Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μείωση θανάτων από τον καρκίνο του μαστού

Σημαντική μείωση του ποσοστού των θανάτων, που οφείλονται στον καρκίνο του μαστού, έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με  επιστήμονες στη Βρετανία. Ο λόγος δεν είναι τόσο οι ακτινογραφίες, αλλά η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην θεραπεία της νόσου και ειδικά στην πρόληψη.

Από το 1989 έως το 2006, οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν κατά 29% στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal. Επίσης 25% στην Ολλανδία, 20% στο Βέλγιο, 16% στη Σουηδία και 24% στη Νορβηγία.

Ο επικεφαλής της έρευνας που αποκάλυψε τα αισιόδοξα στοιχεία, Philippe Autier, από το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας Πρόληψης στη Λυών της Γαλλίας, δήλωσε πως «Ορισμένες χώρες, που παρουσιάζουν παρόμοια ιατρική και προληπτική αντιμετώπιση στη νόσο του καρκίνου του μαστού, έχουν καταφέρει να μειώσουν τα ποσοστά των θανάτων τους. Αυτό οφείλεται στην πρόληψη και στη θεραπεία και όχι στις ακτινογραφίες. Όμως ο μαστογραφικός έλεγχος, δεν έχει ομοιόμορφη εφαρμογή σε όλες τις χώρες και συγκριτικά κάποιες χώρες, έχουν διαφορά δεκαπέντε ετών».

Η Υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την έρευνα του καρκίνου του μαστού, εκτιμά ότι υπάρχει μείωση της τάξης του 35% των θανάτων από τη νόσο, στις ηλικίες 50 έως 69 ετών. Οι περισσότεροι επιστήμονες πάντως, συμφωνούν πως η επιτυχία εναντίον στον καρκίνο του μαστού είναι η συνεχόμενη θεραπεία, η πρόληψη και οι τακτικές επισκέψεις στο γιατρό. Επίσης η ορμονοθεραπεία, με το φάρμακο ταμοξιφαίνη, αυξάνει τις πιθανότητες της μακροπρόθεσμης επιβίωσης για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου