Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ο Κώστας, γεμάτος ενθουσιασμό, πάει στο δάσος για να κυνηγήσει. Βλέπει μια μικρή καφετιά αρκούδα, τη σημαδεύει και τη σκοτώνει.
Τότε νιώθει ένα κτύπημα στον ώμο, γυρίζει και βλέπει μια μεγάλη μαύρη αρκούδα η οποία του λέει:
- Κώστα, έχεις δύο επιλογές, ή σου χιμάω και σε σκοτώνω, ή κάνουμε σεξ.
Ο Κώστας αποφασίζει ότι προτιμά τη ζωή, οπότε σκύβει μπροστά και δίνεται στη μαύρη αρκούδα.
Επί δύο εβδομάδες πονούσε, αλλά όταν έγινε καλά, ο Κώστας ορκίστηκε να εκδικηθεί!
Πηγαίνει πάλι στο δάσος, βρίσκει τη μαύρη αρκούδα και τη σκοτώνει. Νιώθει πάλι κάποιος να τον κτυπάει στον ώμο.
Αυτή τη φορά είναι ένα τεράστιο γκρίζλι.
- Έκανες ένα τεράστιο λάθος, Κώστα, του λέει το γκρίζλι... Διάλεξε τι θες, ή σε ξεσκίζω με νύχια και με δόντια, ή κάνουμε άγριο σεξ.
Για άλλη μια φορά ο Κώστας σκέφτηκε πως ήταν καλύτερα να υποκύψει. Χρειάστηκε κάμποσες εβδομάδες για να συνέλθει, αλλά εξαγριωμένος πια ο Κώστας, ξαναγυρίζει στο δάσος, βρίσκει το γκρίζλι και το σκοτώνει.
Αισθάνεται ότι επιτέλους, πήρε εκδίκηση, όταν νιώθει ένα κτύπημα στον ώμο. Γυρίζει και βλέπει μια τεράστια πολική αρκούδα.
- Παραδέξου το, Κώστα, του λέει η αρκούδα, δεν έρχεσαι στο δάσος για το κυνήγι, έτσι;

Πάνω από 215 εκατ. οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ

Υπάρχει ένας τομέας που δεν γνωρίζει κρίση: οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ. Παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί, στον Παγκόσμιο Ιστό αυξάνονται διαρκώς τα ονόματα τομέα (domain names), έχοντας σήμερα ξεπεράσει τα 215 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VeriSign, 5,2 εκατομμύρια νέα ονόματα τομέα προστέθηκαν στο Ίντερνετ το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι καταλήξεις .com και .net κυριαρχούν στον Παγκόσμιο Ιστό, έχοντας σημειώσει αύξηση 8,3%. Σύμφωνα με την έρευνα της Verisign, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011 υπήρχαν 110 εκατομμύρια καταγεγραμμένα domain με τις καταλήξεις .com και .net.

«Η αγορά ονομάτων τομέα εξακολουθεί να είναι υγιής, παρά τις οικονομικές διακυμάνσεις της αγοράς», σημειώνει η εταιρεία.

«Πετροπόλεμος» σε καταυλισμό τσιγγάνων στο Ηράκλειο

Ένα ακόμη επεισόδιο στο ... σήριαλ με τον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Δύο Αοράκια ξετυλίχθηκε χθες το βράδυ, όταν αστυνομκοί έσπευσαν στην περιοχή, έχοντας δεχτεί νέα καταγγελία για απόπειρα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η τετραμελής ομάδας της δίκυκλης αστυνόμευσης, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει καλά-καλά στον καταυλισμό, καθώς φθάνοντας στη γέφυρα της Εθνικής Οδού Σενετάκη, κοντά στον καταυλισμό, άρχισε  ... ο πετροπόλεμος!

Χωρίς ταξί, εστιατόρια και καφετέριες η Θεσσαλονίκη

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Σάββατο, οι ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 76η Διεθνή Έκθεση.

Στις 15:30 το απόγευμα του Σαββάτου ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του κλάδου οι αυτοκινητιστές απέρριψαν στο σύνολό του το νομοσχέδιο που προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στον κλάδο.

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μόνο στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Σήμερα Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς, ενώ  οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 32 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Μόνο τις απογευματινέ ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Κλειστό λόγω πορείας το κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο είναι αυτή την ώρα το Σύνταγμα, καθώς συνδικαλιστές του ΚΚΕ και ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται με αφορμή και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κλειστές είναι η Σταδίου από το ύψος της οδού Αμερικής, καθώς και η Αμαλίας μέχρι την Ακαδημίας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «να παραμερίσουμε τους φόβους, τις αυταπάτες και τους δισταγμούς διαφορετικά θα βρεθούμε κυριολεκτικά κολλημένοι στο τοίχο. Από τώρα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση και την αντεπίθεση του κινήματος».

Κουφός βρήκε την ακοή του ύστερα από σεισμό!

Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας σεισμός θα λειτουργούσε ως φάρμακο για την περίπτωσή του! Σύμφωνα με τον 75χρονο Robert Valderzak, από τον περασμένο Ιούνιο ήταν κουφός και επανήλθε η ακοή του ύστερα από τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ στην Virginia στις ΗΠΑ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μέχρι που έγινε το …θαύμα! Κατά τη διάρκεια του σεισμού έτυχε να βρίσκονται στο δωμάτιό του παιδιά του, τα οποία συγκινημένα είδαν τον πατέρα τους να πετάγεται από το κρεβάτι και να φωνάζει ότι ακούει κανονικά!

«Μπορεί ο σεισμός να τρομάζει τους περισσότερους, αλλά για τον Robertλειτούργησε ευεργετικά. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα κάποιο πρόβλημα με την ακοή του αν τον εξετάσω ανεπίσημα», αναφέρει ο γιατρός του ηλικιωμένου άνδρα.

Ο ίδιος πάντως πλέει σε πελάγη ευτυχίας και ευλογεί το θεό που έδωσε το …σεισμό!

Φυτεία με χασισόδενδρα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 36 δενδρύλλια ινδικής 
κάνναβης καλλιεργούσε σε ορεινή περιοχή της 
Σαλάκου, 47χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη 
μετά από «επιχείρηση» των αστυνομικών του 
Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 47χρονο όλα ξεκίνησαν 
όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η 
πληροφορία ότι στην περιοχή της Σαλάκου υπάρχει 
φυτεία κάνναβης.
Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου μετά από εκτενείς έρευνες 
που έκαναν, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασώδη, 
δύσβατη, ορεινή περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο 
χώρο πληθώρα δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως ήταν φυσικό ο χώρος τέθηκε σε παρακολούθηση 
και δύο μέρες αργότερα στις 4.20 το απόγευμα 
εμφανίστηκε ο 47χρονος προκειμένου να τα φροντίσει.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 36 δενδρύλλια 
κάνναβης ύψους 1- 3,1 μ. τα οποία ο 47χρονος είχε 
φυτέψει στη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα είχε 
φροντίσει και για τη άρδευση τους.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν ενώ ο 47χρονος 
συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. 
Επιπλέον στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και 
κατασχέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία τα οποία 
κατασχέθηκαν.

Χθες το μεσημέρι ο 47χρονος συνοδευόμενος 
από το δικηγόρο του κ. Δημήτρη Ράπτη προσήχθη 
ενώπιον της αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου 
κ. Μαρίας – Σοφία Βαΐτση η οποία και άσκησε σε 
βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος 
καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών 
(σπόρων κάνναβης) από μη τοξικομανή δράστη.

Ο 47χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου 
να προετοιμάσει τις αναλυτικές εξηγήσεις που θα δώσει 
στην ανακρίτρια και μέχρι τότε κρατείται.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος 
εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι είναι 
εξαρτημένος από τα ναρκωτικά τα οποία άρχισε να 
κάνει χρήση από την ηλικία των 16 του χρόνων.

Ο συλληφθείς τόνισε ότι επιχείρησε να απεξαρτηθεί 
αλλά δεν τα κατάφερε διότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά 
προβλήματα. Έχοντας τη δουλειά του, όχι όμως και 
χρήματα αρκετά για να βρίσκει την ποσότητα που 
χρειάζεται, αποφάσισε να ρίξει μερικούς σπόρους και 
ό,τι γίνει.

Πράγματι αυτό έκανε τον Μάιο του 2011 οπότε και 
φύτρωσαν τα δενδρύλλια, αρκετά εκ των οποίων 
είχαν «φαγωθεί» οι κορυφές από ποντικούς! Ο 
47χρονος είπε πως την όποια ποσότητα κάνναβης 
και αν έπαιρνε θα τη χρησιμοποιούσε αποκλειστικά 
και μόνο για δική του χρήση.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις θα δώσει ο 
47χρονος κατά την απολογία του.

Πηγή : Ροδιακή

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Κάποιος, που ανέκαθεν ήταν καλός χριστιανός, βρίσκεται στο Νοσοκομείο, είναι στα τελευταία του, και οι συγγενείς του καλούν ένα παπά να τον μεταλάβει.
Έρχεται ο παπάς τον μεταλαμβάνει, λέει και διάφορες προσευχές. Την ώρα που ο παπάς ψάλλει, ο άρρωστος δείχνει κάποια αχνά σημεία κινητικότητας, προσπαθεί να ψελλίσει κάτι, δεν μπορεί και με τις τελευταίες εναπομείνασες δυνάμεις του κάνει νόημα στο παπά να του δώσει ένα μολύβι και χαρτί να γράψει κάτι. Ο ιερέας του δίνει χαρτί και μολύβι, γράφει ο ασθενής κάτι και ο παπάς παίρνει το χαρτί και το βάζει στη τσέπη του για να το διαβάσει αργότερα. Δευτερόλεπτα μετά ο άρρωστος βγάζει την τελευταία του πνοή και πεθαίνει.
Ο παπάς ξεχνάει το χαρτί στη τσέπη και την επόμενη ημέρα γίνεται η κηδεία του εκλιπόντος και ο ίδιος παπάς είναι αυτός που κάνει και την σχετική επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία. Μετά το τέλος της δέησης, ο παπάς θυμάται το σημείωμα που του έγραψε ο εκλιπών, θέλει να βγάλει κι ένα μικρό κήρυγμα και βγάζει το χαρτί από την τσέπη απευθυνόμενος στους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος:
- Αγαπητοί, λέει ο ιερεύς, ο εκλιπών ήταν ένα υπόδειγμα πιστού χριστιανού, καλού πατέρα, φίλου και ανθρώπου. Πριν αποδημήσει εις Κύριον μου έγραψε αυτό το σημείωμα που είμαι βέβαιος ότι θα έχει τα καλύτερα λόγια για εμάς τους φίλους του. Σας το διαβάζω λοιπόν:
"Ρε κόπανε πήγαινε πιο πέρα! Πατάς τον σωλήνα που μου δίνει οξυγόνο!"

H Μόνικα Λεβίνσκι είναι κολλημένη ακόμα με τον Κλίντον!


Και όμως μετά από σχεδόν 20 χρόνια χρόνια η Μόνικα Λεβίνσκι είναι ακόμα κολλημένη με τον Κλίντον!!

Έχουν περάσει 17 χρόνια από όταν ο λεκές στο μπλε φόρεμα της 22χρονης τότε Μόνικας έκανε τον γύρο του κόσμου, όμως η ίδια νιώθει ακόμα σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε που ο άλλοτε ισχυρός άνδρας την κράταγε στην αγκαλιά του. Τι του βρήκε είναι άλλο θέμα…

Πριν από περίπου ένα χρόνο η 38χρονη πλέον Μόνικα εκμυστηρευόταν σε ένα φίλο της ότι θα τον δεχόταν πίσω αν εκείνος το αποφάσιζε (!), ενώ το όλο θέμα την έχει αναγκάσει να ζει στο περιθώριο επαγγελματικά και προσωπικά.

«Η όλη δημοσιότητα της σχέσης της με τον Κλίντον κατέστρεψε τις ελπίδες της να βρει ένα αξιόλογο άνθρωπο», λέει φίλος της, ο οποίος αποκαλύπτει ότι πλέον δεν βγαίνει πολύ από το σπίτι.Μάλιστα, σύμφωνα με έναν άλλο μάρτυρα στο «National Enquirer», σε μια σπάνια έξοδο της ήρθε αντιμέτωπη με χλευαστικά σχόλια από τα διπλανά τραπέζια με αποτέλεσμα να μείνει σιωπηλή όλο το υπόλοιπο βράδυ.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απολαμβάνει προσωπική ευτυχία (;) και τα φώτα της δημοσιότητας δίπλα στην Χίλαρι Κλίντον (υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ).