Η συνταγή της ημέρας
Σουβλάκια κοτομπέικον με ψητές πίτες & σάλτσα Caesar’s
Υλικά:
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους μέτριους
- ½ κιλό μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 καλαμάκια μπαμπού
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- ½ κουταλάκι γλυκού κίμινο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
- 150 γρ. Caesar’s Dressing
- 50 γρ. πέταλα παρμεζάνας
Περιγραφή:
- 1 Κατ' αρχάς, να ασχοληθούμε με το φιλέτο κοτόπουλο: κόψ’ το σε μικρά κομματάκια και ρίξ’ το σε ένα μπολ.
- 2 Στο ίδιο μπολ, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο
και τα μπαχαρικά, και ανακάτεψέ τα όλα μαζί.
- 3 Μάλλον δικαιούνται 10 λεπτά ανάπαυσης...Ξεκουράστηκαν τα κυβάκια κοτόπουλου; Ωραία, γιατί τώρα τα περιμένουν δύσκολα...
- 4 Πέρασε σε κάθε ξυλάκι μπαμπού από 5 κυβάκια τυλιγμένα σε μπέικον. Ψήσε τα σουβλάκια σας κατά προτίμηση σε τηγάνι μαντέμι-σχάρα και, όταν ψηθούν, τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα.
- 5 Περίχυσέ τα με το dressing, πούδραρε με την παρμεζάνα και γαρνίρισε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα λάχανο-καρότο. Εντυπωσιακό, ε;Αν θέλεις, για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείς να περάσεις διαδοχικά μεταξύ των κομματιών του κοτόπουλου φέτες από πιπεριά και κρεμμύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου