Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι 10 πιο σατανικές φυσιογνωμίες στην ιστορία (Μέρος 'Γ)

05 — Jiang Qing
 
Η Jiang Qing ήταν η σύζυγος του Μάο Τσετούνγκ, του Κομμουνιστικού δικτάτορα της Κίνας. Μέσω από έξυπνους ελιγμούς, κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση της εξουσίας εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος (κοντά στο να γίνει πρόεδρος). Πιστεύεται ότι αυτή ήταν η βασική κινητήρια δύναμη της Κινέζικης Επανάστασης (εκ των οποίων ήταν ο αναπληρωτής διευθυντής).
Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, κάθε οικονομική δραστηριότητα είχε σταματήσει, και αμέτρητα αρχαία κτίρια, έργα τέχνης, αντίκες, βιβλία και έργα ζωγραφικής καταστράφηκαν από τους ερυθροφρουρούς.
Τα 10 χρόνια της Επανάστασης έφερε επίσης το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια στασιμότητα, και πολλοί διανοούμενοι εστάλησαν σε φυλακές. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, τα οποία ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Εκατομμύρια άλλοι είχαν επίσης εκδιωχθεί από τα σπίτια τους.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών – πολίτες και ερυθροφρουρούς – από διάφορες Δυτικές και Ανατολικές πηγές είναι περίπου 500.000 για την πραγματική χρονιά του χάους 1966-1969, αλλά ορισμένες εκτιμήσεις είναι της τάξης του 3 εκατομμύρια θανάτους και με 36 εκατομμύρια να διώκονται.
04 — Pol Pot
Ο Pol Pot ήταν ο ηγέτης των Κόκκινων Χμερ και ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, το 1976 – 1979, και είχε ήδη ηγετική θέση από τα μέσα του 1975. Κατά την παραμονή του στην εξουσία, ο Pol Pot επέβαλε μια ακραία εκδοχή του αγροτικού κομμουνισμού, όπου όλοι οι κάτοικοι των πόλεων μετεγκαταστάθηκαν στην ύπαιθρο για να εργαστούν σε συλλογικά αγροκτήματα και σε καταναγκαστική εργασία.
Με το αποτέλεσμα της καταναγκαστικής εργασίας, τον υποσιτισμός, την κακή ιατρική περίθαλψη και τις εκτελέσεις εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια Καμποτζιανοί (περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού).
Το καθεστώς του κατάφερε να διαχωρίσει τους διανοούμενους και άλλους «αστούς εχθρούς» και να τους δολοφονήσει. Οι Κόκκινοι Χμερ, προχωρούσαν σε μαζικές εκτελέσεις σε τοποθεσίες που είναι γνωστές ως Killing Fields( χωράφια θανάτου). Τα θύματα των εκτελέσεων θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους.
Για να κάνουν οικονομία στα πυρομαχικά, συχνά οι εκτελέσεις γινόντουσαν με σφυριά, τσεκούρια και με μπαστούνια από μπαμπού.
03 — Heinrich Himmler
 
Χάινριχ Χίμλερ, ήταν ο αρχιτέκτονας του ολοκαυτώματος και θεωρείται ως ο μεγαλύτερος μαζικός δολοφόνος που γεννήθηκε ποτέ, από κάποιους (αν και άλλοι λένε ότι είναι ο Ιωσήφ Στάλιν). Το ολοκαύτωμα δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήταν για αυτόν τον άνθρωπο. Προσπάθησε να φτιάξει μια τέλεια φυλή με σκανδιναβική εμφάνιση, την Άρια φυλή.
Τα σχέδιά του για την φυλετική καθαρότητα τελείωσαν από τη ματαιοδοξία του Χίτλερ στη λήψη λανθασμένων στρατιωτικών αποφάσεων και τη λήξη του πολέμου.
Ο Χίμλερ συνελήφθη μετά τον πόλεμο και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαπραγματευτεί με την Δύση, ενώ έδειχνε πραγματικά σοκαρισμένος, σαν έβλεπε να τον αντιμετωπίζουν ως εγκληματία κατά τη σύλληψη.
Αυτοκτόνησε από κατάποση κυανίου λίγο μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου