Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ένας ηλικιωμένος, ενώ γυμναζόταν σε ένα γυμναστήριο, 
πρόσεξε μια γλυκύτατη νέα κοπέλα. Ρώτησε λοιπόν έναν 
προπονητή που πέρναγε: - Ποιό μηχάνημα υπάρχει εδώ, 
που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, ώστε να κάνω 
εντύπωση σε εκείνη εκεί, την γλύκα; Ο προπονητής, τον 
κοιτάζει από πάνω έως κάτω και του λέει: - Εγώ, στην 
θέση σας, θα χρησιμοποιούσα το ΑΤΜ, στον προθάλαμο....

Τα υπέρογκα κέρδη της Google

Η Google ανακοίνωσε χθες τις εισφορές της για το τρίτο τρίμηνο, και όπως ήταν αναμενόμενο, τα νούμερά της αποδεικνύουν πως η εταιρία κινείται ανοδικά. Αυτό συμπεριλαμβάνει 9.72 δισεκατομμύρια δολάρια απολαβών, 33% άνοδος σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2010, με καθαρά έσοδα 2.73 δις. δολάρια, σε σχέση με 2.17 δις πριν από ένα χρόνο.

Η Google αποφάσισε να εισάγει αυτή την ανακοίνωση με τη στατιστική η οποία δείχνει πως οι χρήστες του Google+ έχουν πια ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια. Η εταιρία του Larry Page έχει επίσης προσλάβει 10% παραπάνω εργαζόμενους μέσα σε τρεις μήνες, για να φτάσουν αισίως τους 31.353 εργαζόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Google επίσης ανακοίνωσε πως υπάρχουν 190 εκατομμύρια Android smartphones ενεργοποιημένα ανά τον κόσμο, ενώ 200 εκατομμύρια κόσμου κάνουν χρήση του Chrome.

Απ΄ό,τι φαίνεται η επιχείρηση συνεχίζει να γιγαντώνεται, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμη και των ίδιων των υπευθύνων της, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών γιορτάζεται από το 2008, στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Πλύσιμο των Χεριών (PPPHW), που συσπειρώνει δημόσιους φορείς και γνωστές πολυεθνικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα (Unilever, Procter&Gamble), που κατασκευάζουν προϊόντα ατομικής υγιεινής.
Στόχος των εμπνευστών της, που έχουν την υποστήριξη του ΟΗΕ, είναι η διαφώτιση και η κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι, μια καθημερινή και απλή δραστηριότητα, που σώζει ζωές, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο.
Σύμφωνα με έρευνες, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μολυσματικές ασθένειες, που στις φτωχές χώρες του πλανήτη είναι συχνά θανατηφόρες.

Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.
Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Επιχείρηση διάσωσης Αυστριακών τα ξημερώματα στα Χανιά

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε τα ξημερώματα σήμερα από τις αρχές στα Χανιά καθώς ένας άνδρας 60 χρονών και μια γυναίκα 28 χρόνων, αυστριακής καταγωγής επιχείρησαν να διασχίσουν το μονοπάτι  Ε4 πεζοί από τη Σούγια προς την Αγία Ρουμέλη.
Σε κάποιο σημείο όμως ενδιάμεσα της διαδρομής τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους ενώ είχαν χάσει και τον προσανατολισμό τους και ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών. Για τον εντοπισμό και την παραλαβή  τους κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με 4 άνδρες ένας αστυνομικός και πλωτό του Λιμενικού.
Το ζευγάρι των Αυστριακών εντοπίσθηκε λίγο αργότερα σε καλή κατάσταση, και παρελήφθησαν από τους  άνδρες της Πυροσβεστικής ενώ στο σημείο είχε προσεγγίσει και από θαλάσσης το πλωτό του λιμενικού λόγω του δύσβατου της περιοχής χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβει.
Οι δύο Αυστριακοί μετεφέρθησαν πριν της 7 το πρωί στο κέντρο υγείας της περιοχής .

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε ακόμη μια αυτοκτονία

Την αυτοκτονία ενός 42χρονου άντρα στο Μπουρνάζι κατάφερε να αποτρέψει τα ξημερώματα του Σαββάτου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ενημερώθηκε μέσω sms από φίλο του παρολίγον αυτόχειρα ότι ο 42χρονος έστειλε μήνυμα sms στην πρώην σύζυγο του, εκδηλώνοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο 42χρονος εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μπουρναζίου Δυτικής Αττικής, υστέρα από ψηφιακή σάρωση και ανάλυση των συντεταγμένων εκπομπής του κινητού του.

Από τις επιτόπιες έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίσθηκε από την Άμεση Δράση εντός του αυτοκινήτου του, σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, με δεμένη την ζώνη του αυτοκινήτου στο λαιμό του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2006, έχει αποτρέψει (301) περιπτώσεις αυτοκτονίας.

Παγκόσμια Ημέρα... «Αγανακτισμένων»!


Ραντεβού σε 951 πόλεις σε συνολικά 82 χώρες δίνουν σήμερα «Αγανακτισμένοι» από όλο τον κόσμο προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά και «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».

Στην ιστοσελίδα «United States Global Change» μάλιστα, παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Occupy Wall Street», κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι».

Στην Ελλάδα, οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα, ενώ έχουν επίσης 
προγραμματιστεί καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.