Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τσέχος προσπάθησε να βάλει στο αεροπλάνο 247 ζώα!

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 247 ζώα προσπάθησε να πάρει μαζί του ένας Τσέχος, σε πτήση στην οποία θα επιβιβαζόταν, από το αεροδρόμιο Ezeiza στο Μπουένος Άιρες  προς το Μπαράχας, της Μαδρίτης.

Ο 51 ετών Κάρελ Αμπελόφσκι σόκαρε το προσωπικό ασφαλείας τού αεροδρομίου όταν, καθώς περνούσε από τον έλεγχο επιβατών, ένας τεχνικός ακτίνων Χ συνειδητοποίησε πως κάτι έτρεχε με τον συγκεκριμένο επιβάτη και του ζήτησε να ανοίξει τη βαλίτσα του.

Έκπληκτος, εκείνος και οι παρόντες συνάδελφοί του ανακάλυψαν 247 ζώα (με μόνο 2 από αυτά νεκρά, λόγω έλλειψης οξυγόνου) ανάμεσά τους, δηλητηριώδη φίδια και άλλα, υπό εξαφάνιση ερπετά, όλα τοποθετημένα σε μία ασφυκτικά γεμάτη βαλίτσα.

Βόες και οχιές μερικά μόνο από τα συνολικά 9 διαφορετικά είδη φιδιών τα οποία μετέφερε ο Αμπελόφσκι, μαζί και δύο yararas (φίδια της Ν. Αμερικής, τα οποία, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται στην Βραζιλία, την Παραγουάη και την Αργεντινή), μήκους ενάμισι μέτρου το καθένα.

Πολλά από τα ζώα αποτελούν προστατευόμενα είδη βάσει της Συνθήκης Διεθνούς Εμπορίου Προστατευόμενων Ειδών.
Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά πρόσφατα, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Όσο για τον επίδοξο μεταφορέα, Κάρελ Αμπελόφσκι, το ταξίδι του τελείωσε άδοξα μια και κατηγορείται για λαθρεμπόριο και μπορεί να περάσει στη φυλακή ακόμα και10 χρόνια αν, τελικά, καταδικαστεί.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι, πίσω από τον Τσέχο βρίσκεται ολόκληρη σπείρα λαθρεμπόρων εξωτικών ειδών.

Από καρκίνο του θυρεοειδούς πάσχει η πρόεδρος της Αργεντινής

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς και θα χειρουργηθεί στις 4 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Αλφρέντο Σκοτσιμάρο.

"Στις 22 Δεκεμβρίου σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας εντοπίστηκε καρκίνωμα στο δεξί λοβό του μεγάλου θυρεοειδούς.
Δεν υπάρχει μετάσταση", διευκρίνισε ο ίδιος.

"Η χειρουργική επέμβαση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιανουαρίου", πρόσθεσε. Η Κίρσνερ, 58 ετών, θα νοσηλευτεί για 72 ώρες και θα ακολουθήσει μια περίοδος ανάρρωσης 20 ημερών", σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Έφοδος των ελεγκτών στα εμπορικά κέντρα της Αττικής

Στους δρόμους και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα έχουν ξεχυθεί οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ για να ελέγξουν τι διακινείται στην αγορά και για να ... τα «ψάλλουν» σε όσους δεν κόβουν ή δεν ζητούν απόδειξη.

Η εικόνα των συνεργείων που διενεργούν  τους ελέγχους όμως στην Αττική είναι σαφώς διαφορετική από ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα. Ξεχωρίζουν από το πλήθος λόγω της μπλε ενδυμασίας που φορούν και η οποία είναι και η επίσημη στολή τους, δίνοντας μιαν άλλη «απόχρωση» στην εορταστική αγορά.

Στόχος τους δεν είναι τόσο να αιφνιδιάσουν τους επαγγελματίες που περιμένουν «πώς και πώς» να κάνουν είσπραξη, αλλά κυρίως να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αποτρέψουν την φοροδιαφυγή των ημερών. Γνωρίζουν πως με την διακριτική ενδυμασία «πέφτει σύρμα», οπότε και οι επαγγελματίες φυλάγονται «για το φόβο των Ιουδαίων».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι εκτείνονται από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά και  από τις γειτονιές μέχρι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Έλεγχοι θα γίνονται και τις βραδινές ώρες στα κέντρα διασκέδασης όπου δίνουν ραντεβού για διασκέδασης χιλιάδες καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο φορολογικό νόμο οι ποινές σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης είναι βαρύτατες και συνεπάγονται κλείσιμο της επιχείρησης αλλά και πρόστιμα για τους «αφηρημένους» καταναλωτές.

Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. Τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 Μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από –10 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στη νότια και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις και πιθανότητα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κινδυνεύουν να κλείσουν 5000 φαρμακεία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους στην εθνική οικονομία, στη βιωσιμότητα των φαρμακείων, στην απασχόληση, στα φορολογικά έσοδα, στη φαρμακευτική δαπάνη και στη συνολική δαπάνη πρωτοβάθμιας περίθαλψης του συστήματος υγείας. Έπειτα από έρευνα που έκανε, περίπου 5000 φαρμακεία (4.840) θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν τα ρολά αν μειωθεί το ποσοστό κέρδους του κλάδου κατά 8%.

Η πανελλαδική κλαδική μελέτη εταιρείας τεχνικών ερευνών δημοσιεύτηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και αφορά στην ποσοτικοποίηση των τραγικών συνεπειών που θα έχει η περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μια ακόμα πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 500 καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη των μεγαλύτερων ιδρυμάτων που δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο Leiden.

Η αξιολόγηση των ανά τον κόσμο πανεπιστημίων έγινε λαμβάνοντας υπόψη την ερευνητική παραγωγή, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις ,κριτήριο θεμελιώδες για την κατάταξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνώς, και την απήχηση των πανεπιστημίων στο διάστημα 2005-2009.

Σύμφωνα με αυτήν το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάσσεται στην 149η θέση μεταξύ των 400 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και στην 324η θέση μεταξύ των 500 μεγαλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, ενώ καταλαμβάνει και την πρώτη θέση μεταξύ 6 ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στη λίστα του Leiden.

Όπως σημειώνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στεφάνου, η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και επιβεβαιώνει την αξιοπρεπή κατάταξη του Παν/μίου Κρήτης από το Times Higher Education. Κυρίως όταν παρατηρήσουμε ότι μεγάλα ΑΕΙ (Lomonosov, TECHNION, MEDU, OSAKA, κα.) κατατάσσονται μετά το Π.Κ.

 
Η 2η διάκριση μέσα σε 2 μήνες

Η διάκριση αυτή για το Πανεπιστήμιο Κρήτης έρχεται δύο μήνες περίπου μετά την ειδική έκδοση «Times Higher Education» των «Times» του Λονδίνου στην οποία δημοσιοποιήθηκε η κατάταξη των πανεπιστημίων του κόσμου για το έτος 2011-2012 και σε αυτήν την κατάταξη το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι το μοναδικό ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που αφ’ ενός διατηρήθηκε μέσα στα 500 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, αφ’ ετέρου δε ανέβηκε σημαντικά στις βαθμίδες κατάταξης από τις θέσεις 401-450 πέρυσι στις θέσεις 276-300 φέτος.

Τα Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια στην αξιολόγηση του Leiden

Στη λίστα του Leiden συγκαταλέγονται και τα 6 καλύτερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με το Πανεπιστήμιο Κρήτης να κατατάσσεται στην πρώτη θέση ενώ ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το Εθνικό Καποδιστριακό Αθηνών.


Την πρώτη θέση παγκοσμίως, για μια ακόμη φορά και με βάση την αξιολόγηση από το Πανεπιστήμιο του Leiden, καταλαμβάνει ΜΙΤ, και ακολουθούν το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, το Χάρβαρντ, το Ράις και το Στάνφορντ, ενώ τελευταίο στην παγκόσμια λίστα αξιολόγησης που περιλαμβάνει 500 ΑΕΙ είναι το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, ανήκει στους 10 κυριότερους φορείς κατάταξης των πανεπιστημίων παγκοσμίως και για το σύστημα αξιολόγησής του, χρησιμοποιεί τα στοιχεία για τις δημοσιεύσεις του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science». Λαμβάνει υπόψη τη διαφορετικότητα των επιστημονικών αντικειμένων και οι κατατάξεις γίνονται σύμφωνα με πολλά κριτήρια και συντελεστές.

Αλβανός ασελγούσε σε ανήλικους ομοεθνείς του!

Δίνοντας χαρτζιλίκι σε δυο ανήλικους συμπατριώτες του, τους έπειθε να τον αφήνουν να «χορτάσει» πάνω τους τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας νεαρός Αλβανός σάτυρος στην περιοχή της Χίου! Ο ανώμαλος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος των δυο παιδιών επί δυο μήνες το περασμένο καλοκαίρι!
      
Οι εμετικές επαφές του 25χρονου δράστη με τους δυο ανήλικους ομοεθνείς του συνέβαιναν στο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο ως και το Σεπτέμβριο, αλλά αποκαλύφθηκαν μόλις τώρα όταν τα δυο παιδιά ηλικίας 15 και 13 χρόνων αποφάσισαν να αποκαλύψουν στους γονείς τους τι συνέβαινε.
      
Εκείνοι κατέφυγαν αμέσως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, όπου κατήγγειλαν τον 25χρονο για ασελγείς πράξεις κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των ανήλικων παιδιών τα οποία παραδέχθηκαν ότι έπαιρναν κάθε φορά ως αντάλλαγμα διάφορα χρηματικά ποσά. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του νεαρού σάτυρου, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ληστεία αξίας 5,5 εκατ. δολαρίων στη Ρωσία!

Περίπου 12 ένοπλοι παρουσιάστηκαν τα ξημερώματα, σήμερα, στο χώρο εργοστασίου υαλοκατασκευών, στα περίχωρα της πόλης Αστρακάν (1.300 χλμ. νότια της Μόσχας).

Οι ληστές έφυγαν με λεία 40 ράβδους πλατίνας (αγοραίας αξίας περίπου 5,5 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων), που γνώριζαν ότι φυλάσσονταν εκεί.

Οι 40 ράβδοι πλατίνας ζυγίζουν μέχρι 150 κιλά.

Μεταφέρθηκαν μακρυά από το χώρο της αναίμακτης ληστείας με όχημα, που η σπείρα των κακοποιών επίσης είχε κλέψει.

Σάλος για τους Τούρκους που έκαιγαν ελληνικά δάση

Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για δράση Τούρκων πρακτόρων στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τη δράση Τούρκων πρακτόρων επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία μιλούν για μείζον πολιτικό θέμα που μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ έκανε λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για "βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" και κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη και σε βάθος ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.
"Επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους βρώμικες επιχειρήσεις έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους", υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε ότι όταν ο ίδιος είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση τούρκων πρακτόρων - εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών.
"Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους", τόνισε.
Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", Ντόρα Μπακογιάννη, εποσήμανε ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας και δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση.
Απεύθυνε μάλιστα κάλεσμα στην κυβέρνηση να το διερευνήσει προχωρώντας παράλληλα σε τρεις κινήσεις. Να καταγγείλει το θέμα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα στην Ε.Ε. και σε όλα τα διεθνή φόρα, να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις και να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο στις μελέτες αναδασώσεων στα νησιά όπου επλήγησαν από αυτές τις πυρκαγιές.