Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Σμυρνέικα σουτζουκάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αναμεικτό κιμά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 1/2 κούπα περίπου φρυγανία ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
  • 3 αυγά
  • λιγό λάδι
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας
  • ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακετεύουμε όλα τα υλικά και τα πλαθούμε σε μακρόστενα σουτζουκακιά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτο.
  3. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερο.
  4. Αφήνουμε τα σουτζουκακια 30 λεπτά σε μεσαια φωτιά να βρασούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου