Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι 10 πιο σατανικές φυσιογνωμίες στην ιστορία (Μέρος 'Β)

07 — Ivan IV of Russia
 
Ο Ιβάν ο τέταρτος της Ρωσίας, επίσης γνωστός ως «Ιβάν ο Τρομερός», ήταν ο μεγάλος δούκας της Muscovy, από το 1533 έως το 1547, και ήταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ρωσίας που είχε αναλάβει τον τίτλο του τσάρου.
Το 1570, ο Ιβάν ήταν υπό την πεποίθηση ότι η ελίτ της πόλης του Novgorod σχεδίαζε να αυτομολίσει στην Πολωνία, και οδήγησε ένα στρατό για να τους σταματήσει, στις 2 Ιανουαρίου.

Οι στρατιώτες του Ιβάν παρατάχθηκαν σε χτιστά τοιχώματα γύρω από την περίμετρο της πόλης προκειμένου να αποφευχθεί η απόδραση του λαού.
Μεταξύ 500 και 1000 στρατιώτες συγκεντρωνόντουσαν κάθε μέρα στα τοιχώματα και στη συνέχεια, βασάνιζαν και σκότωναν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του Ιβάν και του γιού του.

Το 1581, ο Ιβάν χτύπησε την έγκυο νύφη του για άσεμνη ενδυμασία, προκαλώντας της αποβολή.
Ο γιος του, που ονομάζονται επίσης Ιβάν, μόλις έμαθε για το συμβάν ήρθε σε ρήξη με τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί θανάσιμα από το χέρι του πατέρα του στο κεφάλι με μπαστούνι, δήθεν τυχαία!
 

06 — Oliver Cromwell

Η Cromwellian κατάκτηση της Ιρλανδίας (1649-1653) αναφέρεται στην εκ νέου κατάκτηση της Ιρλανδίας από τις δυνάμεις του αγγλικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Oliver Cromwell, κατά τη διάρκεια των Πολέμων των Τριών Βασιλείων. Η συνέπεια αυτής της κατάκτησης (με σκοπό να εκτοπιστεί η Καθολική αρχή) ήταν 200.000 θανάτους αμάχων από τον πόλεμο που σχετίζονται με την πείνα και τις ασθένειες, καθώς και 50.000 Ιρλανδοί αρπάχθηκαν ως σκλάβοι.
Ο Cromwell θεωρούσε τους Καθολικούς αιρετικούς, έτσι αυτή η ιρλανδική κατάκτηση ήταν μια ημέρας σύγχρονης σταυροφορίας για αυτόν.
Η πικρία που προκλήθηκε από τον διακανονισμό του Cromwellian ήταν μια ισχυρή πηγή για τον ιρλανδικό εθνικισμό από τον 17ο αιώνα και μετά.
Ο Cromwell πέθανε το 1658, και ήταν τόσο μισητός που το 1661, που το πτώμα του εξορίστηκε από το νεκροταφείο και το κρέμασαν με αλυσίδες, ως μια μεταθανάτια εκτέλεση.
Το σώμα του αργότερα διαμελίστηκε και το έριξαν σε ένα λάκκο και το κεφάλι του το κάρφωσαν σε ένα πάσσαλο έξω από το Westminster Hall για τα επόμενα είκοσι τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου