Η συνταγή της ημέρας
Κατσικάκι με κριθαράκι και αντίδια
Υλικά:
- 1 ½ κιλά κατσικάκι άπαχο (μπούτι κατά προτίμηση)
- 4 κουταλιές φυτίνη
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
- 250 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
- 1 μερίδα "σπιτικός" ζωμός λαχανικών
- 1 ½ κιλά αντίδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 300 γρ. κριθαράκι
- αλάτι και πιπέρι
Περιγραφή:
- Σώταρε σε κατσαρόλα το κρέας με τη φυτίνη και το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το Pummaro και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει μισή ώρα.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα αντίδια, άφησε τα 5 λεπτά να πάρουν 1 με 2 βράσεις και μετέφερε το φαγητό σε ταψί φούρνου.
- Διάλυσε τον σπιτικό ζωμό λαχανικών σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, ρίξτο στο ταψί μαζί με το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και ψήσε το φαγητό σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ένα τέταρτο περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου