Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Ψάρι στη λαδόκολλα με ούζο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
  • άνηθο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο (προαιρετικά)
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές σούπας φυτίνη
  • 4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο, σφυρίδα πέρκα ) περίπου 250 γρμ.
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
  • χυμό λεμονιού
  • 4 φέτες λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα.
  2. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο.
  3. Λιώνουμε το βούτηρο και αλείφουμε τη λαδόκολλα.
  4. Τοποθετουμε σε κάθε φυλλο από ένα φιλέτο και στη συνέχεια βαζουμε πάνω στο φιλέτο απο ένα φύλλο δάφνης και σκορπάμε ισόποσα τα αρωματικά.
  5. Βάζουμε τις φέτες της ντομάτες, πιπεριες και τις φετες λεμονιού.
  6. Περιχύνουμε στο τέλος με το χυμο λεμονιού, το ελαιόλαδο και το ούζο.
  7. Προσθετουμε το αλατοπίπερο.
  8. Σηκώνουμε τις άκρες τις λαδόκολλας και διπλώνουμε όπως στο εξοχικό (σαν πακετακι για να μεινουν μέσα τα υγρά)
  9. Ραντίζουμε λίγο τις άκρες του χαρτιού να μην αρπάξουν στο ψήσιμο.
  10. Προθερμένουμε στους 220 και ψήνουμε για 30-35 λεπτα ανάλογα το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου