Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία της γέννησης του Χριστού

Τον καιρό που στον κόσμο κυριαρχούσαν οι Ρωμαίοι, ο αυτοκράτορας Αύγουστος έβγαλε διαταγή να γραφτούν όλοι οι υπήκοοί του σε καταλόγους. Ήθελε να δει πόσο πληθυσμό είχε το απέραντο κράτος του.
Ένα μεγάλο πηγαινέλα αναστάτωσε όλη την Παλαιστίνη, γιατί η απογραφή έπρεπε να γίνει στον τόπο καταγωγής του καθενός. Η Μαρία και ο Ιωσήφ κατάγονταν από τη γενιά του Δαβίδ. Έπρεπε λοιπόν να πάνε στη Βηθλεέμ.
Φτάνοντας εκεί, χτύπησαν όλες τις πόρτες. Μα ούτε σε σπίτι ούτε σε πανδοχείο βρήκαν δωμάτιο. Επειδή η Παναγία ήταν ετοιμόγεννη, ένας πανδοχέας τη λυπήθηκε και τους επέτρεψε να μείνουν στο στάβλο με τα ζώα.
Εκεί, στο στάβλο γεννήθηκε ο Χριστός. Η μητέρα του τον σπαργάνωσε και τον κοίμισε πάνω στα άχυρα, μέσα στο παχνί. Ολόγυρα τα ζώα τού κρατούσαν συντροφιά και τον ζέσταιναν με την ανάσα τους.
Ήταν χειμωνιάτικη και κρύα νύχτα.
Έξω στον κάμπο, βοσκοί φύλαγαν τα πρόβατά τους και δεν έπεφταν να κοιμηθούν, μην έρθει ο λύκος και τους τα φάει. Έξαφνα, φως μεγάλο έλαμψε κι ένας άγγελος παρουσιάστηκε μπροστά τους.
Οι ποιμένες τρόμαξαν πολύ. Μα ο άγγελος τους είπε:
«Μη φοβάστε, γιατί σας φέρνω μια καλή είδηση που σ’ όλο τον κόσμο θα δώσει χαρά. Σήμερα στην πόλη του Δαβίδ γεννήθηκε ο Σωτήρας, που είναι ο Χριστός ο Κύριος. Και το σημείο που θα σας οδηγήσει θα είναι τούτο: θα βρείτε βρέφος φασκιωμένο και ξαπλωμένο σε παχνί».
Κι εκεί που μιλούσε ακόμα ο άγγελος, έξαφνα άνοιξαν τα ουράνια, και στρατός αγγέλων ενώθηκε μαζί του και δοξολογούσε κι έλεγε: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ κι επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία», που σημαίνει: «Δόξα στο Θεό, που βρίσκεται στα επουράνια. Με τη γέννησή του ήλθε στη γη σωτηρία. και στους φανερώθηκε όλη η καλή διάθεση και η αγάπη που έχει ο Θεός γι’ αυτούς».
Χάθηκαν οι άγγελοι και σηκώθηκαν τότε οι βοσκοί και πήγαν στη Βηθλεέμ, βρήκαν το στάβλο, όπως τους είχε πει ο άγγελος, και, μπαίνοντας, είδαν το βρέφος που κοιμόταν στο παχνί και τη μητέρα του που καθόταν πλάι του. Με συγκίνηση γονάτισαν μπρος στο παχνί και προσκύνησαν.
Τον καιρό που γεννήθηκε ο Χριστός ζούσαν στην Ανατολή τρεις άνθρωποι πολύ σοφοί. Γι’ αυτό τους έλεγαν Μάγους. Αυτοί, που από χρόνια μελετούσαν τα ουράνια σώματα, ξαφνικά παρατήρησαν ένα πρωτόφαντο αστέρι. Έβγαλαν λοιπόν το συμπέρασμα ότι γεννήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου. Το αστέρι αυτό τους οδήγησε στην Ιερουσαλήμ.
Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ, που περίμεναν τον ελευθερωτή βασιλιά, αναστατώθηκαν, όταν είδαν τους Μάγους. Μα πιο πολύ απ’ όλους αναστατώθηκε ο Βασιλιάς Ηρώδης, γιατί φοβόταν μήπως κάποιος του πάρει το θρόνο.
Φώναξε λοιπόν τους συμβούλους του και ζήτησε να μάθει πού λένε οι Γραφές ότι θα γεννηθεί αυτός ο βασιλιάς. Εκείνοι του διάβασαν το ιερό βιβλίο με τις προφητείες που έλεγε ότι θα γεννηθεί στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας.
Αμέσως ο Ηρώδης κάλεσε τους Μάγους στο παλάτι και τους ρώτησε πότε ακριβώς είδαν το αστέρι. Έπειτα τους έστειλε στη Βηθλεέμ, λέγοντάς τους: «Πηγαίνετε με το καλό. Ψάξτε να βρείτε το παιδί κι ελάτε να με ειδοποιήσετε, για να πάω κι εγώ να το προσκυνήσω».
Οι Μάγοι έφυγαν, ακολουθώντας το αστέρι, που τους οδήγησε ως το μέρος όπου βρισκόταν το παιδί. Μπήκαν μέσα, γονάτισαν και το προσκύνησαν. Ύστερα του πρόσφεραν τα δώρα τους: χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα (αρώματα).
Μετά την προσκύνηση, άγγελος Κυρίου τους πρόσταξε να μην πάνε πίσω στον Ηρώδη, αλλά να φύγουν από άλλο δρόμο, γιατί ο Ηρώδης είχε κακό σκοπό για το παιδί.
Οι τρεις Μάγοι έφυγαν από άλλο δρόμο για την πατρίδα τους, γιατί δεν ήθελαν να τους δει και να τους ρωτήσει ο βασιλιάς Ηρώδης, που γύρευε το κακό του παιδιού.
Μόλις όμως έφυγαν οι Μάγοι, ο άγγελος παρουσιάστηκε στον Ιωσήφ και του είπε: 
           Σήκω, πάρε το παιδί και τη μητέρα του και φύγετε για την Αίγυπτο. Θα μείνετε εκεί ώσπου να σου πω, γιατί ο Ηρώδης θα ψάξει να βρει το παιδί για να το σκοτώσει.
 
Υπακούοντας στο θέλημα του Θεού, ο Ιωσήφ πήρε τη μητέρα και το παιδί και φύγανε νύχτα για την Αίγυπτο. Έτσι βγήκε αληθινός ο λόγος που είχε πει ο προφήτης Ωσηέ, πολλά χρόνια προτού γεννηθεί ο Χριστός: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον Υιό μου».
Αργότερα, όταν ο Ηρώδης είχε πια πεθάνει, παρουσιάστηκε ξανά ο άγγελος στον Ιωσήφ και του παράγγειλε να πάρει τον Ιησού και τη Μαρία και να γυρίσουν πίσω στην Παλαιστίνη. Γύρισαν πραγματικά, και πήγαν να μείνουν στη μικρή πόλη που την έλεγαν Ναζαρέτ, πατρίδα της Παναγίας. Εκεί μεγάλωσε ο Ιησούς. Γι’ αυτό αργότερα τον είπαν Ναζωραίο.

Συλλήψεις για αναβολικά, όπλα και σφαίρες στην Κρήτη

Αναβολικά μαζί με συμπληρώματα διατροφής κατηγορείται πως πωλούσε ένας 29χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 35χρονο καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε και ένα υποπολυβόλο με εκατοντάδες σφαίρες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, οι οποίοι, μετά απο σχετικές πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης & του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, στο κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής ιδιοκτησίας του 29χρονου.

Παραμονή Χριστουγέννων με βροχές και χιόνια

Σήμερα Παραμονή των Χριστουγέννων στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ που από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια της χώρας.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα σημειωθούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τη Δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βορειότερα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια της χώρας.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τσουχτερό κρύο, χιόνια και άνεμοι τα Χριστούγεννα

Το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Η έξοδος των εκδρομέων που έχει ήδη  ξεκινήσει και θα κορυφωθεί το Σάββατο θα γίνει κάτω από έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία όμως βαθμιαία από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ύφεση στη δυτική και βόρεια χώρα.  Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα οδικής ασφάλειας που στόχο έχουν την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της και την αποτελεσματική παρέμβαση της, όπου απαιτείται.


Όσο για τους οδηγούς που αποφασίσουν να μετακινηθούν προς τους χιονισμένους προορισμούς θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για τα καιρικά φαινόμενα που θα αντιμετωπίσουν


Πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού θα είναι έντονα. Το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί  από 02 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις και θα χιονίσει. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βορειοδυτικοί διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά  9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6  Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπόλοιπα βόρεια και πεδινά  Στα νότια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά-Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικού 7 με 8 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ που από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια της χώρας.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα σημειωθούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τη Δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βορειότερα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια της χώρας.

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν  λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα με ασθενείς βροχές και λίγα χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά με βελτίωση από την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια της χώρας.


Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στα λιμάνια.
Το Λιμενικό καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία ταξιδίων.
 

Τι πρέπει να προσέξετε...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Φεύγουν μετανάστες για τη Γερμανία οι Ελληνες

Αναβιώνουν οι μνήμες της μετανάστευσης των δεκαετιών του 50 και του 60 όταν κατά χιλιάδες οι έλληνες αναζητούσαν ένα μεροκάματο στις «φάμπρικες» της Γερμανίας. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλματώδη αύξηση των Ελλήνων μεταναστών προς τη Γερμανία μέσα στο 2011.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο αριθμός των μεταναστών από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 84% καθώς 4100 συμπατριώτες μας μετανάστευσαν στην Γερμανία.

Μέσα στο πρώτο 9μηνο του έτους, 435.000 άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία, αριθμός αυξημένος κατά 19% από την αντίστοιχη περίοδο το 2010.

Εκτός από τους Έλληνες σημαντικός ήταν ο αριθμός των μεταναστών προς τη Γερμανία και από μια ακόμη χώρα του ευρωπαϊκού νότου που πλήττεται από την ύφεση και την ανεργία.  Η μετανάστευση από την Ισπανία αυξήθηκε κατά 49%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 2.400 ανθρώπους.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία υπογραμμίζει πως «το πιο αξιοσημείωτο είναι η μεγάλη αύξηση της μετανάστευσης με προέλευση τις χώρες της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση».

Το 2026 θα ορθοποδήσει η Ελλάδα

To 2026, βάσει έκθεσης της Goldman Sachs, εκτιμάται ότι θα καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική η Ελλάδα.
Επισημαίνεται παράλληλα ότι μεγάλο μέρος των περιφερειακών ανισορροπιών στη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να εξομαλυνθεί μέσω τεχνικής υποτίμησης.
Μία τέτοια ενέργεια, όπως σημειώνεται, θα βελτίωνε τη θέση κρατών όπως η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία σε σχέση με κράτη του "πυρήνα" της Ευρωζώνης.
Η προσαρμογή-τεχνική υποτίμηση στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται, θα είναι ύψους περίπου 35% -όσο και η Ισπανία πάνω-κάτω-, ενώ η Πορτογαλία θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη πραγματική υποτίμηση περίπου κατά 45%.
Αντίστοιχα, ο χρόνος προσαρμογής θα ήταν περίπου 3 χρόνια στην Ιρλανδία, 8 χρόνια στην Ιταλία και την Ισπανία και 20 χρόνια στην Πορτογαλία.
Για την Ελλάδα θεωρεί πως θα απαιτείται μια 15ετής προσαρμογή, στη διάρκεια της οποίας οι τιμές θα πρέπει να αυξάνονται λιγότερο ή ακόμα και να υποχωρούν σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Αυτή η έκθεση μας κρατάει εντός ευρώ γιατί την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Royal Bank of Scotland προειδοποιούσε ότι μια μικρή χώρα θα βγει εκτός της Ευρωζώνης και έκανε λόγο για τρομακτικές πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ινδία: Πάνω από 36000 νεκροί εξαιτίας των...τρένων

Συνολικά 36.152 άνθρωποι, δηλαδή περίπου 10 άνθρωποι την ημέρα, σκοτώθηκαν και 36.688 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα από το 2002 ως τον Νοέμβριο φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Daily News and Analysis.
Περίπου επτά εκατομμύρια ταξιδιώτες χρησιμοποιούν καθημερινά το δίκτυο της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.
Οι πόρτες των τρένων είναι συνήθως ανοικτές ακόμα και όταν οι αμαξοστοιχίες κινούνται εξαιτίας της ζέστης και πολλοί επιβάτες κυριολεκτικά κρέμονται από τα βαγόνια.
Οι άνθρωποι σκοτώνονται κυρίως όταν πέφτουν από τα βαγόνια, όταν χτυπάνε σε στύλους ή όταν διασχίζουν τις γραμμές.

Γαλλία: 30000 γυναίκες καλούνται να αφαιρέσουν τα ελαττωματικά εμφυτεύματα

Η έκκληση της κυβέρνησης προς τις γυναίκες για την αφαίρεση των εμφυτευμάτων γίνεται όπως ανακοινώθηκε για προληπτικούς λόγους, παρότι η επιτροπή ειδικών δεν έχει διαπιστώσει «αυξημένο κίνδυνο καρκίνου» που να συνδέεται με τα εν λόγω εμφυτεύματα, τα οποία έχουν την τάση να «σκάνε», καθώς είναι φτιαγμένα από ακατάλληλο τύπο σιλικόνης.
Ο υπουργός υγείας Ξ. Μπερτράν ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι προτείνει την απόσυρση στις γυναίκες, ακόμη και σε όσους δεν εμφανίζουν συμπτώματα «για λόγους προληπτικούς και χωρίς χαρακτήρα επείγοντος».
Μέχρι πρότινος, οι υγιεονομικές αρχές συνιστούσαν στις 30000 γυναίκες να επισκεφθούν τον χειρουργό ή τον γιατρό τους για να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις.
Τα εμφυτεύματα της Pip είναι φτιαγμένα από ακατάλληλη σιλικόνη που μπορεί να διαπεράσει το εμφύτευμα και να διασκορπιστεί σε όλο το σώμα.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί εννιά περιπτώσεις καρκίνου μεταξύ των γυναικών που φέρουν τα εν λόγω εμφυτεύματα. Μάλιστα μια εξ αυτών, 53 ετών, έχασε πρόσφατα την μάχη με τον καρκίνο.

«Κίνδυνος για απάνθρωπη μεταχείριση στην Ελλάδα»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιολόγησε αίτημα αιτούντων άσυλο στη Μ.
Βρετανία και την Ιρλανδία να μη μεταφερθούν στην Ελλάδα, διότι θα διατρέξουν τον κίνδυνο να υποστούν απάνθρωπη μεταχείριση...
Η όχι και τόσο κολακευτική για την Ελλάδα χθεσινή απόφαση του Ευρωδικαστηρίου δημιουργεί νέα δεδομένα στην εφαρμογή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», που θέτει τα κριτήρια για τον προσδιορισμό του κράτους-μέλους που είναι αρμόδιο να επιληφθεί αιτήσεως χορηγήσεως ασύλου η οποία υποβάλλεται εντός της Ε.Ε. Με βάση τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», οι 6 μετανάστες, προερχόμενοι από Αφγανιστάν, Ιράν και Αλγερία που υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ιρλανδία και τη Μ. Βρετανία, θα έπρεπε να μεταφερθούν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι διήλθαν από την ελληνική επικράτεια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως, το οποίο ερωτήθηκε από ιρλανδικό και βρετανικό δικαστήριο, αποφάνθηκε ότι «ο αιτών άσυλο δεν πρέπει να μεταφέρεται σε κράτος-μέλος όπου θα διατρέξει τον κίνδυνο να υποστεί απάνθρωπη μεταχείριση». Το κράτος αυτό είναι η Ελλάδα...
Τα εν λόγω 6 άτομα που υπέβαλαν αίτηση ασύλου συνελήφθησαν στην Ιρλανδία και τη Μ. Βρετανία διερχόμενα από την Ελλάδα. Οι αρχές των δύο χωρών αποφάσισαν να τους επιστρέψουν στη χώρα μας κατ' εφαρμογήν του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», αλλά οι 6 άσκησαν προσφυγή κατά της απόφασης αυτής, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που απελαθούν στην Ελλάδα υπήρχε κίνδυνος προσβολής των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Τα εθνικά δικαστήρια επιβεβαίωσαν ότι «οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα εμφανίζουν σοβαρές πλημμέλειες, το ποσοστό των περιπτώσεων για τη χορήγηση ασύλου είναι εξαιρετικά χαμηλό στη χώρα αυτή... και συνθήκες υποδοχής των αιτούντων δεν είναι οι κατάλληλες». Και το Ευρωδικαστήριο συμφώνησε...

"Δώρο" πινακίδες και άδειες οδήγησης

Άδειες οδήγησης και πινακίδες το "δώρο" της Τροχαίας στους οδηγούς, προκειμένου να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.
Η επιστροφή θα γίνεται από σήμερα Παρασκευή για τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
* Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
* Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
* Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
* Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
* Μη καταβολή τέλους διοδίων
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Να σημειωθεί πως για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μια «επαναστατική» κίνηση από το ΙΚΑ

Μια κίνηση, η οποία όταν πραγματοποιηθεί αναμένεται ότι θα προκαλέσει αίσθηση, φέρεται να ετοιμάζει αυτό το διάστημα η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, σκοπεύει να προχωρήσει στη σύναψη δανείου, με την εγγύηση μελλοντικών εισφορών που πρόκειται να εισπράξει.

Ουσιαστικά προχωρά σε μιας μορφής τιτλοποίησης του μοναδικού, ενδεχομένως, αξιόλογου εσόδου, που έχει αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.
Προφανώς, δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις, για να τις αξιοποιήσει και προφανώς αυτή είναι η μοναδική διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και σπεύδει να την αξιοποιήσει.
Εννοείται ότι με την απόφαση της αυτή η διοίκηση του ΙΚΑ, τρόπον τινά, θέτει σε καθεστώς ιδιότυπης «υποθήκευσης» τα έσοδα του οργανισμού για το μέλλον, αλλά από τη στιγμή που οι ανάγκες αποδεικνύονται αδήριτες και οι δυνατότητες διαφυγής περιορισμένες, επικρατεί η λογική του «όλα επιτρέπονται».
Στο μεταξύ, τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο, όπως λέγεται αρμοδίως, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς των εισφορών.
Από πολλές πλευρές, εδώ και καιρό, ακούγεται ότι είναι ξεπερασμένο και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σημερινών καιρών, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σύνθετοι και περίπλοκοι, για έναν επιπλέον λόγο: αυτόν της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έχει ενσκήψει κι έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της ανεργίας και κατ αναλογία σε σημαντική μείωση των καταβαλλόμενων εισφορών.
Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες των αλλαγών που κυοφορούνται, αν και όλα συντείνουν ότι οδεύουμε προς μείωση τους, η οποία ωστόσο είναι άγνωστο πως ακριβώς θα συντελεσθεί στην πράξη.

Δολοφονία 85χρονης στο Ηράκλειο

Νεκρή, από μαχαιριές σε όλο το σώμα, βρέθηκε 85χρονη, στο σπίτι της στη συνοικία Πόρος του Ηρακλείου.
Ο άγνωστος δράστης ή δράστες επιχείρησαν, μάλιστα, να βάλουν και φωτιά στο σπίτι - πιθανότατα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η ηλικιωμένη έμενε με τον 25χρονο εγγονό της, ο οποίος ειδοποίησε και τις αρχές. Ο 25χρονος οδηγήθηκε στην Αστυνομία που δίνει κατάθεση.    Η σορός της 85χρονης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για νεκροψία - νεκροτομή.

"Ελβετικές" καταθέσεις για φορολόγηση

Μετά τη σύναψη πρωτοκόλλου ανάμεσα σε Ελλάδα και Ελβετία ανοίγει ο δρόμος για την παροχή πληροφοριών στις φορολογικές αρχές της Ελλάδας αναφορικά με την ταυτότητα των καταθετών στην Ελβετία.
Η συμφωνία κατατέθηκε στη Βουλή και αυτό αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.
Βάσει του πρωτοκόλλου μειώνεται από 10% σε 7% το ανώτατο ποσοστό του φόρου που μπορεί να επιβάλλει η Ελλάδα επί των τόκων που καταβάλλονται σε Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας.
Ανάβει έτσι το πράσινο φως για την παροχή πληροφοριών στις φορολογικές αρχές της Ελλάδας, αναφορικά με την ταυτότητα των καταθετών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελβετία μπορεί να δώσει ονόματα και διευθύνσεις των Ελλήνων που διατηρούν καταθέσεις στο έδαφός της, καθώς επίσης και στοιχεία που διευκολύνουν την ταυτοποίησή τους, όπως για παράδειγμα ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο μπορεί να φορολογείται και στην Ελλάδα το όφελος από την πώληση μετοχών ή άλλων δικαιωμάτων συμμετοχής των οποίων άνω του 50% της αξίας τους προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από ακίνητα.
Επίσης, τα μερίσματα που καταβάλλονται από εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα σε κάτοικο της Ελβετίας, μπορούν να φορολογούνται και στη χώρα μας, με συντελεστές από 5% έως 15% .
Στην περίπτωση, τέλος, εκποίησης πλοίων με ελληνική σημαία ή σημαία τρίτων Κρατών ή αεροσκαφών που ανήκουν σε ελληνικές αεροπορικές ή ναυτιλιακές επιχειρήσεις, το αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης ανήκει στην Ελλάδα.

Συνελήφθη ιερόσυλος διαρρήκτης στην Κεφαλονιά

Στα χέρια της Ασφαλείας βρίσκεται ο δράστης της εισβολής στην εκκλησία της Παναγίας Δραπανιώτισσας στο Δράπανο της Κεφαλονιάς, από την οποία είχαν κλαπεί η ζώνη της Παναγίας και πολλά αφιερώματα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων χρυσές βέρες, δαχτυλίδια και κοσμήματα.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Έλληνα, γόνο γνωστής οικογένειας από το Αργοστόλι, που παραδέχθηκε ότι είχε παραβιάσει την είσοδο του ναού και έκλεψε τα τάματα ενώ έκανε άνω- κάτω το ιερό ψάχνοντας για πολύτιμα αντικείμενα. Πριν φύγει, μάλιστα, πέταξε στην αυλή την εικόνα της Παναγίας! Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έναν 61χρονο στην Ξάνθη, την στιγμή που είχε συνδέσει ένα κομμάτι λάστιχο στο ντεπόζιτο ενός μηχανήματος έργου και «ρουφούσε» το πετρέλαιο που περιείχε! Στην κατοχή του κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά δοχεία τα οποία είχε γεμίσει με πετρέλαιο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Ξήλωναν μπαταρίες από το δίκτυο του ΟΣΕ

Σοβαρό κίνδυνο σιδηροδρομικού ατυχήματος είχε προκαλέσει η δράση δυο τσιγγάνων που έκλεβαν μπαταρίες από τις ισόπεδες διαβάσεις του σταθμού του Ο.Σ.Ε. στο Χιλιομόδι Κορινθίας για να τις πουλήσουν, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα προειδοποιητικά φωτεινά και ηχητικά σήματα κατά την διέλευση των τραίνων!

Άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. έβαλαν τέλος στην δράση των δυο ανδρών ηλικίας 40 και 22 χρόνων, όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο στα Αθίκια Κορινθίας και βρήκαν φορτωμένους στο αυτοκίνητό τους οκτώ συσσωρευτές τους οποίους είχαν ξηλώσει νωρίτερα από δύο ισόπεδες διαβάσεις του Ο.Σ.Ε..

Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τέσσερις μοτοσικλέτες και ένα φορτηγό για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή από διάφορες περιοχές της Κορινθίας, βρέθηκαν στα παραπήγματα του καταυλισμού τσιγγάνων στα Εξαμίλια, κατά την διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Κατασχέθηκαν ακόμη, μία αντλία γεώτρησης και έντεκα ηλεκτρονικές συσκευές που αποτελούν προϊόντα κλοπής και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους. Από τα 82 άτομα που ελέγχθηκαν, συνελήφθησαν τέσσερα για καταδικαστικές αποφάσεις και ένα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία  θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι εντάσεως 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στη Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6  Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 7 έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6  Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί  4 με 6  Μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στα λιμάνια με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με δυσκολία. Από τον Πειραιά, το πρωί, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του "Blue star delos" για Πάρο, Νάξο, Ιό, Θήρα, αλλά και του "Blue star Ιθάκη" για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Επίσης δεν έγινε το δρομολόγιο του πλοίου "Αγ. Γεώργιος", για Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Σίκινο, 'Ιο, Θήρα.

Από τη Ραφήνα το πλοίο "Πηνελόπη" εκτελεί τα δρομολόγιά του μόνο μέχρι την Άνδρο, αλλά όχι για Τήνο και για Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν έγινε, επίσης, το δρομολόγιο του πλοίου "Μαρμάρι Εξπρές" για Κέα και Κύθνο.

Στον Αργοσαρωνικό τα ιπτάμενα δελφίνια πηγαίνουν μόνο μέχρι την Αίγινα, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους στη γραμμή Λευκίμη-Ηγουμενίτσα.

Το Λιμενικό καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία ταξιδίων.

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη χώρα. Το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η χαμηλή θερμοκρασία.  Πιο αναλυτικά νεφώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, που θα είναι αυξημένες και θα βρέξεις. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με  6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί 8 Μποφόρ με τάση προς εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στη Κεντρική και Βόρεια χώρα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων- σε πολλές περιοχές της χώρας- ο υδράργυρος  αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν . Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νοτιοδυτικά.




 
Τι πρέπει να προσέξετε...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Διαχειρίστρια τεχνικής εταιρείας χρωστούσε πάνω από 150.000 ευρώ

Στη σύλληψη μια 30χρονης διαχειρίστριας τεχνικής εταιρείας προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για χρέη προς το δημόσιο ύψους 152.699 ευρώ.

Πρόκειται για τη Σταματία Δαμιανού και εργαζόταν στην εταιρεία «Π. Ζήλιος» τεχνική ομόρρυθμη εταιρεία.

Απεργία στις εφορίες στις 29 και 30 Δεκεμβρίου

«Αυλαία» με απεργίες για φέτος στις εφορίες, καθώς η ΠΟΕ-ΔΟΥ ανακοίνωσε πως βάζει απεργιακό «λουκέτο» στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών αιτιολογεί την κινητοποίηση επικαλούμενη τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί «μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση» που δέχεται.

Υποστηρίζουν πως η κακή πορεία στα έσοδα του προϋπολογισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική τους ευθύνη και δεν θα δεχθούν άλλη μείωση του κύρους και της  αξιοπρέπειάς τους, ως κλάδος και ως πολίτες.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΔΟΥ, με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) δηλώνει ότι :

- Δεν θα δεχθούν να γίνουν οι Εφοριακοί, οι αποδέκτες  της κοινωνικής δυσαρέσκειας για το χαράτσι και δεν θα επιτρέψουν να μετατραπούν οι Εφορίες, σε στόχους των επιθέσεων που θα προκληθούν .

- Δεν αποδέχονται τη στοχοποίηση του  κλάδου, μέσω αδιαφανών υποκειμενικών  κρίσεων και πιθανών προβλημάτων  που θα δημιουργηθούν, από αυτές τις κρίσεις.

- Προτείνουν να δημιουργηθεί ειδικό έντυπο αίτησης  εξαίρεσης, που θα αναγράφονται συγκεκριμένα οι λόγοι εξαίρεσης από το  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και να αποστέλλεται στην Γ.Γ.Π.Σ., είτε ηλεκτρονικά απευθείας  από το φορολογούμενο, είτε από τα Κ.Ε.Π., είτε μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και να λαμβάνει απάντηση από την Γ.Γ.Π.Σ. (μετά την διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων που διαθέτει) στο σπίτι του ο κάθε πολίτης.

800 πλοία θα περάσουν από τον Πειραιά το 2012

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας κρουαζιέρας βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά και για το 2012 αφού ήδη 800 πλοία το έχουν δηλώσει για τις κρουαζιέρες τους την επόμενη χρονιά. Επίσης, ο ΟΛΠ θα διατηρήσει έως το 2016 θα διατηρήσει τα τιμολόγιά του σταθερά για την κρουαζιέρα.

Ο Οργανισμός για το 2012 προβλέπεται ότι θα έχει κέρδη 8,2 εκατ. ευρώ.  

Ειδικότερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Ε, Γιώργος Ανωμερίτης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου επεσήμανε:

«Το 2010 είχαμε αναγγείλει ότι το 2011 θα το κάνουμε έτος κρουαζιέρας. Στον ΟΛΠ θεωρούσαμε ότι τα απάντα είναι Σ.ΕΜΠΟ. Ο ΟΛΠ όμως έχει 5 δραστηριότητες. Τα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι ήταν 936 και όσους μοιρολογούν είτε για το 2011 είτε για το 2012 θα πω ότι ήδη τα κρουαζιερόπλοια που έχουν δηλώσει προσεγγίσεις για τον επόμενο χρόνο είναι 800.

Ο αριθμός των πλοίων μικραίνει γιατί αυξάνει η μεταφορική τους δυνατότητα» και προσέθεσε:

«Έχουμε αύξηση κατά 13,73% σε πλοία και 34,895% Ήρθαν 650.534 περισσότεροι επιβάτες από την προηγούμενη χρονιά. Αυτή τη δυναμική θέλουμε να συνεχίσουμε. Μέσα στο 2012 τελειώνει η Ακτή του Αγ.Νικολάου για δύο πλοία κρουαζιέρας. Το Απρίλιο παραδίδεται ο Σταθμός Επιβατών της Ακτής Θεμιστοκλέους που είναι 5.200 τετραγωνικά. Θα λειτουργήσει το Πολυγωνικό κομμάτι της παγόδας έως τον Μαίο του 2012 το οποίο το έχουμε στην προκήρυξη ως Passenger Terminal. Θα λειτουργούν με λίγα λόγια τρεις σταθμοί, με νέες πύλες, νέα μηχανήματα» και κατέληξε:

«Από το 2012 θα προκηρύξουμε διαγωνισμό  για τη δημιουργία 6 νέων θέσεων για κρουαζιερόπλοια. Αυτή τη στιγμή 24 κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και αυτά δεν μπορούν να μπουν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.   Θέλουμε θέσεις πρόσδεσης για πλοία νέας γενιάς και μπορούν να έρθουν μόνο στον Πειραιά και όχι στο Φάληρο. Ολοκληρώθηκαν οι συγκοινωνιακές μελέτες και έχουμε μπροστά μας τις δύο υποθαλάσσιες σήραγγες’.
Ειδική αναφορά έκανε ο Γ.Ανωμερίτης για τα τιμολόγια:

«Ο ΟΛΠ θα διατηρήσει έως το 2016 θα διατηρήσει τα τιμολόγιά του σταθερά αφού μελετήσαμε τις επενδύσεις και τα κόστη μας.    Για τα επόμενα χρόνια το επενδυτικό μας πρόγραμμα είναι 420 εκ. ευρώ. Για όλα αυτά υπάρχουν μελέτες και αναλυτικά σχέδια. Μόλις περάσει το Fast Track για τα λιμάνια που είναι στο νέο νομοσχέδιο , θα τρέξουμε ακόμη πιο πολύ».

Επίσης, τόνισε:

- Παράγεται έργο, υπάρχει έμπειρο προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά ο ΟΛΠ ως ΑΕ για να συνεχίσει την κερδοφόρα πορεία του απαιτούνται μεταβολές μετά από διαβουλεύσεις συναινετικές.

-Από αύριο θα δώσουμε στη δημοσιότητα το επενδυτικό πρόγραμμα 2012-2016 που περιλαμβάνει τα έργα που ξέρετε και κάποια ακόμα.

-   Θα έχουν κέρδη 8,2 εκ. ευρώ και το 2012

-   Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι για αυτό και μας ενδιαφέρει ό,τι γίνεται στην Τουρκία, την Κύπρο και τη Μαύρη Θάλασσα.

-   Μέσα σε μία εποχή κατήφειας για μας στον ευρύτερο Πειραιά ο σχεδιασμός και η πρότασή μας να γίνει εταιρεία ειδικού σκοπού για να αναλάβει τις εκδηλώσεις του 2020 για την επέτειο των 2.500 χρόνων από την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Τις ενέργειες θα τις ξεκινήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Είναι ένα γεγονός εφάμιλλο των Ολυμπιακών Αγών του 2004.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Saab

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab αναμένεται να κηρυχθεί σήμερα σε πτώχευση, έπειτα από διετείς προσπάθειες διάσωσης της φίρμας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην Στοκχόλμη.

«Βρίσκονταν εδώ σήμερα το πρωί και κατέθεσαν τα έγγραφα με τα οποία ζητούν να κηρυχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία σε πτώχευση», εξήγησε δικαστική πηγή προσθέτοντας ότι το αρμόδιο δικαστήριο εξετάζει αυτήν τη στιγμή την αίτηση.

«Τρομάζει» τις ΗΠΑ μια ελληνική χρεοκοπία

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές δεν είναι εξοπλισμένες έτσι ώστε να διαχειριστούν μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της ευρωζώνης, δήλωσε ο Jes Staley, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος τραπεζικών επενδύσεων της JPMorgan Chase & Co.

«Τα όσα συμβαίνουν με τα δημόσια χρέη στην Ευρώπη, είναι πολύ ανησυχητικά», δήλωσε ο κ. Staley στο Bloomberg. Πρόσθεσε πως "δεν ήταν καλό" όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel ζήτησε από τις τράπεζες να συναινέσουν εθελοντικά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Το να περνάς την ιδέα ότι μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση ή οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε στην πραγματικότητα να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, είναι κάτι για το οποίο δεν είναι έτοιμες οι αγορές», δήλωσε ο Staley, προσθέτοντας: «Άπαξ και δηλώσεις ότι μια χώρα της ευρωζώνης μπορεί να εγκαταλείψει τις υποχρεώσεις της, που σταματά αυτό;»

Αλλαγές στη λειτουργία των τραπεζών ετοιμάζουν οι Βρετανοί

Η αναδιοργάνωση των τραπεζών και η νομοθετική κάλυψη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον βρετανικό τραπεζικό κλάδο αποτελούν τους κύριους στόχους  της παρέμβασης που θα επιχειρήσει η βρετανική κυβέρνηση, σε ακόμη μια προσπάθεια να θωρακίσει την οικονομία της χώρας έναντι της επελαύνουσας κρίσης.

Τα βασικά σημεία του «σχεδίου» που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και έχει την έγκριση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, καταρτίστηκαν μετά την αναγκαστική «διάσωση» - με κρατική παρέμβαση – των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της  Lloyds και Royal Bank of Scotland Group PLC και καταρτίστηκε με βάση τα πορίσματα της Ανεξάρτητης Τραπεζικής Επιτροπής (Independent Banking Commission).

Η βασικότερη αλλαγή που θα φέρει ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών είναι  ο διαχωρισμός των τμημάτων λιανικής τραπεζικής από τα επενδυτικά τμήματα  των τραπεζών. Με δυο λόγια μια  παραλλαγή του αμερικανικού σχεδίου  που ως γνωστόν έχει οδηγήσει στη  διάσπαση των μεγάλων τραπεζικών ομίλων σε επενδυτικές και αμιγώς εμπορικές τράπεζες.

Το τελικό σχέδιο νόμου δεν αναμένεται νωρίτερα από  τον Σεπτέμβριο ενώ ήδη ο Γενικός  Γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου κ. Βινς Κέιμπλ δήλωσε πως η κυβέρνηση  θα υιοθετήσει στο σύνολό τους τις προτάσεις της Τραπεζικής Αρχής, κάτι που ήδη έχει την έγκριση του πρωθυπουργού Κάμερον. Ο τελευταίος μάλιστα θα αναφερθεί στο ζήτημα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με το BBC, στο τελικό κείμενο του σχετικού νόμου θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Με κυριότερη αυτή της πρότασης της Επιτροπής περί του ύψους των κεφαλαίων ενισχύσεων των τραπεζών και περί του ποσοστού των χορηγήσεων δανείων σε σχέση με την κεφαλαιακή τους βάση.

Τσουχτερό κρύο παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων

Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη χώρα. Το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η χαμηλή θερμοκρασία.  Πιο αναλυτικά νεφώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, που θα είναι αυξημένες και θα βρέξεις. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με  6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί 8 Μποφόρ με τάση προς εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στη Κεντρική και Βόρεια χώρα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων- σε πολλές περιοχές της χώρας- ο υδράργυρος  αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν . Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νοτιοδυτικά.


Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τη Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Στην Αττική θα σημειωθούν κατά περιόδους νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και πρόσκαιρα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και μετά στη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία από κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6  Μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς  με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7  Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6  Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 
Τι πρέπει να προσέξετε...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Συνελήφθη 42χρονος για οφειλές στο Δημόσιο

Η  ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο 42χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο χρέη συνολικού ύψους 190.858,09 ευρώ.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, κατηγορούμενος για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Πατούσαν έγκυο στην κοιλιά για λίγα ευρώ

Ανεξέλεγκτες είναι πλέον οι διαστάσεις της τυφλής βίας ληστών που εισβάλλουν σε σπίτια για λίγα ευρώ.
Μετά τη διαβόητη συμμορία με τα καλάσνικοφ, αυτή τη φορά, οι δράστες κακοποίησαν και ξυλοκόπησαν έγκυο γυναίκα, ενώ για αρκετή ώρα την πατούσαν στην κοιλιά, ζητώντας της χρήματα.
Πιο συγκεκριμένα, τρεις άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι ζευγαριού στου Ζωγράφου, στην οδό Ευρυνόμης και μόλις είδαν ότι η γυναίκα είναι έγκυος, την έριξαν στο πάτωμα και την πατούσαν στην κοιλιά, απειλώντας τον σύζυγό της, πώς αν δεν τους δώσει ό,τι πολύτιμο έχει, θα σκοτώσουν την ίδια και το μωρό τους.
Ο σύζυγος έδωσε όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι, μαζί με χρυσαφικά, ενώ προκειμένου να γλιτώσει τη ζωή της γυναίκας του, αποφάσισε να δώσει μέχρι και την μοτοσυκλέτα του. Οι δράστες τελικά τράπηκαν σε φυγή.
Από τα ουρλιαχτά και τις φωνές της γυναίκας, κινητοποιήθηκαν οι γείτονες, όπου και κάλεσαν την αστυνομία.
Ωστόσο, η γυναίκα παραμένει σοκαρισμένη. Έχει μάλιστα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είναι καλά το μωρό που κυοφορεί.

Ο "άγνωστος" ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ

"Ο Ανώτατος Ηγέτης", "ο πατέρας μας", "ο στρατηγός", είναι μερικά μόνο από τα πολλά προσωνύμια, που οι Βορειοκορεάτες απέδιδαν στον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Εκτός αυτών όμως, που μαρτυρούν την λατρεία των Βορειοκορεατών προς το πρόσωπό του, υπάρχουν και μερικές πτυχές της προσωπικότητάς του, άγνωστες στους περισσότερους και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες...
Πιο συγκεκριμένα:
1) Σύμφωνα με τους επίσημους βιογράφους του, η γέννησή του το 1941, είχε προφητευθεί και προαναγγελθεί  με διπλό ουράνιο τόξο και ένα νέο άστρο στον ουρανό.
2) Ήταν μανιώδης σινεφίλ και μεγάλος θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Λέγεται μάλιστα, ότι είχε συλλογή, με περισσότερες από 20.000 ταινίες, με τα "all time" αγαπημένα του, μεταξύ των οποίων τα... "Rambo" και "Godzilla".
3) Ταξίδευε μόνος με ιδιωτικό τρένο, όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί φοβόταν τα αεροπλάνα, φοβία που "κληρονόμησε",  όπως ο ίδιος είχε πει, από τον πατέρα του.
4) Τα προσωπικά του ταξίδια χαρακτηρίζονταν από χλιδή και πολυτέλεια, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μαρτυρία Ρώσου αξιωματούχου, που ταξίδεψε μαζί του στο παρελθόν και αφηγήθηκε πώς καθημερινά "προσγειώνονταν" με ειδική πτήση στο τρένο ζωντανοί αστακοί, για το γεύμα του.
5) Είχε διατάξει την απαγωγή του Σιν Σανγκ Οκ, του Νοτιοκορεάτη παραγωγού ταινιών και της συζύγου του, το 1978, με στόχο την "ενίσχυση" της βιομηχανίας κινηματογράφου της Βόρειας Κορέας. Έκαναν εφτά ταινίες, πριν την απόδρασή τους το 1986.
6) Ο ίδιος παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 100 μέρη για την ιστορία της χώρας, ενώ έγραψε και βιβλίο για την τέχνη του σινεμά.
7) Το σινεμά ωστόσο, δεν ήταν το μόνο του πάθος, αφού έχει συνθέσει έξι όπερες, σύμφωνα με τους βιογράφους του.
8) Είχε χαρακτηριστεί από τους Βορειοκορεάτες ως "ημίθεος του στυλ", ενώ η Νότια Κορέα τον "περιγελούσε" για τα φουντωτά μαλλιά του, τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε, προσπαθώντας να φαίνεται ψηλότερος.
9) Λέγεται, ότι ο ίδιος διέδωσε στη Βόρειο Κορέα τον μύθο, ότι μπορούσε, ανάλογα  με τη διάθεσή του, να επηρεάσει και να ρυθμίσει τον καιρό.
10) Λέγεται τέλος, ότι αρνιόταν πεισματικά να καταναλώσει οτιδήποτε δεν έφερε ετικέτα "made in North Korea".
Παρόλα αυτά, έκανε μία εξαίρεση για το αγαπημένο του γαλλικό κρασί, από το οποίο είχε "απόθεμα" ούτε λίγο ούτε πολύ 10.000 μπουκαλιών στο κελάρι του.