Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Ξιφίας στο μαντέμι με μαγιονέζα από εσπεριδοειδή & λαχανικά


Υλικά:
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 4 φέτες ξιφία (250 γρ. κάθε μία)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές σούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κουταλιά σούπας αγγουράκι πίκλα (τουρσί)
  • Ανάλογο πιπέρι,
  • Ανάλογο αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Περιγραφή: 
1 Τοποθέτησε το μαντέμι στην εστία της κουζίνας και άφησέ το να ζεσταθεί καλά για 5-8 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσεις τα φιλέτα του ξιφία. 
2 Αλατοπιπέρωσε τα και λάδωσέ τα ελαφρώς.Τσέκαρε το μαντέμι και, αν έχει ζεσταθεί, τοποθέτησε τα φιλέτα και ψήσ’ τα τον ίδιο χρόνο κι από τις δύο πλευρές. 
3 Όσο ψήνονται τα φιλέτα, προλαβαίνεις άνετα να βάλεις σε ένα μπλέντερ το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, το ελαιόλαδo, το νερό, το χυμό από λεμόνι και το χυμό από πορτοκάλι, και να τα χτυπήσεις μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. 
4 Στη συνέχεια, πρόσθεσε στο μπλέντερ τη μαγιoνέζα και χτύπησε για ένα λεπτό ακόμα. 
5 Βγάλ’ τα φιλέτα του ξιφία από το μαντέμι -πρέπει να έχουν ψηθεί πλέον- και σέρβιρέ τα ζεστά και γαρνιρισμένα με τη μαγιονέζα σε θερμοκρασία δωματίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου