Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Ψάρι ρολό με σάλτσα σκόρδου
Υλικά για 4 άτομα
  • 4 φιλέτα ψαριού της αρέσκειας σας (πχ σολομού)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα σκόρδου
  • 1 ματσάκι φρέσκα σκόρδα πολύ ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Εκτέλεση
  1. Παίρνετε τα φιλέτα ψαριού, βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι και αρχίζετε να τα τυλίγετε σε ρολό με την πέτσα του ψαριού προς τα έξω. Στερεώνετε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τα ρολά ψαριού σε μια ψηστιέρα ή σε ένα ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το ξύδι, το νερό και τα κρεμμύδια και τα σιγοβράζετε μέχρι να έχετε το μισό μίγμα σε όγκο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα φρέσκα σκόρδα. Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.
  3. αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
  4. Σερβίρετε βάζοντας στο κέντρο ενός πιάτου ένα ρολό ψαριού και περιχύνετε με σάλτσα σκόρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου