Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Νορβηγικοί κεφτέδες με καφέ σάλτσα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600γρ. κιμά
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 225 ml γάλα ή νερό
  • 3κ.σ. μαργαρίνη για το ψήσιμο
Για τη σάλτσα
  • 500ml νερό
  • 1,5 κύβο βοδινό
  • 3 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο σε λίγο γάλα, να γίνει ένας χυλός
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες

Πως το κάνουμε:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το νερό (ή γάλα) στο μίξερ.
  2. Εναλλακτικά δουλέψτε τα στο χέρι.
  3. Σιγά σιγά προσθέστε και το νερό.
  4. Πλάστε τα μπιφτέκια σας, λίγο πιο οβάλ από ό,τι τα δικά μας μπιφτέκια. Βρέξτε τα χέρια σας με νερό αν σας δυσκολεύει το πλάσιμο.
  5. Ψήστε τα στο βούτυρο για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Ετοιμάστε την σάλτσα σας ως εξής:
  7. Διαλύετε τον κύβο στο νερό και όταν βράσει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς, αλλιώς θα σβολιάσει.
  8. Διορθώνουμε με αλάτι-πιπέρι αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσει 6-8'
  9. Βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια μας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου