Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Πέννες με καπνιστό σολομό

Υλικά:
  • 1 συσκευασία καπνιστό σολομό
  • 250 γραμ. ζυμαρικά πένες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο θερμιδοφόρο το θέλετε)
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις πένες και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό(υπολογίζουμε να βράσουν λίγο πριν την σάλτσα, για να μην κολλήσουν) και τους βάζουμε λίγο αλάτι.
  • Κόβουμε τον σολομό σε κομμάτια και τον σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε τηγάνι βαθύ.
  • Αφού αρχίσει να ασπρίζει, τον σβήνουμε με το μισό κρασί και ρίχνουμε τον άνηθο και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε καλά.
  • Το φαγητό είναι ουσιαστικά έτοιμο, αλλά αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει. Πιστέψτε με και χωρίς αυτή είναι εξίσου νόστιμο και αρκετά ελαφρύ.
tip: Προσοχή στο αλάτι γιατί ο καπνιστός σολομός έχει αρκετό από μόνος του οπότε υπάρχει περίπτωση να σας γίνει λύσσα! Είναι προτιμότερο να είναι λίγο ανάλατο και απλά στο σερβίρισμα να προσθέσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα, και να σώσετε πολύ διακριτικά την κατάσταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου