Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Αρνάκι με πατάτες στην κατσαρόλα με ντομάτα 

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό αρνί  από μπούτι κομμένο σε μεγάλες  μπουκιές
  • 800 γραμ πατάτες  καλά καθαρισμένες και κομμένες  σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι  τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο  χοντροκομμένες
  • 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο  χυμό ντομάτας
  • 1 νεροπότηρο  ντομάτα κονκασέ
  • 1 κοφτό κουτ  γλυκού κανέλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.  Ροδίζετε καλά τις  μερίδες του αρνιού για 5-10 λεπτά και αμέσως μετά ρίχνετε τις καθαρισμένες πατάτες.  Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το τριμμένο κρεμμύδι.  Πασπαλίζετε με την κανέλα, το μπαχάρι, βάζετε τα φύλλα της δάφνης, αλατίζετε και πιπερώνετε.  Εξακολουθείτε το ανακάτεμα ούτως ώστε τα μπαχαρικά να πάνε παντού.  τέλος ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας και τη ντομάτα κονκασέ.  Αν χρειαστεί ρίξτε και λίγο νεράκι μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.  Αφήστε το φαγάκι να πάρει βράση, μετριάστε τη φωτιά και μαγειρεύτε υπομονετικά για τουλάχιστον 1 ώρα και μέχρι κρέας και πατάτες να γίνουν τρυφερά και οπωσδήποτε η σάλτσα να γίνει πηκτή.  Το σερβίρετε ζεστό στα πιάτα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου