Η συνταγή της ημέρας
Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αναμεικτό κιμά
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 1/2 κούπα περίπου φρυγανία ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
- 3 αυγά
- λιγό λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- σάλτσα ντομάτας
- ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
- Ανακετεύουμε όλα τα υλικά και τα πλαθούμε σε μακρόστενα σουτζουκακιά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτο.
- Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερο.
- Αφήνουμε τα σουτζουκακια 30 λεπτά σε μεσαια φωτιά να βρασούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου