Η συνταγή της ημέρας
- 400 γρ. φασόλια άσπρα
- 350 γρ. ζυμαρικά μικρά (κοχυλάκι ,κοφτό μακαρονάκι κτλ.)
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 80 γρ. μπέικον
- 850 ml ζωμό κρέατος
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:- Βράζουμε τα φασόλια και στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο, το σέλινο και το μπέικον ψιλοκομμένα και το δεντρολίβανο.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν.
- Ρίχνουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 10 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου