Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Ωγκρατέν μελιτζάνας και κολοκυθιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. λάδι
  • 1/2 κιλό μελιτζάνα τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι up
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 400 γρ. διάφορα τυριά
  • λίγη μαργαρίνη
  • πιπέρι
  • 200γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι νερό

Πως το κάνουμε:

1. Τρίβουμε όλα τα λαχανικά

2. Σοτάρουμε στο λάδι τη μελιτζάνα , κολοκύθι και κρεμμύδι

3. Αφήνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στην άκρη

4. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τ αυγά, μαϊντανό, άνηθο, τυριά, το νερό και λίγη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει χυλός

5. Προσθέτουμε στο χυλό τα σοταρισμένα λαχανικά και ρίχνουμε πιπέρι 

6. Ανακατεύουμε καλά

7. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί

8. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγη μαργαρίνη
 
9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50΄- 60΄

 
 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου