Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι 10 πιο σατανικές φυσιογνωμίες στην ιστορία (Μέρος 'Δ)

Ο02 — Adolf Hitler

O Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος της Γερμανίας το 1933, για να γίνει «Φύρερ» το 1934 μέχρι την αυτοκτονία του το 1945. Μέχρι το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η πολιτική του Χίτλερ για την εδαφική κατάκτηση και την φυλετική υποταγή, έφερε τον θάνατο και την καταστροφή σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων της γενοκτονίας των περίπου έξι εκατομμυρίων Εβραίων, σε αυτό που είναι τώρα γνωστή ως το Ολοκαύτωμα.
Στις 30 Απρίλη 1945, μετά από έντονες οδομαχίες στην πόλη, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα είχαν σταματήσει ένα με δύο τετράγωνα μακριά από την καγκελαρία, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε, πυροβολώντας τον εαυτό του, ενώ ταυτόχρονα δάγκωσε και μια κάψουλα κυανίου.

01 — Josef Stalin

 

Ο Στάλιν ήταν Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κεντρικής Επιτροπής της Σοβιετικής Ένωσης, από το 1922 μέχρι το θάνατό του, το 1953. Υπό την ηγεσία του Στάλιν, η Ουκρανία υπέφερε από λιμό (Holodomor) τόσο μεγάλο, που θεωρείται από πολλούς ως πράξη γενοκτονίας εκ μέρους της κυβέρνησης του Στάλιν.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θανάτων είναι από 2,5 εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια.


Η πείνα προκλήθηκε από άμεσες πολιτικές και διοικητικές αποφάσεις. Εκτός από την πείνα, ο Στάλιν διέταξε εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ένωσης για κάθε άτομο που θεωρήθηκε ως ένας εχθρός του κράτους.
Συνολικά, οι εκτιμήσεις του αριθμού που δολοφονήθηκαν κάτω από την βασιλεία του Στάλιν, μετρά 10 εκατομμύρια έως 60 εκατομμύρια ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου