Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Γαρίδες μεξικάνικες ala porto vallarta

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (julliene)
  • 2 καυτερές πιπεριές (chilies ή άλλο είδος), χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
  • 15 ελιές πράσινες, γεμιστές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • χυμό ενός λεμονιού και λίγο τρίμα λεμονιού

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και πιπεριά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε στη συνέχεια την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το κύμινο και το αλάτι.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 με 6 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε σε άσπρο ρύζι.
  6. Γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου