Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Χοιρινό με φρέσκα δαμάσκηνα και ταλιατέλες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομματιασμένο
  • 1 κιλό φρέσκα δαμάσκηνα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
  • 3 κουταλιές σουπ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σουπ. μαρμελάδα φραγκοστάφυλο (αυτή με τα σποράκια μέσα)
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • αλάτι - πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα ταψάκι πλυμένα καλά τα δαμάσκηνα μας.
  2. Περιχύνουμε με το κρασί, και τα ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, αρχικά σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα βγάζουμε από το ταψί, τα κρατάμε χωριστά, και συλλέγουμε το ζουμί που έχει περισέψει.
  3. Τσιγαρίζουμε το αλατοπιπερόμένο μας κρέας με λίγο λαδάκι, να πιάσει κρούστα από όλες τις πλευρές.
  4. Το σβήνουμε με το ζουμί από τα δαμάσκηνα, αναλόγως προσθέτουμε και λίγο νεράκι, και κλείνουμε την χύτρα μας να βράσει στον προβλεπόμενο χρόνο.
  5. Μόλις βράσει το κρέας, αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει κανα τέταρτο και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα.
  6. Είναι σημαντικό να μην προσθέσουμε την κρέμα στο ζεστό κρέας, γιατί θα μας κόψει.
  7. Ξαναβάζουμε την χύτρα στο μάτι για 10 λεπτά ακόμη για να δέσει η σάλτσα μας.
  8. Βράζουμε αλ - ντέντε τις ταλιατέλες.
  9. Σερβίρουμε το κρέας με τα ζυμαρικά, περιτριγυρισμένα με μερικά δαμάσκηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου