Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Εντσιλάδας με γαλοπούλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ ζαμπόν γαλοπούλας (κατά προτίμηση καπνιστό)
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες
  • 1 κουταλιά πολτό ντομάτας ή κέτσαπ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα, τσίλι (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι μαζί με τα 3 αυγά, λίγο αλάτι και τα 2/3 από το γάλα .Θα έχετε έτσι έναν πηκτό χυλό.
  2. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε λίγο από το χυλό (περίπου 2/3 από την κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα)και ψήνουμε την πιτούλα μας.
  3. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε πίτες χρησιμοποιώντας όλο το χυλό ανανεώνοντας όποτε χρειάζεται το λάδι στο τηγάνι.
  4. Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη πάπρικα ή και τσίλι. Βουτάμε κάθε πιτούλα στο μίγμα και ξαναπερνάμε μια μια πίτα από το τηγάνι(χωρίς λάδι) και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής:
  1. Κόβουμε το ζαμπόν και τις ντομάτες σε κυβάκια.  Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζαμπόν και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πολτό ή την κέτσαπ. Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να έχουμε μια γέμιση σχετικά στεγνή.
  2. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση σε κάθε πίτα και την τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις πίτες και τις τοποθετούμε σφιχτά τη μια δίπλα στην άλλη σε πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τοποθετούμε στο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου