Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

 Υλικά:

  • 400 γρ. φασόλια άσπρα
  • 350 γρ. ζυμαρικά μικρά (κοχυλάκι ,κοφτό μακαρονάκι κτλ.)
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 80 γρ. μπέικον
  • 850 ml ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα φασόλια και στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο, το σέλινο και το μπέικον ψιλοκομμένα και το δεντρολίβανο.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν.
  • Ρίχνουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 10 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου