Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Νέες σκιές στην υπόθεση Στρος Καν

Το σίριαλ της υπόθεσης Ντομινίκ Στρος Καν που ξεκίνησε με την κατηγορία για απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του Sofitel Νασιφάτου Ντιάλο και «έκλεισε» με την ομολογία ενός «ηθικού σφάλματος» από τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ φαίνεται πως δεν έχε κλείσει ακόμα.

Τί συνέβη με το εξαφανισμένο BlackBerry του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ; Έπεσε θύμα χάκερ; Τι συνέβη στη σουίτα 2810 του πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης; Ο αμερικανός δημοσιογράφος, Έντουαρτν Επστάιν, έχοντας πρόσβαση σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Ντομινίκ Στρος Καν την επίμαχη ημέρα της 14ης Μαΐου.



Νωρίς το πρωί
Ο Ντομινίκ Στρος Καν συνειδητοποιεί πως το τηλέφωνό του BlackBerry με το οποίο στέλνει και λαμβάνει προσωπικά του e-mail ίσως παρακολουθείται. Ένας συνεργάτης του από το Παρίσι του εκμυστηρεύτηκε πως τουλάχιστον ένα μήνυμα που απέστειλε στη σύζυγό του Αν Σενκλέρ διαβάστηκε από τα γραφεία του UMP στο Παρίσι, του κόμματος δηλαδή του Νικολά Σαρκοζί.

10.07 π.μ

Σε μια συνομιλία έξι περίπου λεπτών με την Αν Σενκλέρ ο Στρος Καν της αναφέρει πως υπάρχει ένα πρόβλημα με το τηλέφωνό του και της ζητά να επικοινωνήσει με τον συνεργάτη του Στεφάν Φουκς, καθώς θα πρέπει να εξετάσει ένας ειδικός, τόσο το  BlackBerry, όσο και το iPad του όταν επιστρέψει στο Παρίσι

12.06 – 12.07

Η Νασιφάτου Ντιάλο επί τρία χρόνια καμαριέρα του Sofitel μπαίνει στην σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου οι αποσκευές του ήταν εμφανείς από την είσοδο. Ο αμερικανός δημοσιογράφος Έντουαρτν Επστάιν επιμένει πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν μπαίνει καμία καμαριέρα σε ένα δωμάτιο εάν ο πελάτης βρίσκεται μέσα σε αυτό. Τι μεσολάβησε στα επόμενα 6 με 7 λεπτά; Σύμφωνα με τις κατηγορίες της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης «σεξουαλική επίθεση» στην καμαριέρα. Στις 12.13 λεπτά ο Στρος Καν τηλεφωνεί στην κόρη του Καμίγ με την οποία είχε ραντεβού για γεύμα και της ανακοινώνει πως ίσως καθυστερήσει μερικά λεπτά.

12.26

Η Νασιφάτου Ντιάλο μπαίνει στη σουίτα 2820, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με τη σουίτα του Στρος Καν. «Υπήρχε κάποιος μέσα σε αυτή τη σουίτα και αν ναι ποιος ήταν»; διερωτάται ο Έντουαρτν Επστάιν καθώς η ίδια η Ντιάλο αρνήθηκε πολλές φορές πως μπήκε σε αυτό το δωμάτιο.

12.28

Ο Ντομινίκ Στρος Καν αποχωρεί από το ξενοδοχείο και κατευθύνεται με ταξί στο εστιατόριο McCormick & Schmick's στην 6η λεωφόρο. Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας εισήλθε στο εστιατόριο μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από το Sofitel

12.51


Το τηλέφωνο του Στρος Καν είναι αποσυνδεδεμένο και το σύστημα GPS ανενεργό. «Αν εξαιρέσουμε κάποιο ατύχημα, τότε πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον εμπειρογνώμονα να μας εξηγήσει πως συνέβη κάτι τέτοιο» αναφέρει ο αμερικανός δημοσιογράφος

13.03 

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του ομίλου Accor, όπου ανήκει το Sofitel δέχεται τηλεφώνημα από το ξενοδοχείο. Στη διαδρομή συνομιλεί με κάποιον από το τηλέφωνό του. Σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο πρέπει να συνομίλησε με τον ανώτερό του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Ρενέ – Ζορζ Κενί, πρώην συνεργάτη του Ανζ Μαντσινί, βασικός συνεργάτης κατά το παρελθόν του Νικολά Σαρκοζί.

13.33 

Ο Μπράιν Γέαργουντ στέλεχος του Sofitel και ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος είχε συνοδεύσει την Ντιάλο στην αίθουσα ασφάλειας του ξενοδοχείου, καταγράφονται από τις κάμερες να συγχαίρει ο ένας τον άλλον και για τρία περίπου λεπτά να συμπεριφέρονται σαν να διοργανώνουν πάρτι «Γιατί τόση χαρά»; διερωτάται ο αμερικανός δημοσιογράφος.

14.05

Δύο αστυνομικοί εισέρχονται στο Sofitel

14.15 

Ο Ντομινίκ Στρος Καν βρίσκεται σε ένα ταξί με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Συνειδητοποιεί πως έχει εξαφανιστεί το BlackBerry του, το οποίο ήθελε να μεταφέρει στο Παρίσι για να εξεταστεί για πιθανότητα χακινγκ.. Από άλλο τηλέφωνο καλεί την κόρη του και της ζητά να ψάξει στο εστιατόριο. Στις 14.28 η Καμίγ στέλνει μήνυμα στον πατέρα της πως δεν το βρήκε. Στις 15.01 ο Στρος Καν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο προσπαθεί να συνδεθεί με το BlackBerry του από ένα λάπτοπ. Ανεπιτυχώς. Τηλεφωνά στο Sofitel και ανακοινώνει πως ίσως ξέχασε το τηλέφωνό του στη σουίτα 2806. 

15.42

Αστυνομικός της Νέας Υόρκης επικοινωνεί με τον Στρος Καν και του δηλώνει – ψευδώς – πως η συσκευή βρέθηκε. ‘Είμαι στην πύλη 4 για την πτήση της Air France» απαντά ο Στρος Καν

16.45

Η αστυνομία συλλαμβάνει τον Ντομινίκ Στρος Καν στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στο Παρίσι. Το BlackBerry δεν βρέθηκε ποτέ

Γενικά αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα το Σάββατο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν  νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες στα νότια. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην ήπειρο το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που στην Κρήτη θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Την ΚΥΡΙΑΚΗ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα. Στην ανατολικά και νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις ενώ θα βρέξει στο πρωί στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στην ανατολική χώρα

"Δένουν" τα πλοία την 1η Δεκεμβρίου

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ ζητεί την άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης στην οποία βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο οι Ελληνες ναυτικοί, ενώ προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κεκτημένα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας και από την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης ζητά την άμεση κατάργηση «της γενεσιουργού αιτίας όλων των δεινών των εργαζομένων που είναι η υπαγωγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης-Τρόϊκα και του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο», τη διατήρηση του ΝΑΤ και τη συνέχιση της χρηματοδότησή τους από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Τέλος ζητεί την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, υποστηρίζοντας ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζεται η μάστιγα της πειρατείας και η προστασία των ναυτεργατών, αλλά αντίθετα αυξάνεται ο κίνδυνος των ατυχημάτων και η άσκηση ψυχολογική βίας στους ναυτεργάτες.

Καστοριά: Δυο νεκροί λόγω πτώσης από μπαλκόνι!

Μέσα σε μια μέρα, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καστοριά, πέφτοντας από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους! Στην πρώτη περίπτωση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ατύχημα, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το δεύτερο περιστατικό.

Είχε ξεχάσει τα κλειδιά μέσα στο σπίτι του στο κέντρο της Καστοριάς ένας 67χρονος, αλλά αντί να καλέσει κλειδαρά για να του ανοίξει προτίμησε να περάσει από το μπαλκόνι του διπλανού διαμερίσματος στο δικό του όπου είχε αφήσει ανοιχτή την μπαλκονόπορτα. Η απόφασή του, όμως, αποδείχθηκε μοιραία καθώς έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα!

Αλλά και στην κοινότητα του Δισπηλιού της Καστοριάς, ένας 65χρονος συνταξιούχος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Τα αίτια της πτώσης του δεν έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής και οι αστυνομικοί που έκαναν αυτοψία στο σημείο της πτώσης εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ποιος ανακάλυψε την οδοντόκρεμα;

Απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν οδοντόκρεμα ήταν οι Αιγύπτιοι. Ήδη το 5.000 π.Χ. κατασκεύαζαν οδοντόκρεμα σε μορφή σκόνης. Η σκόνη ήταν φτιαγμένη από διάφορα υλικά, όπως θρυμματισμένα κομμάτια από κεφάλι βοδιού, ελαφρόπετρα, σκόνη από τσόφλια αυγών και σμύρνα. Δε γνωρίζουμε ακριβώς πώς χρησιμοποιούσαν τη σκόνη, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι την έτριβαν πάνω στα δόντια τους με τα δάχτυλα.

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν ως επί το πλείστον καρβουνόσκονη και φλοιούς δέντρων. Οι Ρωμαίοι ήταν επιπλέον οι πρώτοι που αντιμετώπιζαν τη δυσοσμία της αναπνοής με διάφορα μπαχαρικά. Μετά τους Ρωμαίους, η υγιεινή των δοντιών έμεινε στάσιμη για τα επόμενα 1.200 χρόνια. Μόλις το 1700 άρχισαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γιατροί, οδοντίατροι και χημικοί να παρασκευάζουν οδοντική σκόνη. Το διττανθρακικό νάτριο ήταν το βασικό συστατικό στα περισσότερα μείγματα του είδους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πρόσθεταν συστατικά άκρως επικίνδυνα, για παράδειγμα σκόνη από τούβλα.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι σκέφτηκαν να προσθέσουν στην οδοντική σκόνη γλυκερίνη, κι έτσι δημιουργήθηκε η οδοντόκρεμα, που η γεύση της ήταν σαφώς πιο ευχάριστη.

Η εταιρεία Colgate ήταν η πρώτη που έβγαλε σε μαζική παραγωγή οδοντόκρεμα, το 1873. Πουλιόταν σε βάζα. Το 1892 έκανε την εμφάνισή της οδοντόκρεμα στη μορφή που τη συναντάμε σήμερα, δηλαδή, σε σωληνάριο.

George Best: Ο Θρύλος του ποδοσφαίρου


Δυστυχώς είμαστε από τις γενιές που δεν προλάβαμε τους μεγάλους παίκτες του παρελθόντος. Το να αρχίσουμε να τους αριθμούμε θα ήταν ανόητο από μέρους μας, αφού η λίστα είναι ατελειώτη. Ενας από αυτούς τους μεγάλους παίκτες ήταν και o George Best, για τον οποίο το να γράψει κανείς, αποτελεί τιμή από μόνο του.
Ο γεννημένος στις 22 Μαίου του 1946, στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας, έδειξε από πολύ νωρίς το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο. Ο Best, σε ηλικία 11 ετών πήρε υποτροφία για το φημισμένο Grosvenor High School, στο οποίο όμως επιδιδόταν περισσότερο σε κοπάνες, αφού η ειδικότητα του συγκεκριμένου σχολείου είχε να κάνει με το rugby. Τότε ο πιτσιρικάς Best μετεγγράφηκε στο Lisnasharragh Secondary School, σχολείο δεύτερης διαλογής, στο οποίο όμως μπορούσε να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο, αφού εκεί ξανάσμιξε με τους φίλους του από το δημοτικό.



Εχοντας στο μυαλό του κυρίως το ποδόσφαιρο, η ευκαιρία που περίμενε δεν άργησε να έρθει, αφού σε ηλικία 15 ετών, τον ανακάλυψε ο τότε scouter της United, Bob Bishop, με το θρύλο να λέει πως όταν ο Bishop έστειλε γράμμα στον- μετέπειτα Sir- Matt Busby, έγραφε την εξής έκφραση: "Νομίζω πως σου βρήκα μια ιδιοφυία", κάτι στο οποίο ο Bishop αποδείχτηκε προφήτης. Να σημειωθεί εδώ πως προηγουμένως τον είχε απορρίψει η Glentoran, λόγω του ότι ήταν "μικρόσωμος και αδύνατος".



Επειτα από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και υπομονής, ο Best πραγματοποιούσε το ντεμπούτο με τους Red Devils, σε ηλικία μόλις 17 ετών, και μάλιστα μπρόστα στο κοινό του Old Trafford, που βίωσε για πρώτη φορά το ταλέντο του Best, σε ένα παιχνίδι απέναντι στη West Brom, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1963. O Βusby όμως θεώρησε ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμος για την πρώτη ομάδας και τη δεύτερη εμφάνιση του νεαρού Βορειοϊρλανδού ήρθε στις 28 Δεκεμβρίου, κόντρα στη Burnley, σε ένα παιχνίδι που ο Best σκόραρε και το πρώτο τέρμα της καριέρας του με τη United.



Μετά από εκείνη την εμφάνιση, ο Busby χρησιμοποίησε πολύ περισσότερο τον Best για το υπόλοιπο της σεζόν, με τη United να τερματίζει τελικά δεύτερη, πίσω από τη Liverpool. H καταξίωση για τον Best ήρθε στην επόμενη χρονιά, όταν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα με τη Manchester United, σε ηλικία 18 ετών.



Στο μεταξύ είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του και με την εθνική ομάδα της χώρας του, ήδη από τη δεύτερη χρονιά του στο Old Trafford. Συνολικά ο Best, εμφανίστηκε σε 37 αγώνες με το εθνικό συγκρότημα της Β. Ιρλανδίας, πετυχαίνοντας εννιά τέρματα, με πιο εντυπωσιακό εξ αυτών να είναι αυτό εναντίον της Αγγλίας, στο Windsor Park του Belfast, στις 15 Μαίου του 1971. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Best δεν κατάφερε να ποτέ να αγωνιστεί σε μια μεγάλη διοργάνωση, με την Β. Ιρλανδία, η οποία αν και προκρίθηκε στο μουντιάλ του 1982, ο- τότε- προπονητής, Biily Bingham δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας, με την ηλικία και τον αλκοολισμό να αποτελούν τους κύριους λόγους αυτού του αποκλεισμού.



Με τη συμπληρωση των 20 χρόνων του, ήδη ο Best παρουσιαζόταν ως το νέο είδωλο σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας "εξασφαλίσει" τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των περιοδικών, τα οποία του έδωσαν το παρατσούκλι " ο πέμπτος Beatle", εξαιτίας του παρόμοιου στυλ του με τα θρυλικά "σκαθάρια". Από εκεί και πέρα κάτι άλλο θα άρχισε να μπαίνει στη ζωή του Best, εκτός από το ποδόσφαιρο.Η δόξα, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Με τις επιτυχίες με τη φανέλα της United να διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1967 και το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης το 1968, ο Best πλέον απολάμβανε τη δημοσιότητα που του είχε φέρει αυτό που αγαπούσε περισσότερο.



Κάπου εκεί όμως άρχισαν τα προβλήματα για τον Best. Εχοντας εξασφαλίσει την δόξα μέσω του ποδοσφαίρου, ο Βορειοϊρλανδός άρχισε να εξερευνεί κι άλλα πράγματα, εκτός του ποδοσφαίρου, τις γυναίκες και το ποτό. O Best έμεινε στη United μέχρι και το 1974, χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον άλλο τίτλο, παρά μόνο σε προσωπικό επίπεδο, τον τίτλο του Ευρωπαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς το 1968.



Από το 1974 και έπειτα ο Best ξεκίνησε μια "περιοδεία" ανά τον κόσμο, για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει τι σημαίνει ποδόσφαιρο, με τις εμμονές του με το αλκόολ και με τις γυναίκες όμως να έχουν τον πρώτο λόγο. Jewish Gold, Dunstable Town, Stockport, Cork, Los Angeles Aztecs, Fulham, Fort Lauderdale Strikers, Hibernian, San Jose Earthquakes, Bournemouth, Brisbane Lions και Tobermore United είναι τα ονόματα των ομάδων που αγωνίστηκε μετά την αποχώρησή του από το Old Trafford και μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.



Ο Βest παντρεύτηκε δύο φορές, με τον έγγαμο βίο να μην αποτελεί και φόρτε του. Το 1978 παντρεύτηκε την Angela MacDonald, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Calum Best ο οποίος σήμερα αποτελεί TV περσόνα της βρετανικής τηλεόρασης. Ο δεύτερός του γάμος με την Alex Pursey το 1995, δεν τους έφερε παιδιά και έληξε άδοξα το 2004, με το ζευγάρι να παίρνει διαζύγιο το 2004.



Τα σοβαρά προβλήματα του Best, όμως, δεν είχαν να κάνουν με τις γυναίκες και τον έγγαμο βίο, αλλά με το ποτό, το οποίο του προκάλεσε (όπως αποδείχθηκε) ανεπανόρθωτες ζημιές. Το 2002, ο Βορειοϊρλανδός υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση συκωτιού στο νοσοκομείο King's College του Λονδίνου και όλοι πίστεψαν πως ξεπέρασε τον κίνδυνο. Αυτές οι ελπίδες, όμως, αποδείχθηκαν φρούδες.



Παρά τη μεταμόσχευση και τις συμβουλές των γιατρών, ο Best δε μπόρεσε να αντισταθεί στο πάθος του. Στις 3 Οκτωβρίου του 2005, ο Best εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Cromwell, με λοίμωξη νεφρού η οποία προκλήθηκε από την απόρριψη του οργανισμού του στο νέο μόσχευμα.



Πέντε μέρες πριν πεθάνει ( 20 Νοεμβρίου), ο Best ζήτησε από την εφημερίδα News of the world, να δημοσιεύσει, έπειτα από επιθυμία του ίδιου, μία φωτογραφία του στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με την ακόλουθη λεζάντα: " Μην πεθάνετε σαν εμένα". Πέντε μέρες μετά (25/11/2005) η λεζάντα της φωτογραφίας αποδείχθηκε προφητική με τον τεράστιο George Best να καταλήγει στη 13:06 το μεσημέρι, μετά από υπεράνθρωπες- και αναποτελεσματικές- προσπάθειες των γιατρών, να τον κρατήσουν στη ζωή. Το άψυχο σώμα του Best μεταφέρθηκε στο Belfast και η κηδεία του έγινε στις 3 Δεκεμβρίου του 2005, σε μια τελετή που έδωσαν το παρόν 100, 000 άνθρωποι, δείγμα του τι σήμαινε το όνομα George Best για την πόλη. Ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Best, οι αρχές τις πόλης αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του στο αεροδρόμιο της πόλης, μετονομάζοντάς το σε "George Best Belfast City Airport", με τα αποκαλύπτήρια της νέας επιγραφής να γίνονται στις 22 Μαίου του 2006.



Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια χωρίς τον George Best. Σε μια από τις συνεντεύξεις του, αφού είχε αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο είχε πει πως "το 90% των χρημάτων μου το ξόδεψα στις γυναίκες και στο ποτό. Το υπόλοιπο 10% το ξόδεψα σε άχρηστα πράγματα". Αυτός ήταν ο George Best. Ενας μύθος που η δική μας γενιά, τον γνώρισε παρά μόνο από αναφορές σε βιβλία και μαγνητοσκοπημένους αγώνες. Ενας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του στο έπακρο.