Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Ρολάκια μελιτζάνας με χαλούμι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό χαλούμι χοντροτριμμένο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 5 κομμάτια λιαστή ντομάτα από βάζο σε κομματάκια
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 1/2 κούπα βασιλικό
  • Λάδι
Σάλτσα Ντομάτας:
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 2-3 κ.σ. πελτέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Ρίγανη

Πως το κάνουμε:

Σάλτσα ντομάτας:
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και λίγο νεράκι.
  3. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτία για μισή ώρα, ανακατεύοντας περιοδικά.
  4. Η σάλτσα πρέπει να μείνει πηχτή και να μην έχει καθόλου ζουμιά.
Μελιτζάνες:
  1. Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος με πάχος 0,5εκ. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο grill και από τις δύο πλευρές.
  2. Μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε και τις αφηνουμε να κρυώσουν.
  3. Εν τω μεταξύ, σ' ένα μπολ ανακατέυουμε το χαλούμι, τη λιαστή ντομάτα, τη μισή μοτσαρέλα, το βασιλικό, 2 κ.σ. λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα στην άκρη της κάθε μελιτζάνας και τυλίγουμε ρολάκια.
  5. Έπειτα αδείαζουμε την μίση σάλτσα ντομάτας σ' ένα στενόμακρο πυρεξ. Πάνω τοποθετούμε τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω.
  6. Τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  7. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου