Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Ινδικό Κοτόπουλο Βομβάης

Υλικά
  • 500 γραμ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 κονσέρβες ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού Γκαράμ Μασάλα
  • Αλάτι (όσο θέλετε εσείς)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ κουτ. γλυκού κύμινο σε κόκκους
  • ¾ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 ξυλαράκι κανέλλας
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ και φαρδύ τηγάνι - φροντίστε να έχει και καπάκι - ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τους κόκκους των μπαχαρικών, το ξυλαράκι κανέλλας και τα φύλλα δάφνης και σωτάρετε ανακατεύοντας για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο, και συνεχίζετε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν τα δύο τελευταία.
  2. Ρυθμίζετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση. Προσθέτετε τους κύβους κοτόπουλου, τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας , το αλάτι και το πιπέρι καγιέν, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και, αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  3. Μετά, σηκώνετε το καπάκι, προσθέτετε το γκαράμ μασάλα, ανακατεύετε καλά, βάζετε πάλι το καπάκι, αυξάνετε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου