Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 7 τρισ. το χρέος της Γερμανίας

Στο τριπλάσιο υπολογίζει -με αμφιλεγόμενη μέθοδο- το γερμανικό χρέος ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ Μπερντ Ράφελχουσεν, υποστηρίζοντας πως στα δύο τρισ. ευρώ πρέπει να προστεθούν και άλλα 5 τρισ. ευρώ που αφορούν τις μελλοντικές υποχρεώσεις των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.

Όπως αναφέρει η Handlesblatt την Παρασκευή, ο Ράφελχουσεν στην ετήσια έκθεσή του για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Γερμανίας υπολογίζει ότι το συνολικό χρέος είναι υπερτριπλάσιο από το «επίσημο» χρέος της χώρας, συνυπολογίζοντας και το «συγκαλυμμένο» χρέος των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης.

Το χρέος προκύπτει από την υπόθεση που κάνει ο ίδιος για τη μελλοντική εξέλιξη των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών ταμείων και τα κενά χρηματοδότησης που θα παρουσιάσουν εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης.

Η μεθοδολογία αυτή θεωρείται αμφιλεγόμενη μεταξύ των οικονομολόγων, και γενικά δεν ακολουθείται για τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους.

Αντιδράσεις της ομογένειας στη Γερμανία για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

Με συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κινητοποιείται κατά του νέου νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η ΕΛΜΕ και ο σύλλογος δασκάλων του κρατιδίου καθώς και ο σύλλογος ομογενών εκπαιδευτικών.

  
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων με ανακοίνωσή της ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να διευκρινίσει τί ακριβώς θα ισχύσει για το ποσοστό 3% εισαγωγής των ελληνοπαίδων εξωτερικού στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας. Επίσης ζητά να παραμείνει το ελληνικό κράτος αποκλειστικός φορέας των ελληνικών σχολείων στην αλλοδαπή. Καλεί δε το υπουργείο να απαντήσει στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη Γερμανία: μεταξύ άλλων πότε θα διατεθούν τα βιβλία και ποιός θα αναλάβει το πρόσθετο οικονομικό κόστος. Επίσης, αν και πότε θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Τέλος ζητά λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών σε σχολεία με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Νεκρή φάλαινα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου

 Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Μυκόνου όταν αντίκρισαν μια νεκρή φάλαινα στο παλιό λιμάνι. Το άτυχο θηλαστικό μήκους 12-13 μέτρων βρέθηκε στα βράχια και αφού αποκολλήθηκε, μεταφέρθηκε στο νέο λιμάνι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με γερανό.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο της Μυκόνου το θηλαστικό ήταν σε προχωρημένη σήψη ενώ αναμένεται η μελέτη του Αστυκτηνιάτρου του Δήμου για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Έχει αρχίσει η απαιτούμενη διαδικασία από το Δήμο Μυκόνου και το Λιμεναρχείο για την υγειονομική ταφή του κήτους.

Συναγερμός στην Ιαπωνία από υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε ρύζι

Ρύζι μολυσμένο με ραδιενέργεια σε επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που έχει ορίσει η κυβέρνηση εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του το ιαπωνικό υπουργείο αναφέρει ότι τα επίπεδα ραδιενεργού καισίου ανέρχονταν σε 500 μπεκερέλ ανά κιλό σε δείγμα ρυζιού που ελήφθη πριν από τη συγκομιδή στην πόλη Νιχονματσού, στη νομαρχία της Φουκουσίμα, 56 χιλιόμετρα ανατολικά του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Στον εν λόγω σταθμό σημειώθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια, μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η νομαρχία της Φουκουσίμα θα αυξήσει τα σημεία επιθεώρησης σχεδόν στο δεκαπλάσιο σε περίπου 300 περιοχές.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ραδιενεργό καίσιο που ξεπερνάει τα 200 μπεκερέλ ανά κιλό σε δείγμα ρυζιού στην Ιαπωνία, επίπεδο που απαιτεί περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο της σοδειάς του ρυζιού στην περιοχή.

Η ιαπωνική κυβέρνηση υιοθέτησε τον Αύγουστο οδηγίες ελέγχου με προκαταρκτικά τεστ, τα οποία ακολουθούνται από άλλους ελέγχους προτού εγκριθεί η αποστολή οποιουδήποτε εμπορεύματος.

Βάσει των οδηγιών αυτών, αν οι προκαταρκτικοί έλεγχοι δείξουν ότι τα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου στο ρύζι φτάνουν τα 200 μπεκερέλ ή τα ξεπερνούν, η σοδειά θα εξετάζεται πιο αυστηρά προτού δοθεί οποιαδήποτε έγκριση για την αποστολή του εμπορεύματος.

Επίσης, αν το επίπεδο του καισίου στο ρύζι ξεπερνάει το όριο των 500 μπεκερέλ ανά κιλό που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, η αποστολή φορτίων ρυζιού της τοπικής παραγωγής θα σταματάει.

Χτυπούν περισσότερο όσους έχουν παιδιά!

Ζευγάρια με παιδιά και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, πλήττουν κατεξοχήν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 στα 5.000 ευρώ, κάθε φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει από 300 ευρώ επιπλέον. Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους με ένα ή δυο παιδιά.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Με βάση τη φορολογική κλίμακα για το 2011, όπως ισχύει και γίνεται σήμερα η παρακράτηση, για το τμήμα του εισοδήματος από τα 17.500 έως τα 20.500 ευρώ (το τμήμα του εισοδήματος των τρίτεκνων που πρόκειται να φορολογηθεί με τη μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ) είναι 24%. Αυτό σημαίνει ότι για έναν τρίτεκνο προκύπτει επιπλέον φόρος 720 ευρώ, δηλαδή 420 ευρώ περισσότερα από φορολογούμενο χωρίς παιδιά, ή με ένα ως δυο παιδιά.
 
Μερικά παραδείγματα:

- Υπάλληλος ιδιωτικού τομέα που ζει με 3 παιδιά και μισθό 1.500 ευρώ το μήνα. Συνολικό εισόδημα 21.000 ευρώ το χρόνο. Θα δει μείωση του μισθού του κατά 51 ευρώ κάθε μήνα λόγω αυξημένης παρακράτησης (720 ευρώ επιπλέον φόρος : 14 μήνες). Ειδικά τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο ίσως κληθεί να δώσει περί τα 500 ευρώ μαζεμένα, ως παρακράτηση που δεν του έγινε ως τώρα φέτος (51 ευρώ Χ 9 ή 10 μισθούς συν δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας).


- Ο ίδιος υπάλληλος, αν είχε μισθό 1400 ευρώ χάνει 35,5 ευρώ το μήνα ή 500 ευρώ το χρόνο. Αν δεν είχε παιδιά ή είχε 1-2 μόνο, θα έχανε μόνο… 21 ευρώ μηνιαίως.
 
Πετσόκοψαν τα πολυτεκνικά

Το κτύπημα είναι διπλό πολύτεκνοι που ζουν (ή ζούσαν) κάπως πιο άνετα ως τώρα! Θα χάσουν το πολυτεκνικό επίδομα όσοι είχαν εισόδημα (ή τολμήσουν να αποκτήσουν στο εξής) που θα ξεπερνά τα 55.000 ευρώ μικτά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι χάνουν το επίδομα όσοι πολύτεκνοι «την βγάζουν» με 45.000 ευρώ καθαρά, αφού τα άλλα 10.000 ευρώ είναι φόρος που δεν βάζουν καν στην τσέπη τους ή τον πληρώνουν ως προκαταβολή. Ειδικά ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι πληρώνουν και 4.000-5.000 ευρώ για ασφάλιση, οπότε ζουν με 40.000 ευρώ καθαρά.

Ήδη η κυβέρνηση με το νόμο 3928/2011 έκοψε τα επιδόματα αυτά από 134 απορφανισθέντα παιδιά! Το πολυτεκνικό επίδομα είναι ίσο με 44,68 ευρώ για κάθε παιδί. Πριν από το νόμο 3928/2011 το ελάχιστο ποσό του πολυτεκνικού επιδόματος ήταν 102 ευρώ, όσο και η ισόβια σύνταξη. Όσοι πήραν όμως τα 102 ευρώ, παρότι τα παιδιά τους έχουν ενηλικιωθεί και δικαιούνταν κανονικά 44 ή 88 ευρώ, καλούνται τώρα να επιστρέψουν και χρήματα. Για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν τον τελευταίο καιρό, ώστε να γίνει συμψηφισμός!

 
Για παράδειγμα:

- τρίτεκνος ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 55.000 ευρώ το 2011.
Είχε παρακράτηση φόρου 20% και ζούσε με 44.000. Η προκαταβολή φόρου που του έγινε μέσα στη χρονιά, θα μείνει στα ταμεία της εφορίας και δεν θα έχει επιστροφή γιατί με το νέο αφορολόγητο ως πολύτεκνος καλείται να πληρώνει για φέτος 11.000 φόρο (αντί 10.300 που υπολόγιζε ως τώρα).

 
Συντάξεις

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για όσους δούλεψαν μια ζωή για να πάρουν σύνταξη. Στα μαλακά πέφτουν για ακόμα μια φορά όσοι λαμβάνουν ΕΚΑΣ, έστω και αν ζουν με περισσότερα χρήματα από άλλους που δούλεψαν και εισέφεραν περισσότερο στο ασφαλιστικό σύστημα.
 
Για παράδειγμα:

-         πρώην εργάτης σε φάμπρικα, με 35 χρόνια δουλειάς. Του εκδόθηκε σύνταξη 560 ευρώ. Παίρνει (μέχρι να του το περικόψουν) και επικουρικό άλλα 160 ευρώ το μήνα (που το πλήρωσε ως εν ενεργεία ασφαλισμένος). Ζει με κάτι λιγότερο περίπου 700 ευρώ το μήνα ή περίπου 9.000 ευρώ το μήνα. Αν και έμενε αφορολόγητος, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ στην εφορία. Αν δεν μαζέψει και αποδείξεις, θα ξεπεράσει τα 500.

-         πρώην εργαζόμενη (στα νιάτα της) ως πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων. Πήρε σύνταξη με 15 χρόνια δουλειάς.  Η σύνταξη που της αναλογεί από το ΙΚΑ ήταν 130 ευρώ, αλλά πήρε την κατώτατη δηλ. 480 ευρώ. Εισπράττειν όμως και ΕΚΑΣ από το ταμείο τους (χωρίς να έχει πληρώσει ποτέ για αυτό) άλλα 250 ευρώ και φτάνει στα 730 ευρώ το μήνα. Το ΕΚΑΣ όμως λαμβάνει όμως, δεν λογίζεται ως εισόδημα  για την εφορία! Ο φόρος που αναλογεί υπολογίζεται στα 480 της κύριας σύνταξης (κάτι λιγότερο από 7000 ετήσιο εισόδημα) και έτσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο της τάξεως των 150 ευρώ, δηλ. 70% λιγότερο από τον άλλο συνταξιούχο που έχει χαμηλότερο εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι ζουν με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα και θα φορολογηθούν με αυτούς τους όρους, ενώ οι … «τυχεροί» του ΕΚΑΣ δεν ξεπερνούν τις 250.000.

Ένταση στη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ "μοίραζε" πρόστιμα για τη μη τοποθέτηση ταμειακών μηχανών, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των Εμπόρων Λαϊκών Αγορών με το Υπουργείο για το θέμα αυτό.

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στη μεγάλη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου, που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις Πατέλες.

Αιτία δεν ήταν ούτε οι τιμές, ούτε κάποιος καυγάς, αλλά ... η αναπάντεχη "άφιξη" δύο συνεργείων του ΣΔΟΕ που, συνοδεία αστυνομικών, ξεκίνησαν να "μοιράζουν" αφειδώς πρόστιμα και κλήσεις για τη μη εγκατάσταση ταμειακών μηχανών. Την ίδια στιγμή, όμως, ο διάλογος μεταξύ Εμπόρων λαϊκών Αγορών και υπουργείου, όχι μόνο είναι σε εξέλιξη, αλλά διαφαίνεται και λύση στον ορίζοντα!

Ανήλικοι κλέφτες δρουν σε όλη την Ελλάδα!

Διαστάσεις μάστιγας παίρνει η πρωτοφανής έξαρση της παιδικής εγκληματικότητας  σε ολόκληρη τη χώρα! Δεν περνάει  μέρα που να μην εμπλακούν  ανήλικα Ελληνόπουλα σε παρανομίες  όλων των ειδών και, δυστυχώς, τα κρούσματα γίνονται καθημερινά όλα και περισσότερα…

Τρεις ανήλικοι 15, 16 και 17 χρόνων ήταν μεταξύ των δραστών της κλοπής από ένα εργοστάσιο στο Χρυσοχώρι Καβάλας, που είχε γίνει στις 30 Αυγούστου! Μαζί με μια 32χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες ηλικίας 29, 32 και 47 χρόνων είχαν αρπάξει τότε μεγάλη ποσότητα μεταλλικών σωλήνων και καλωδίων χαλκού, τα οποία πούλησαν σε χυτήρια. Στα σπίτια των δραστών, που είναι όλοι Έλληνες, βρέθηκαν κόφτες, λοστοί και σιδεροπρίονα. Όμως, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, ένας 14χρονος μαζί με ένα 17χρονο φίλο του έστησαν ολόκληρη… παράσταση για να κλέψουν την τσάντα μιας 65χρονης οδηγού! Όταν εκείνη τους είδε να συμπλέκονται στη μέση του δρόμου, έκοψε ταχύτητα για να δει τι συμβαίνει. Τότε, ο 14χρονος άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άρπαξε την τσάντα της που περιείχε 1.400 ευρώ! Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεφύγει και συνελήφθη αργότερα από αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν μόνο 150 ευρώ από τα κλεμμένα χρήματα και τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας που οι δράστες είχαν κρύψει σε ένα αγρόκτημα. Ο «άγουρος» κακοποιός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Στη Γουμένισσα του Κιλκίς, ένα αγόρι 15 χρόνων μπήκε σε ένα παντοπωλείο παριστάνοντας τον πελάτη αλλά, όταν βρήκε την ευκαιρία, άπλωσε το χέρι του στο ταμείο και άρπαξε 110 ευρώ! Όμως, ο 67χρονος ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε τον ανήλικο «μακρυχέρη» και ειδοποίησε αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Βρέθηκαν μια μέρα στη κόλαση ένας Έλληνας , ένας Αμερικάνος κι ένας Ινδός. Τους συναντάει ο διάβολος και τους λέει:
- Σε όσους έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στον παράδεισο.
Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο λέγοντας:
- Όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει, θα πάει στον παράδεισο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
Πρώτος πηγαίνει ο Αμερικανός.
- Τί θα έχεις για ασπίδα;, ρωτάει ο διάβολος.
Ο Αμερικάνος σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει:
- Θα χρησιμοποιήσω αυτή την πέτρα! Είμαι έτοιμος!
Σηκώνει ο διάβολος το μαστίγιο, χτυπάει μια και φεύγει η πέτρα. Χτυπάει δεύτερη και ουρλιάζει σαν τρελός ο Αμερικάνος, οπότε χάνει την ευκαιρία να πάει στον παράδεισο.
Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ινδού.
- Τί θα έχεις για ασπίδα;, τον ρωτάει ο διάβολος.
- Τίποτα, λέει ο Ινδός. Έκανα πενήντα χρόνια γιόγκα και δε νιώθω καθόλου πόνο!
Στο πρώτο χτύπημα ο Ινδός ήταν ατάραχος. Στο δεύτερο έκανε κάποιους μορφασμούς και στο τρίτο χτύπημα λίγο περισσότερους. Αλλά δεν έβγαλε κουβέντα από το στόμα του!
- Να πάρει, λέει ο διάβολος, πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Λοιπόν, είσαι ελεύθερος
να πας στον παράδεισο. Το αξίζεις.
- Όχι, λέει ο Ινδός. Θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας τη βγάζει καθαρή. Θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!
- Εντάξει, μείνε να βλέπεις, του λέει ο διάβολος.
Έρχεται λοιπόν η σειρά του Έλληνα και τον ρωτάει:
- Εσύ τί θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα;
Και απαντάει ο Έλληνας:
- Τον Ινδό!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Σ' έναν αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια, κάποιος οδηγός φτάνει σ'ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει. Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι.
Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:
- Τι συμβαίνει;
- Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Τζώρτζ Μπους, και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο δολλάρια, αλλιώς λένε ότι θα τον καταβρέξουνε με βενζίνη και θα του πετάξουνε ένα αναμένο σπίρτο. Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι, μπροστά σ'αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητoύμε από κάθε αυτοκίνητο να κάνει μια δωρεά.
Ο οδηγός ρωτάει:
- Και πόσα δίνει ο κόσμος;
- Γύρω στα 5 λίτρα.

Κομμάτια δορυφόρου θα καταπέσουν στην Ελλάδα

Ένας άχρηστος -πια- δορυφόρος αναμένεται να καταπέσει στη Γη αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες της NASA.  Αν και η ώρα πτώσης των κομματιών του UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) δεν είναι ακόμη γνωστή, η περιοχή πάνω από την οποία ο δορυφόρος θα χάσει κομμάτια του και πιθανά θα καταπέσει, συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Η πιθανότητα, σύμφωνα με τον Dr. Robert Massey της Βασιλικής Αστρονομικής Κοινωνίας της Μεγάλης Βρετανίας, να χτυπηθεί κάποιος από κομμάτι δορυφόρου είναι μία στις 3.200. Αυτό γίνεται ελάχιστα απίθανο εάν σκεφτεί κανείς τα δισεκατομμύρια ανθρώπων τα οποία θα υπερίπταται κατά την πτώση του ο δορυφόρος, φέρνοντας την πιθανότητα σε περίπου 1 σε 20 τρισεκατομμύρια.

Aναφορικά και συγκριτικά, όταν ο διαστημικός σταθμός «Skylab» της NASA κατέπεσε το 1979, η πιθανότητα για τραυματισμό ήταν 1 στις 152, αφού μπορούσε να «χτυπηθεί» πόλη.

Πληρωμένος δολοφόνος ερωτεύτηκε το θύμα του

Ο στόχος δεν επετεύχθη λόγω έρωτα!  Αυτό συνέβη στη Βραζιλία σε μία υπόθεση που έχει  αφήσει άφωνες τις τοπικές αρχές.

Ένας πληρωμένος δολοφόνος δεν σκότωσε τη γυναίκα θύμα του επειδή την ερωτεύτηκε, ενώ λίγο αργότερα σκηνοθέτησε το θάνατό της με τη βοήθεια της… ketchup.

Ο Carlos Roberto de Jesus, από τη Βραζιλία, πληρώθηκε το ποσό των 400 ευρώ από την νοικοκυρά Maria Nilza Simoes για να δολοφονήσει την Iranildes Aguiar Araujo με την οποία θεωρούσε η Simoes ότι διατηρούσε σχέση ο σύζυγός της.

Όλα άλλαξαν όταν ο de Jesus ερωτεύτηκε το θύμα του παράφορα και ομολόγησε τα πάντα στην αστυνομία.

Για να μην απογοητεύσει την «εργοδότριά του», όμως, ο de Jesus αποφάσισε μαζί με τη νέα αγαπημένη του να «στήσουν» τη δολοφονία της επιστρατεύοντας αρκετή ketchup ώστε να μοιάζει σκοτωμένη και έστειλαν τη φωτογραφία στην Simoes.

Η ιστορία έχει εκπλήξει την αστυνομία, η οποία έπειτα από ανακρίσεις άφησε και τους τρεις εμπλεκόμενους ελεύθερους με εγγύηση, ανέφερε η Daily Mail.

Η οικονομική κρίση τον οδήγησε στην κρεμάλα

Σοκαρισμένοι είναι οι περίοικοι της οδού Νεοπτολαίμου, δίπλα στην πλατεία Αγοράς στο κέντρο της Χαλκίδας. Πριν από λίγο, γείτονάς τους έβαλε μόνος τους τέλος στη ζωή του, γιατί όπως όλα δείχνουν αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Πρόκειται για νεαρό οικογενειάρχη Ασιατικής καταγωγής. Ο αλλοδαπός άντρας κρεμάστηκε στην κουζίνα του διαμερίσματός του την ώρα που η ομοεθνής σύζυγός του έλειπε.

Αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ!

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, με πρωταγωνιστή έναν 30χρονο αγρότη, την ώρα που μετέφερε πατάτες με μία καρότσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η καρότσα "κόλλησε" σε λάσπες κι ο νεαρός αγρότης προσπάθησε να την τραβήξει με τρακτέρ. Υπό άγνωστες συνθήκες η καρότσα αναποδογύρισε, συμπαρασύροντας τον 30χρονο, ο οποίος φέρεται να πλακώθηκε από το τρακτέρ.

Κολυμβητήριο-φάντασμα μετά από δαπάνη 7 εκατ. ευρώ στα Χανιά

Στο ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ υπολογίζεται το κόστος των παρεμβάσεων που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στο Ακρωτήρι.

Το κολυμβητήριο υπέστη ζημιές 500 χιλιάδων ευρώ από την πρόσφατη κλοπή και την καταστροφή όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού από αγνώστους, ενώ για τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις, ώστε να είναι ικανό να λειτουργήσει, χρειαζόταν επιπλέον 300 χιλιάδες ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί από τη δημοτική αρχή για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, το οποίο έχει κατασκευασθεί από το 2004, κόστισε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέχρι και σήμερα είναι μια αθλητική εγκατάσταση " φάντασμα".

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων υπήρξε έντονος προβληματισμός, δεδομένου ότι ο δήμος είχε κινήσει τις διαδικασίες για να λειτουργήσει η εγκατάσταση.

Μάλιστα είχε προγραμματισθεί η καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων, έτσι ώστε να παραλειφθεί και να λειτουργήσει.

Και ενώ για το κολυμβητήριο ουσιαστικά άναψε το κόκκινο φως για την λειτουργία του, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Μανόλης Σκουλάκης ενημέρωσε το σώμα, για τις επαφές που είχε στην Αθήνα, σε σχέση με την παραχώρηση του ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, λέγοντας, ότι πολύ σύντομα θα παραχωρηθεί στο δήμο και θα λειτουργεί.

Και το ποδηλατοδρόμιο πάντως, που είναι το μοναδικό στην Κρήτη, άρχισε να κατασκευάζεται στην αρχή της δεκαετίας του 2000, χωρίς να έχει λειτουργήσει μέχρι και σήμερα.

Χαροπαλεύει 13χρονη που αυτοπυρπολήθηκε

Διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων, νοσηλεύεται ένα 13χρονο κορίτσι αλβανικής καταγωγής, το οποίο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αυτοπυρπολήθηκε.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Καμίνια, ενώ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Το τεράστιο πετρελαιοφόρο διασχίζει τον ωκεανό. Το ταξίδι είναι πολυήμερο και στο τυπικά ανδρικό πλήρωμα υπάρχει αυτή τη φορά και μια γυναίκα. Η παρουσία της δεσποινίδας ασυνήθιστη καθώς έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις... Τις πρώτες μέρες όλα κυλάνε ήρεμα, ο αντρικός πληθυσμός ήρεμος κι ευγενικός. Τις επόμενες μέρες κάποιοι μικροί εκνευρισμοί. Έχει μπει η τρίτη εβδομάδα και τα πρώτα ξεσπάσματα προμηνύουν θύελλα... Την κατάσταση προσπαθεί να προλάβει ο πλοίαρχος. Μαζεύει τα αρσενικά μέλη του πληρώματος και τους λέει:
- Κύριοι, μετά από τόσες μέρες η κυρία αισθάνεται ανία και για να σας φύγει ο πειρασμός που είναι μόνη της αποφάσισα να τη φλερτάρω εγώ σαν πλοίαρχος.
- Τι είπες; πετάγεται ο θερμόαιμος Ιταλός, υπάρχει Ιταλός επάνω στο πλοίο και θα δοκιμάσει άλλος να φλερτάρει; Δεν είστε καλά!
- Κύριοι, σας παρακαλώ, πετάγεται ο Γάλλος, το φλερτ, ως γνωστόν, είναι ειδικότητα των Γάλλων.
Ο καβγάς δεν αργεί να ανάψει. Κάθε ένας, για τους δικούς του λόγους, υποστηρίζει ότι το φλερτάρισμα είναι προσωπική του υπόθεση. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Έλληνας, αδιάφορος, μασουλάει πασατέμπο και αγναντεύει το πέλαγος. Εκνευρισμένος ο πλοίαρχος του φωνάζει:
- Εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να φλερτάρεις την κυρία;
- Τι να σας πω, κύριε πλοίαρχε, τρεις εβδομάδες τώρα ''πηγαίνω μαζί της''. Αν θέλετε όμως, τη φλερτάρω κιόλας...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace, την πρωτιά σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κρατά η Θεσσαλονίκη, δεύτερη είναι η Αθήνα και ακολουθούν Λάρισα και Πάτρα.
Σχετικές μελέτες του τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξαν ότι αν τα μέσα επίπεδα των μικροσωματιδίων στην Αθήνα ήταν κάτω από 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, αντί των 52,12 που είναι τώρα, θα είχαμε 5.066 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Επιπλέον, μια τέτοια μείωση θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής σχεδόν κατά ένα χρόνο για κάθε κάτοικο της Αθήνας.

Πνίγηκε τουρίστρια

Νεκρή ανασύρθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας
από την θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας, μια 
65χρονη αλλοδαπή που βρίσκονταν στη Ρόδο για 
τις διακοπές της. Η άτυχη τουρίστρια, διακομίστηκε 
με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο 
της Ρόδου, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό 
της. Προανάκριση, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που 
προβλέπεται, ανέλαβε και διενεργεί το Κεντρικό 
Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Πηγή : Ροδιακή

Όπου φύγει - φύγει (και) οι Ελληνες γιατροί!

Τον δρόμο της ξενιτιάς ακολουθούν πλέον πολλοί Ελληνες γιατροί. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των γιατρών που εγκατέλειψαν τη χώρα αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο στην αλλοδαπή.
Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για νέους γιατρούς που φεύγουν προκειμένου να ξεμπλοκάρουν από το κορεσμένο σύστημα ειδικότητας στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε έως και πριν από λίγα χρόνια. Πλέον, το κύμα μετανάστευσης των λειτουργών του Ιπποκράτη παρασέρνει και πολλούς ειδικευμένους γιατρούς που φεύγουν προκειμένου να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και καλύτερες αμοιβές.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μέσω του οποίου διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία της «μετανάστευσης», ο αριθμός των γιατρών που φεύγουν στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία: το 2008 έφυγαν εκτός Ελλάδας 758 γιατροί και άλλοι τόσοι περίπου (751) το έτος 2009. Το 2010 ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 1.047 γιατρούς, ενώ η αυξητική τάση συνεχίζεται αμείωτη και το τρέχον έτος: μέχρι και τον Αύγουστο είχαν φύγει 940 γιατροί. Εκτιμάται δε ότι το επόμενο τρίμηνο ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω δεδομένου ότι η πόρτα του ΕΣΥ έχει κλείσει πια για τους γιατρούς.

Αναζητούν ειδίκευση οι 25χρονοι, εργασία οι 35χρονοι


Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο οι ιατρικές σχολές της χώρας «παράγουν» περίπου 3.500 νέους γιατρούς, με το 1/3 αυτών να αποφοιτούν από τις δύο μεγαλύτερες Ιατρικές Σχολές της χώρας, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ. Την ίδια ώρα, κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 1.000 γιατροί.

«Υπάρχει αλόγιστη παραγωγή ιατρικού δυναμικού, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται και για τις πολύ μεγάλες λίστες αναμονής, οι οποίες κυμαίνονται πλέον από 4 έως και 12 χρόνια. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία καταγραφή των αναγκών, της προσφοράς και της ζήτησης σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες υγείας», λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι να έχουμε 70.000 γιατρούς, τη στιγμή που χρειαζόμαστε μόνο 30.000».

Η τάση φυγής αφορά κυρίως στους νέους γιατρούς, οι οποίοι διαπιστώνουν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους ότι ο δρόμος προς την ειδικότητα στην Ελλάδα μοιάζει ατέρμονος. Ετσι, πολλοί επιλέγουν να φύγουν προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ιδίως Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία, όπου η πρόσβαση στην ειδικότητα είναι πιο γρήγορη αλλά και οι αμοιβές πιο υψηλές σε σχέση με εκείνες στην Ελλάδα.

Στα χνάρια τους, όμως, βαδίζουν πλέον όλο και περισσότεροι ειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα εργασία. Μόνο το 2010 έφυγαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 134 γιατροί εκτός Ε.Ε. Αλλοι 200 έφυγαν για χώρες της Ε.Ε. - οι τελευταίες αποτελούν την πρώτη επιλογή των ενδιαφερομένων αλλά στην ανάγκη προτιμώνται και πιο εναλλακτικά μέρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 15 γιατροί αναζήτησαν -και βρήκαν- εργασία στην Αλβανία ενώ άλλοι Ελληνες 11 γιατροί όλων των ειδικοτήτων μετανάστευσαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αλλοι 10 πήγαν στη Νότιο Αφρική και το Σουδάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Αυστραλία απορρόφησαν επίσης Ελληνες γιατρούς, με τη μερίδα του λέοντος να κατέχουν οι ΗΠΑ (42 γιατροί).

Ημέρα χωρίς συγκοινωνίες και ταξί!

Μεγάλη ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό  σήμερα Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, Προαστιακό,ΟΣΕ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ταξιτζήδες.  Εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αναμένεται να συνεδριάζουν καθημερινά, προκειμένου να καθορίζουν κάθε φορά -ανάλογα και με τις εξελίξεις- τη στάση τους.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης την Πέμπτη  και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, μαζί με φοιτητές, θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.00 στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα, οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τρίωρες στάσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.30 έως την λήξη ωραρίου, διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία.

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η Olympic Air και η Aegean Airlines ανακοίνωσαν τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Πάει ο σύζυγος σε ένα μέντιουμ να μάθει το μέλλον του. Με τα πολλά το μέντιουμ του λέει:
-Βλέπω η γυναίκα σου να πεθαίνει με βίαιο θάνατο...
Και αυτός απαντά:
-Καλά, αυτό το ήξερα. Πες μου όμως, θα με αθωώσουν στο δικαστήριο;

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.
Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.
Σήμερα, υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και 40.000.000 παγκοσμίως, ενώ από την νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.
Εξάλλου, από την νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει όλη η οικογένεια. Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς, φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.

Οι Γερμανοί χρεοκοπούν και τον Ερυθρό Σταυρό

Μια νέα κόντρα … κορυφής μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού ξεσπά με επίκεντρο την χρηματοδότηση επισιτιστικών προγραμμάτων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και δεκάδων άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια σε περίπου 17 εκατομμύρια άπορους Ευρωπαίους κατοίκους.

Όπως καταγγέλλει ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Μπρούνο Λα Μερ, είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα και για μια πανευρωπαϊκή διατροφική κρίση (!) στην περίπτωση που «περάσει» η απαίτηση της γερμανικής κυβέρνησης να ανασταλεί η χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία των επισιτιστικών προγραμμάτων που προσφέρουν τα απαραίτητα για την επιβίωση σε εκατομμύρια κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Λα Μερ τονίζει ότι μια σειρά κρατών, με πρώτη τη Γερμανία και μεταξύ άλλων τη Βρετανία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Τσεχία, αντιτίθενται – με πρόσχημα όπως λέει την οικονομική κρίση – στη συνέχιση της χρηματοδότησης με κοινοτικούς πόρους του ευρωπαϊκού προγράμματος αρωγής απόρων και αντ΄αυτού ζητούν κάθε χώρα να αναλάβει την χρηματοδότηση του προγράμματος εντός των συνόρων της.

Οπως μάλιστα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Ρόμπερτ Κλόος, «τα βάρη των κοινωνικών παροχών πρέπει να αναλαμβάνονται από τις εθνικές κυβερνήσεις». Για να του απαντήσει ο Γάλλος ομόλογός του πως με τέτοιο σκεπτικό και εν μέσω οικονομικής κρίσης, 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αφήνονται ουσιαστικά στην τύχη τους, επειδή κάποιες κυβερνήσεις δεν θέλουν να πληρώσουν μερικά εκατομμύρια!

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια χρηματοδοτούν σχεδόν τη μισή ποσότητα φαγητού που προσφέρεται από φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα στην Ευρώπη κάθε χρόνο

Ανοίγουν τα ΑΕΙ, κλείνουν τα σχολεία!

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει τώρα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ετσι ενώ όλο και περισσότερες σχολές έπειτα από τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών ανοίγουν, τώρα μέσω Facebook οι μαθητές δικτυώνονται προκειμένου να συντονίσουν τις καταλήψεις των σχολείων τους.

Μαθητές από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη πρωτοστάτησαν στο διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για κατάληψη των σχολείων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 20 σχολεία της Αθήνας, 17 της Θεσσαλονίκης και κάποια σχολεία της Πάτρας- όπου σημειώθηκαν και επεισόδια- ξεκίνησαν καταλήψεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το γκρουπ των μαθητών που «προτρέπει» τους μαθητές «Πάμε Κατάληψη» υποκινείται από το ΚΚΕ.

Παρά τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε στα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, οι μαθητές δηλώνουν αγανακτισμένοι μέσω του facebook από την έλλειψη βιβλίων και τo όλο σύστημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η διατήρηση της δωρεάν εκπαίδευσης, η έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων και η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων των καθηγητών και των δασκάλων είναι μερικά από τα θέματα που προβληματίζουν τους μαθητές και τα οποία συζητούν διεξοδικά στο ίντερνετ.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς δηλώνοντας προβληματισμένοι με τις ελλείψεις της φετινής σχολικής χρονιάς προσπαθούν να κατανοήσουν πως ακριβώς αποφασίζονται οι καταλήψεις των σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σύλλογος Γονέων του γυμνασίου της Καισαριανής που χθες σημειώθηκαν κάποια προβλήματα όταν οι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο στο οποίο είχε μπει λουκέτο από τους καταληψίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δάσκαλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία ενώ οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τα καθήκοντά τους. Δάσκαλοι και καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συντονιστούν προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συνεχίζουν την εξεταστική τα πανεπιστήμια

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το κίνημα για ανοικτά πανεπιστήμια άρχισε από χθες να κερδίζει έδαφος στα αμφιθέατρα, καθώς οι φοιτητές σε πολλές σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να επιστρέψουν στην Εξεταστική. Οι συνελεύσεις των φοιτητών στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά, σε ορισμένα από τα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας και σε σχολές όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, διάφορα τμήματα σχολών στο ΑΠΘ και Δημοκριτείου, διάφορες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, στον Βόλο, στο Αιγαίο, στην Πελοπόννησο, στο Βιολογικό Αθήνας, αποφάσισαν, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στις περισσότερες περιπτώσεις, να σταματήσουν τις καταλήψεις. Η Νομική του ΑΠΘ με μικρή διαφορά αποφασίστηκε και πάλι κατάληψη. Υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων ψήφισαν οι περισσότεροι ανεξάρτητοι φοιτητές αλλά και η παράταξη της ΔΑΠ. Σήμερα συνεχίζονται οι συνελεύσεις στα υπόλοιπα ιδρύματα.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ήταν ένας Γερμανός, ένας Γάλλος κι ένας Έλληνας και μετά από ένα ατύχημα που είχαν πέθαναν και οι τρεις. Εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους ο άγιος Πέτρος και τους λέει:
«Θα σας δώσω από μια ευκαιρία να δούμε αν θα πάτε στον παράδεισο ή στην κόλαση. Θα πετάξετε και οι τρεις από ένα αντικείμενο μέσα στη θάλασσα κι εγώ θα βούτηξω να το βρω. Αν το βρω θα πάτε στην κόλαση, αν όμως δεν το βρω θα πάτε στον παράδεισο.»
Συμφώνησαν και οι τρεις με την πρόταση του αγίου και άρχισαν να σκέφτονται τι να πετάξουν.
Πρώτος ήταν ο Γερμανός που πέταξε στη θάλασσα ένα κουμπί. Βουτάει ο άγιος Πέτρος και μετά από μισή ώρα βγαίνει με το κουμπί στο χέρι.
«Δυστυχώς για σένα το βρήκα κι έτσι θα πας στην κόλαση», του λέει.
Μετά ήρθέ η σειρά του Γάλλου ο οποίος αφού είδε πως ο άγιος βρήκε κάτι τόσο μικρό όσο ένα κουμπί, αποφάσισε να πετάξει μια τρίχα. Βουτάει ο άγιος, περνάει μια ώρα, περνάνε δυο ώρες και στο τέλος βγαίνει πάλι με την τρίχα στο χέρι.
«Κι εσύ δεν τα κατάφερες, άρα κι εσύ θα πας στην κόλαση», είπε και στον Γάλλο. Τέλος ήρθε η σειρά του Έλληνα ο οποίος πέταξε κάτι μέσα στη θάλασσα. Βουτάει ο άγιος, περνάνε γύρω στις πέντε ώρες και στο τέλος βγαίνει χωρίς να κρατάει τίποτε στα χεριά του.
«Δεν μπόρεσα να βρω αυτό που πέταξες και θα πας στον παράδεισο, όμως μπορείς σε παρακαλώ να μου λύσεις την απορία και να μου πεις τι ήταν αυτό;» τον ρωτάει.
Και η απάντηση του Έλληνα:
- Depon αναβράζων!!!

«Η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει»

Η διαδικασία της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει, υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο σύμβουλος του Βόλφαγκ Σόιμπλε, καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης, Κλέμενς Φουστ.

Οπως λέει ο κ. Φουστ, μόνο εάν διαγραφθεί το 50% με 60% του ελληνικού χρέους, μπορεί η χώρα, έπειτα από μία δεκαετία, να δει φως στο τούνελ.

«Βασίζω την άποψή μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως για παράδειγμα την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων», επισημαίνει.

Ο κ. Φουστ δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διένεξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων και υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, για την αναγκαιότητα συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς πιστεύει ότι γίνεται στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα.

«Υπό το φως των δεδομένων, υποστηρίζει, η διαδικασία της ελληνικής πτώχευσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οπως επισημαίνει ο κ. Φουστ, η διαγραφή του ελληνικού χρέους θα πρέπει να είναι της τάξεως του 50% με 60%. «Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είχε η χώρα μια προοπτική», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι και μετά το «κούρεμα» η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ευημερήσει.

Η χώρα έχει μπροστά της μια πολύ δύσκολη διαδικασία προσαρμογής. Το ζητούμενο είναι, αυτή η διαδικασία και οι συνέπειές της να είναι «κάπως ανεκτές» στους Έλληνες όπως επίσης και στους πιστωτές, που θα χάσουν μέρος των δανείων που έχουν δώσει.

Η ελεγχόμενη πτώχευση, εκτιμά ο κ. Φουστ, θα ξεκαθάριζε το τοπίο, θα οδηγούσε στην επανάκτηση της σιγουριάς για τους ξένους επενδυτές και θα περιόριζε τα βάρη τα οποία θα πρέπει να επωμισθεί ο ελληνικός λαός. Ερωτηθείς αν η περικοπή του χρέους θα είναι απότομη, ο Κλέμενς Φουστ απαντά:

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει μονομιάς. Πιστεύω ότι η μείωση του χρέους θα γίνει βήμα προς βήμα. Θα είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια».
 
Ο μεγαλύτερος ίσος πονοκέφαλος μιας πτώχευσης από οικονομικής πλευράς είναι το τι μέλει γενέσθαι με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 67 δισ. ευρώ.

«Σε περίπτωση πτώχευσης θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν. Αυτό θα εξασφαλισθεί μάλλον μόνον μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης, EFSF, όταν αυτό αρχίσει να λειτουργεί, μετά την επικύρωση του σχετικού συμφώνου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της ευρωζώνης», σημειώνει.

Δύο υποθέσεις για αποπλάνηση ανηλίκων

Για δύο διαφορετικές υποθέσεις κατηγορούμενος 
για αποπλάνηση ανηλίκου θα καθίσει στο εδώλιο 
του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων 
Δωδεκανήσου 62χρονος από το Παραδείσι.

Ο 60χρονος κατηγορείται πως πριν 17 χρόνια, και 
συγκεκριμένα από το Ιούλιο έως και το Δεκέμβριο του 
1994 ασέλγησε σε βάρος ενός κοριτσιού που δεν είχε 
συμπληρώσει τα 13 έτη της ηλικίας του.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά από καταγγελία που 
έκανε η ενήλικη πλέον κοπέλα το καλοκαίρι του 2008 
στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της περιοχής μας.

Αφορμή αποτέλεσε μία άλλη καταγγελία που 
προηγήθηκε δύο μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα 
στις 7 Ιουλίου 2008 από τους γονείς 12χρονου 
κοριτσιού οι οποίοι και δήλωσαν στο Αστυνομικό 
Τμήμα Ιαλυσού πως 60χρονος που διαμένει σε 
δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού 
μας, έκανε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού τους.

Η ενήλικη κοπέλα εμφανίστηκε στις αρμόδιες αρχές 
και δήλωσε πως την ίδια τραγική ιστορία είχε και 
η ίδια ζήσει πριν από 14 χρόνια και συγκεκριμένα 
από τον Ιούλιο έως και το Δεκέμβριο του 1994 
χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο 60χρονος 
ασελγούσε σε βάρος της.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και 
στη συνέχεια το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου 
με βούλευμα του αποφάσισε την παραπομπή στο 
ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απολογία του ο 
60χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό 
όρο να εμφανίζεται κάθε 10 ημέρες στο αστυνομικό 
τμήμα της περιοχής του και τη καταβολή εγγύησης 
ποσού 5.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τη πρώτη υπόθεση ενώπιον του ανακριτή 
όπου είχε βρεθεί ο 60χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία 
και έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του τονίζοντας 
πως ο ίδιος σταμάτησε απλώς το αυτοκίνητό του 
και ρώτησε τη μικρή που πήγαινε, όμως τίποτα 
περισσότερο.

Υπενθυμίζεται πως όλα δε ξεκίνησαν τη Κυριακή 
6 Ιουλίου 2008 όταν εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό 
Τμήμα Ιαλυσού οι γονείς 12χρονου κοριτσιού οι οποίοι 
και κατήγγειλαν πως 60χρονος που διαμένει σε 
δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού 
μας, έκανε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού τους.

Το ανήλικο παιδί το προηγούμενο έπαιζε στη πλατεία 
του χωριού μέχρι αργά όταν κάποια στιγμή κουράστηκε 
και αποφάσισε να γυρίσει σπίτι της. Τότε συνάντησε τον 
60χρονο ο οποίος και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει 
σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

Το παιδί δέχτηκε καθώς όπως είπε είχε δει κάποιες 
φορές το πατέρα του να συνομιλεί με τον 60χρονο.

Ο τελευταίος όμως αντί να τη πάει σπίτι της, πήρε 
το κορίτσι σε απόμερο σημείο όπου και έκανε 
ασελγείς πράξεις με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί 
η μικρή η οποία και βγήκε από το αυτοκίνητο και 
το έβαλε στα πόδια.

Το κορίτσι είπε όσα συνέβησαν στους γονείς της, 
οι οποίοι και έκαναν στη σχετική καταγγελία στο 
Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.


Πηγή : Ροδιακή Το άρθρο διαβ

Οι μαθητές πέταξαν τα dvd τους στη Βουλή

Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από την πορεία των μαθητών στη Βουλή. Κλειστές για την ώρα παραμένουν οι Αμαλίας, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Οι περίπου 300 μαθητές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Ομονοίας προς τη Βουλή και όταν έφτασαν έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου πέταξαν τα dvd που τους είχαν διανεμηθεί στα σχολεία.

Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργείου Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο, που το χαρακτηρίζουν ως «έκτρωμα», ενώ υποστηρίζουν ότι είναι «η ταφόπλακα για το νέο εργασιακό τους μέλλον», απαιτώντας παράλληλα και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Ακόμη διαμαρτύρονται και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και φυσικά για τα βιβλία.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Αλβανός που έσκισε την ελληνική σημαία

 

Συνελήφθη, στο Βαρθολομιό Ηλείας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος, μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς του που αναζητούνται, προκάλεσαν, στο Νεοχώρι Κυλλήνης, φθορές σε ελληνική σημαία. Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί, ευρισκόμενοι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην πλατεία του χωριού Νεοχώρι Κυλλήνης κατέβασαν από τον υπάρχοντα ιστό την ελληνική σημαία και της προκάλεσαν φθορές.