος (π.χ. ανώμαλος δρόμος) σε πραγματικό χρόνο.

Α. Διαμαντοπούλου: Στις 29 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Στις 29 Αυγούστου θα δοθούν οι εφετινές βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της εφετινής χρονιάς.

Η κύρια Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η ανακοίνωση των βάσεων εφέτος θα καθυστερήσει επειδή καθυστέρησε κατά δέκα ημέρες να ανακοινωθεί και ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Η νέα σχολική χρονιά


Εξακόσιοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν εφέτος στα σχολεία, ενώ 6.000 άτομα θα αποχωρήσουν συνταξιοδοτούμενα. Παράλληλα, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα είναι κατά 50% μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. Όπως είπε ωστόσο η κυρία Διαμαντοπούλου, τα σχολεία θα ανοίξουν εφέτος χωρίς κενά. «Είναι άθλος» τόνισε, «αλλά είναι όλα υπό έλεγχο. Η πολιτική κρίνεται σε συνθήκες μεγάλης κρίσης και οι καπετάνιοι στην φουρτούνα φαίνονται», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι με τις συνενώσεις των 2.000 σχολείων θα αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα, ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν πλήρες ωράριο, οι αποσπάσεις θα γίνονται με αυστηρά κριτήρια, ενώ θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε σχολεία και από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν υπεράριθμοι ή όχι. Ενδεικτικά η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι βρέθηκαν 1000 εκπαιδευτικοί στη χώρα στην τεχνική εκπαίδευση που είχαν από 0 έως 3 ώρες.

Εφέτος θα εφαρμοστεί και η μέθοδος της «κάρτας» σχολείων από την οποία θα φαίνεται η λειτουργία τους και τα κενά σε εκπαιδευτικούς ή βιβλία. Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά με το θέμα των βιβλίων ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται όλα τα βασικά βιβλία στα σχολεία και το επόμενο 20ημερο θα ολοκληρωθεί η αποστολή όλων των εκπαιδευτικών διδακτικών πακέτων.

Νέο πρόγραμμα εφέτος


Εφέτος όμως, θα εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο πρόγραμμα σπουδών σε 180 λύκεια πιλοτικά. Στο νέο αυτό πρόγραμμα τα μαθήματα μειώνονται, δίνεται βαρύτητα σε φυσικές επιστήμες, μαθηματικά και γλώσσα και εισάγεται για πρώτη φορά η μέθοδος των «πρότζεκτς» (ομαδικών δηλαδή εργασιών μεταξύ μαθητών που θα βαθμολογούνται κανονικά και θα λαμβάνονται υπόψιν για την επίδοση τους). Η εφαρμογή του νέου προγράμματος θα είναι καθολική το σχολικό έτος 2012-13.

Επίσης εφέτος 961 δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν με το νέο πρόγραμμα των σχολείων διευρυμένου ωραρίου, που πέρυσι εφαρμόστηκε πιλοτικά σε περίπου 200 σχολεία.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Η παρωδία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζεται και η αγωνία των υποψηφίων παρατείνεται. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει καταρρίψει κάθε αρνητικό ρεκόρ στην διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων. Για πρώτη φορά φέτος οι εξετάσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ (12 Μαίου). Δεν έφτασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να είναι έτοιμοι και να ανακοινώσουν τις βάσεις εισαγωγής» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της εξεταστικής διαδικασίας, και πρότεινε ελεύθερη είσοδο στα πανεπιστήμια. Παράλληλα πρότεινε να υπάρχουν σκληρές δοκιμασίες μεταξύ πρώτου και δευτέρου έτους.Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήρισε τις πανελλήνιες εξετάσεις «χάσιμο χρόνου και μεγάλη οικονομική αιμορραγία για τις οικογένειες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που χρειάζεται είναι η ελεύθερη είσοδος στα πανεπιστήμια και σκληρές δοκιμασίες μεταξύ 1ου και 2ου έτους».

Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια

Την ερχόμενη Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή, όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο νέος Νόμος Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η επόμενη εβδομάδα επομένως θα είναι πλήρης εξελίξεων, καθώς δίνουν συνέντευξη την Δευτέρα 22 του μήνα οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) καθώς και η κίνηση των 900 πανεπιστημιακών που τάσσονται κατά του σχεδίου Νόμου («Υπεράσπιση του δωρεάν και δημοσίου πανεπιστημίου). Ακόμη συνάντηση έχουν την Δευτέρα για να καθορίσουν την στάση τους και οι εκπρόσωποι της Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα από αγωγό της -ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα- , ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη, ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell.

"Η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει μειωθεί στα περίπου δυο βαρέλια την ημέρα", δήλωσε στο ραδιοσταθμό του BBC, ο Γκλεν Σέιλι, τεχνικός διευθυντής των επιχειρήσεων εξόρυξης της Shell στην Ευρώπη.

Το Ρόιτερς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή του πετρελαίου από τον αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ που ανήκει στη Shell και στην Exxon Mobil Corp και η οποία βρίσκεται 180χλμ ανοιχτά του λιμανιού Αμπερντίν, της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι αρχές ή η εταιρεία.

Ο Σέιλι δικαιολόγησε την αρχική σιωπή του πετρελαϊκού ομίλου λέγοντας ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή.

Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση να ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόνοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.

Ο Σέιλι δήλωσε ότι η Shell πιστεύει ότι το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει δε θα φτάσει στις ακτές.

Πάνω από 20% η ανεργία το 2012!

Με την πλάτη στον τοίχο, οι Ελληνες εργαζόμενοι αποδέχονται την εργασιακή ζούγκλα για να μη χάσουν το μεροκάματο και βιώσουν τον εφιάλτη της ανεργίας, η οποία παρόλα αυτά τρέχει ασυγκράτητη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ που συντάσσει την ετήσια μελέτη για την ελληνική οικονομία, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Θεσσαλονίκης - η επίσημη ανεργία μετά το φθινόπωρο που θα ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος θα αγγίξει το 18% (πάνω από 900.000 άνεργοι) και μαζί με την «κρυφή» θα φτάσει το 23% -24% προσεγγίζοντας σύμφωνα με τους μελετητές τα υψηλά ποσοστά του 1961, την εποχή που οι Ελληνες έφευγαν μετανάστες.

Το 1961 οι άνεργοι ανέρχονταν στις 864.000 σε σύνολο εργατικού δυναμικού 3. 640.000 άτομα. Οσο για το 2012, προβλέπεται ότι η στατιστική ανεργία θα ξεπεράσει το 20% (1.150.000 άτομα). Αλλωστε πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες ενώ μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων.

Σήμερα κανείς δεν προσλαμβάνει, ένας στους 3 δεν ασφαλίζει το προσωπικό σε ορισμένους κλάδους όπως στον τουρισμό και την εστίαση ενώ χρησιμοποιούν δεκάδες τερτίπια για να μειώσουν τους μισθούς.

Στις τουριστικές επιχειρήσεις κανένας δεν πληρώνει, όλοι δίνουν στο ΙΚΑ πλασματικά στοιχεία ότι απασχολούν part time τον εργαζόμενο ενώ στην πραγματικότητα δουλεύει 10ωρα χωρίς ρεπό με την ελπίδα να πάρει μεγαλύτερες αποδοχές ή τον αφήνουν ανασφάλιστο.

Από τους 2.957 ελέγχους που διεξήχθησαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) σε εστιατόρια - μπαρ - κλαμπ - καφετέριες - μεζεδοπωλεία - νυκτερινά κέντρα - ξενοδοχεία - τουριστικά λεωφορεία - θαλάσσια σπορ - εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων - τουριστικά γραφεία κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο Ειδικό Βιβλίο δύο εκατομμύρια διακόσιες ενενήντα τρεις χιλιάδες και πεντακόσια ευρώ (2.293.500,00 €) με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%.

Η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου σε υπότροπους εργοδότες αποτελεί ένα ακόμα μέτρο για τη συμμόρφωση των παρανομούντων εργοδοτών.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ με την ανεργία και τη μείωση μισθών και συντάξεων η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί έως και 8,9% (2009-2011) με αποτέλεσμα ο δείκτης σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας έναντι του μέσου όρου των 15 πιο ανεπτυγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μειωθεί από 84,5% (2009) σε 75,9%. Δηλαδή χάσαμε σε αγοραστική δύναμη ακριβώς ότι κερδίσαμε τα 10 προηγούμενα χρόνια με την ένταξη στην ευρωζώνη.

Καρχαρίας σκότωσε έναν νεόνυμφο στις Σεϋχέλλες

Ήταν μόλις τριάντα ετών και είχε παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του πριν από εννέα ημέρες.

Ο Βρετανός Ίαν Ρέντμοντ από το Λάνκασιρ της Αγγλίας είχε τραγικό τέλος, εχθές, Τρίτη όταν, ενώ κολυμπούσε σε παραλία του νησιού Anse Lazio, δέχτηκε επίθεση από καρχαρία και πέθανε.

Ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στις Σεϋχέλλες με την 27χρονη σύζυγό του Τζέμα Χάτον για το ταξίδι του μέλιτος μια και είχαν παντρευτεί πρόσφατα.

Οι κραυγές αγωνίας του για να τον βοηθήσει κάποιος ήταν που θορύβησαν τη Χάτον, η οποία απολάμβανε την ηλιοθεραπεία στην παραλία.

Παρόλο που τελικά ένας άλλος τουρίστας που βρισκόταν κοντά του μέσα σε βάρκα κατάφερε να τον «απεγκλωβίσει» από τα δόντια του καρχαρία και να τον μεταφέρει στην ακτή, ο Ρέντμοντ δεν τα κατάφερε.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι όταν η σύζυγος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε σηκώθηκε όρθια και άρχισε να φωνάζει, «αυτός είναι ο άντρας μου! Μόλις παντρευτήκαμε».  

Είκοσι λεπτά μετά το περιστατικό και αφού είχαν παρασχεθεί στον άνδρα οι πρώτες βοήθειες από γιατρό που βρισκόταν επί τόπου, επίσης κάνοντας τις διακοπές του, ο Ρέντμοντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αμέσως μετά το συνταρακτικό συμβάν, οι αρχές απέκλεισαν πολλές από τις παραλίες κοντά στο Πράσλιν, ένα από τα 115 νησιά τα οποία αποτελούν το σύμπλεγμα  των Σεϋχελλών.

Η επίθεση αυτή από καρχαρία ήταν η δεύτερη που έχει δει η περιοχή τις τελευταίες 15 ημέρες.

Οι Σεϋχέλλες αποτελούν, σύμφωνα με την Daily Mail, αγαπημένο προορισμό Βρετανών τουριστών και ειδικότερα προτιμώμενο τόπο για να περάσουν τον μήνα του μέλιτος. 

Το είδος του καρχαρία που σκότωσε τον Ρέντμοντ παραμένει άγνωστο.

Η γιορτή κρασιού στον Εμπωνα

Αύριο Πέμπτη 18 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις 
για την γιορτή κρασιού στον Εμπωνα.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Αυγούστου 
και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε έχει ως εξής:

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
21:00 Θεατρική Παράσταση από την παιδική θεατρική 
ομάδα του Έμπωνα.
Τίτλος Παράστασης: «Ταξίδια στον κόσμο»
Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού 
καταστήματος Έμπωνα
Υπεύθυνη παράστασης: Μανιώτη Μαρία
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011
21:00 Χορευτικές Παραστάσεις από τα μπαλέτα του 
Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα «Ο Αττάβυρος»
Τόπος Διεξαγωγής: Πλατεία Έμπωνα

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
21:00 Χορευτικές παραστάσεις από τον Χορευτικό 
Όμιλο Νέων και Φίλων Πάτμου και από τα μπαλέτα 
του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα «Ο Αττάβυρος».
22:30 Λαϊκό και Νησιώτικο γλέντι με άφθονο κρασί , 
χορό και την ορχήστρα του Νεκτάριου Κωνσταντάκη, 
στο τραγούδι η Χριστίνα Κόζα.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011
09:00 5ος Ποδηλατικός γύρος Αταβύρου σε συνεργασία 
με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Ροδήλιος»
Μέσα από βιντεοπροβολέα θα προβάλλονται παλαιότερες 
Γιορτές Κρασιού και λαϊκά γλέντια του Έμπωνα , καθώς 
και η διαδικασία παραγωγής του κρασιού από την 
συγκομιδή έως και την εμφιάλωση.

Στα περίπτερα θα φιλοξενούνται οινοποιοί του τόπου μας 
εκθέτοντας τα προϊόντα τους καθώς επίσης και ο Πολιτιστικός 
Σύλλογος του Έμπωνα με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών 
εδεσμάτων και άλλων προϊόντων σχετικά με το κρασί και τα 
παράγωγα του σταφυλιού.
Τέλος, όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν 
άφθονο κρασί, φρέσκο σταφύλι και παραδοσιακή μουσταλευριά.





Πηγή : Ροδιακή

Σε υψηλό επίπεδο η εγκληματικότητα στο Νοτίο Αιγαίο

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία των υποθέσεων που 
καταγράφησαν αλλά και αυτών που εξιχνιάστηκαν από 
τις αστυνομικές υπηρεσίες το πρώτο εξάμηνο του 2011, και 
τα οποία αποδεικνύουν την αύξηση της εγκληματικότητας και 
στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. 
στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης 
Νοτίου Αιγαίου από την αρχή του τρέχοντος έτους έως και τον 
Ιούνιο, τελέστηκαν δύο ανθρωποκτονίες και έγιναν τρεις 
απόπειρες από τις οποίες όλες εξιχνιάστηκαν. Το αντίστοιχο 
χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν σημειωθεί δύο απόπειρες και 
μία ανθρωποκτονία που επίσης είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί 
οι δράστες αυτών.

Επίσης οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν με 11 υποθέσεις 
απάτης καταφέρνοντας να εξιχνιάσουν 8 από αυτές 
(πέρυσι είχαν καταγγελθεί 7 και για όλες βρέθηκαν οι 
υπαίτιοι), με 4 υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, 3 εκβιασμούς 
και μία απόπειρα εκβιασμού (όλες εξιχνιάστηκαν), 16 
υποθέσεις επαιτείας, 19 υποθέσεις ζωοκλοπής 
από τις οποίες μόλις για τις 3 εντοπίστηκαν οι δράστες, 
67 υποθέσεις παραχαραγμένων (διαλευκάνθηκαν οι 27), 
38 υποθέσεις περί όπλων, 14 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 
66 για πλαστογραφία και 4 για σεξουαλική εκμετάλλευση 
(για όλες τις κατηγορίες βρέθηκαν οι υπαίτιοι).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το πρώτο εξάμηνο του 2011, στην 
περιοχή του Νοτίου Αιγαίου καταγγέλθηκαν 10 βιασμοί και 5 
απόπειρες βιασμών, όπου 11 υποθέσεις πήραν το δρόμο της 
δικαιοσύνης οι δράστες, ενώ πέρυσι είχαν καταγγελθεί 3 
βιασμοί και μία απόπειρα και όλες διαλευκάνθηκαν.

Επίσης οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν με 115 υποθέσεις 
παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών 
(πέρυσι ήταν 117) και εξιχνιάστηκαν οι 114 (πέρυσι 111). 
Σημαντικά ωστόσο είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν 
αναφορικά με τις κλοπές οχημάτων στη περιοχή μας, αφού 
μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 δηλώθηκαν ότι εκλάπησαν 
248 οχήματα και βρέθηκαν μόλις 99 από αυτά (πέρυσι είχαν 
κλαπεί 233 και εντοπίστηκαν τα 72).

Έτσι την «πρωτιά» στη κατηγορία αυτή έχουν οι δίκυκλες 
μοτοσικλέτες 137 στο σύνολο τους (βρέθηκαν οι 54), 
ακολουθούν τα μοτοποδήλατα με 82 (βρέθηκαν 32), και 
έπονται τα ι.χ. με 18 (εντοπίστηκαν 11), ι.χ. φορτηγά και 
λεωφορεία 9 στο σύνολο (εντοπίστηκαν 2), και δύο λοιπά οχήματα.

Βάση των ίδιων στοιχείων, οι ληστείες που έγιναν στη 
περιοχή μας αντιστοιχούν στον ίδιο αριθμό με αυτές που 
σημειώθηκαν πέρυσι, δηλαδή 21 στο σύνολο τους, από τις 
οποίες οι 10 εξιχνιάστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι 
είχαμε και 6 απόπειρες ληστείας και τελικά στο σύνολο είχαν 
εξιχνιαστεί οι 17 υποθέσεις.

Από αυτές πάντως που καταγράφησαν φέτος, οι 4 έγιναν σε 
σπίτια, οι 2 αφορούσαν κινητά τηλέφωνα ή μικροποσά, μία 
σε μίνι μάρκετ και τρεις σε υποκαταστήματα τραπεζών.


Πηγή : Ροδιακή

Μέχρι τις 25 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μέχρι τις 25 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γγ του υπουργείου Βασίλη Κουλαϊδή στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Η πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους θα σημειώνουν φέτος αισθητή πτώση σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Πάνω από 8.000 θέσεις σε δεκάδες ΤΕΙ θα ανοίξουν τις εισόδους τους σε υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια, ενώ αναμένεται ότι πάνω από 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες.

Τα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως τα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά, νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και ακόμη περισσότερο της περιφέρειας θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους.

Ιδιαίτερα τα ιατρικά, οδοντιατρικά και φαρμακευτικά τμήματα αναμένεται να σημειώσουν αρκετά μεγάλη πτώση.

Ωστόσο, θα υπάρξει και άνοδος των βάσεων στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικές βάσεις κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσεις σαν τις περσινές που άρχιζαν από τα 868 μόρια σε ΤΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου ή από 1.000 έως 1.164 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου ή του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν θα δούμε φέτος.

Παράλληλα, και ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία, σημειώνοντας άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.

Η συνταγή της ημέρας

Φασόλια πιάζ 

Υλικά: 
  • ¼ κιλό μικρά ξερά φασόλια άσπρα ή μαυρομάτικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • 3 κρεμμύδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 -4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 ελιές
Για τη σάλτσα
  • 1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • χυμό από ½ ή 1 λεμόνι
  • ή 2 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση: 
Αν χρησιμοποιήσουμε μαυρομάτικα φασόλια, δεν είναι απαραίτητο να τα μουλιάσουμε σε νερό , πριν τα μαγειρέψουμε.
Αν χρησιμοποιήσουμε λευκά φασόλια, από το προηγούμενο βράδυ θα τα πλένουμε καλά και θα τα βάλουμε σε ένα μπολ με νερό, που θα τα υπερκαλύπτει 5-6 πόντους. Την άλλη μέρα θα τα στραγγίσουμε, θα τα βάλουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και θα τα βράσουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ ή σε μια βαθουλή πιατέλα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες ή κύβους και τις ρίχνουμε στην πιατέλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα κρεμμύδια.
Βάζουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού ή το ξύδι και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε λίγο, μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Διακοσμούμε με τις ελιές και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως σέλινο, πιπεριές σε διάφορα χρώματα, παντζάρια και άλλα.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και τόνο σε κομματάκια.

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ο Εβραίος πατέρας είναι ετοιμοθάνατος. Γύρω από το κρεβάτι του πόνου, είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια του. Το κλίμα είναι βαρύ και πένθιμο. Ένα μόνο μικρό καντηλάκι, δίπλα στον άρρωστο, φωτίζει αμυδρά το στενό δωμάτιο. Ο πατέρας, με κλειστά τα μάτια και πολύ κόπο, ψιθυρίζει:
Πατέρας: Γυναίκα μου Σάρα είσαι εδώ;
Σάρα (κλαίγοντας): Ναι, άντρα μου.
Πατέρας: Γιε μου Ιακώβ είσαι εδώ;
Ιακώβ (φανερά συγκινημένος): Ναι, πατέρα.
Πατέρας: Μικρή μου θυγατέρα Ιουδίθ, είσαι εδώ;
Ιουδίθ (απαρηγόρητη): Ναι, πατέρα, είμαι κοντά σου.
Πατέρας: Και εσύ στερνοπούλι μου Ααρών, είσαι εδώ:
Ααρών (με αναφιλητά): Ναι, πατέρα.
Πατέρας: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ;

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Μια τραγωδία μέσα στις επιτυχίες του ''μικρού'' της Βαλένθια!

 
Τραγική κατάληξη είχε ο φιλικός θρίαμβος της Βαλένθια επί της Ρόμα αφού ο Πάκο Αλκαθέρ των «νυχτερίδων» είδε τον πατέρα του να παθαίνει ανακοπή καρδιάς με την έξοδό του από το γήπεδο.
Ο 18χρονος άσος της Βαλένθια μόλις είχε βγει από τα αποδυτήρια του Μεστάγια και μαζί με τους γονείς του αποχωρούσε από το γήπεδο. Ξαφνικά ο πατέρας του έπεσε λυπόθιμος και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου δεν μπόρεσε να ανανήψει.
Στο σημείο έφθασαν πολλά μέλη της οικογένειας της Βαλένθια, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον Αλκαθέρ και τη μητέρα του.
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι στο συγκεκριμένο αγώνα ο νεαρός επιθετικός βρήκε δίχτυα, ενώ πριν την έναρξή του τιμήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας του για τα δύο γκολ με τα οποία η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία U-19.