Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μύθοι-Θρύλοι στο νησί της Ρόδου

Στο παρόν κείμενο θα αναφερθούμε σε 3 μύθους-θρύλους που ακούγονται στο νησί της Ρόδου. Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες είτε είναι τρομακτικές είτε είναι τοπικοί μύθοι ή παράξενα φαινόμενα. Από σήμερα λοιπόν θα αρχίσουμε να περπατάμε στους ανεξήγητους δρόμους της Ρόδου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος, για να μάθουν οι μικροί και να θυμιθούν οι μεγάλοι. Περιμένουμε τις ιστορίες σας στο thesocialgroup2011@yahoo.gr

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν,

Ο ποδηλάτης στην Καλιθέα
Σύμφωνα με τον μύθο σε έναν αγώνα ποδηλάτων ένας ποδηλάτης από λάθος χειρισμό έπεσε από τον γκρεμό. Από τότε υπάρχουν πολλές αναφορές ότι αρκετοί είδαν τα φωσφοριζέ πετάλια του, κάποιοι άκουσαν τις αλισίδες, ενώ άλλοι είδαν μια σκιά σαν ποδήλατο.

Η νύφη στα Τριάντα
Σε μία περιοχή γνωστή ως Τρείς υπάρχει μία κατηφόρα με πολλές απότομες στροφές. Γύρω στο 1990  μία γυναίκα παντρευόταν τον καλό της και καθώς πήγαινε στην εκκλησία σκοτώθηκε στις στροφές. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι εμφανίστηκε σε πολλούς οδηγούς. Μάλιστα έχουν σημειωθεί και πολλά ατυχήματα καθώς η νύφη τράβηξε την προσοχή των οδηγών και έπεσαν στο γκρεμό.

Ο Θρόνος στις στοές της τάφρου
Όσοι έχουν έρθει για διακοπές στη Ρόδο σίγουρα θα έχουν επισκεφτεί τη Παλιά Πόλη όπου βρίσκεται το κάστρο. Πρίν 10 χρόνια κάποια παιδιά 17-18 πήγαιναν να εξερευνήσουν την τάφρο στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες στοές από την εποχή των ιπποτών. Περνόντας από κάποιες στοές βρέθηκαν σε μία εκκλησία μισογκρεμισμένη. Απέναντι από εκεί υπήρχε ένας θρόνος. Ένα παιδί κρατούσε μαζί του μία φωτογραφική μηχανή και ο φίλος του ήθελε να βγεί φωτογραφία πάνω στο θρόνο. Μόλις έκατσε στο θρόνο κοκκάλωσε, δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε να μιλήσει. Τα υπόλοιπα παιδιά έφυγαν και πήγαν να το πούν στους γονείς τους, οι οποίοι έφεραν ένα παππά και του έκανε εξορκισμό για να βρεί τις αισθήσεις του. Οι  στοές που οδηγούσαν στην εκκλησία έχουν φραχτεί για ανεξήγητους λόγους, το παιδί ζεί ακόμα, ενώ ο παππάς διαμένει στην Παλιά Πόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου