Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Κατσικάκι με κριθαράκι και αντίδια

Υλικά:

  • 1 ½ κιλά κατσικάκι άπαχο (μπούτι κατά προτίμηση)
  • 4 κουταλιές φυτίνη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
  • 250 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
  • 1 μερίδα "σπιτικός" ζωμός λαχανικών
  • 1 ½ κιλά αντίδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • αλάτι και πιπέρι
Περιγραφή:
  • Σώταρε σε κατσαρόλα το κρέας με τη φυτίνη
    και το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το Pummaro
    και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει μισή ώρα.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα αντίδια, άφησε τα 5 λεπτά να πάρουν 1 με 2 βράσεις και μετέφερε το φαγητό σε ταψί φούρνου.
  • Διάλυσε τον σπιτικό ζωμό λαχανικών σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, ρίξτο στο ταψί μαζί με το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και ψήσε το φαγητό σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ένα τέταρτο περίπου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου