Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Συμβόλαιο θανάτου πήγε να εκτελέσει Αλβανός

Με ένα χειρόγραφο σημείωμα που περιείχε τις οδηγίες 
που έπρεπε να ακολουθήσει, μία φωτογραφία από 
εφημερίδα, ένα όπλο και 21 σφαίρες, συνελήφθη στη Ρόδο 
31χρονος Αλβανός, ο οποίος ήρθε στο νησί μας προκειμένου 
να εκτελέσει «συμβόλαιο θανάτου» για 44χρονο επιχειρηματία! 
Η εντολή είχε δοθεί από 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει 
συγγενική σχέση με το υποψήφιο θύμα και αρκετά χρόνια 
διαμάχη για την επιχείρηση που διαθέτει.

«Εμπόδιο» στην εκτέλεση του σχεδίου έγιναν αστυνομικοί 
της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν 
προχθές τον αλλοδαπό και στη συνέχεια με συντονισμένη 
«επιχείρηση» και τον 43χρονο «εντολέα». Το ποσό που θα 
δίδονταν στον Αλβανό όταν τελείωνε τη δουλειά ανέρχεται 
στις 12.000 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και 37χρονος 
Έλληνας μουσουλμάνος ως το άτομο που υπέδειξε και 
πρότεινε στον 43χρονο τον Αλβανό, και ο οποίος δεν έχει 
συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του 
αυτοφώρου.

Χθες οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του 
εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος 
τους και κρατούνται προκειμένου τις επόμενες μέρες να 
απολογηθούν. Πάντως ο 43χρονος ημεδαπός αρνείται ότι 
ζήτησε από τον αλλοδαπό να «καθαρίσει» τον 44χρονο 
επιχειρηματία και ισχυρίζεται ότι απλώς ήθελε να τον εκφοβίσει.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ήδη στη δικαιοσύνη εκκρεμεί 
από το 2007 υπόθεση για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 
του 44χρονου επιχειρηματία από τον 43χρονο δράστη.
Αλλά και ο Αλβανός από τη πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν 
επρόκειτο να «εκτελέσει» τη συμφωνία που είχε κάνει, αλλά 
απλώς να πάρει όσο περισσότερα χρήματα μπορούσε από τον 
43χρονο ημεδαπό.

Και οι δύο θα δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις στον ανακριτή 
την Δευτέρα.
Σε κάθε περίπτωση, η είδηση προκάλεσε σοκ στη τοπική 
κοινωνία, η οποία κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι σε 
τέτοιου είδους γεγονότα. Από νωρίς το πρωί που έγινε 
γνωστή η υπόθεση, αποτελούσε πρώτο θέμα συζήτησης, 
ενώ έντονη είναι και η ανησυχία που υπάρχει μεταξύ 
κυρίως επιχειρηματιών της περιοχής μας, οι οποίοι δεν 
μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπήρχε περίπτωση να 
εκτελεστεί «συμβόλαιο θανάτου» στη Ρόδο.

Πάντως η επέμβαση της αστυνομίας και η εξιχνίαση της 
υπόθεσης προτού υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις αποτελεί 
επιτυχία των διωκτικών αρχών αλλά και στοιχείο ασφάλειας 
για τους πολίτες.

Η σύλληψη του Αλβανού
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται προχθές το πρωί όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας στη πόλη της Ρόδου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 31χρονο Αλβανό. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έκαναν βρήκαν να έχει επάνω του

- Ένα πιστόλι αγνώστου προελεύσεως,
- Εικοσιένα (21) φυσίγγια, διαμετρήματος 32mm.
- Ένα κινητό τηλέφωνο,
- Ένα απόκομμα εισιτηρίου πλοίου με ημερομηνία 01-08-2011.
Τα «ευρήματα» προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το πιστόλι όσο και τα φυσίγγια ήταν «φτιαγμένα», δηλαδή η κάνη του όπλου ήταν ειδικά διαμορφωμένη.

Ο 31χρονος αλλοδαπός προσήχθη στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξεταζόμενος δήλωσε ότι το όπλο και τα φυσίγγια τα είχε αγοράσει πριν ένα μήνα περίπου από άγνωστο Αλβανό στη Πάτρα έναντι 100 ευρώ. Ερωτηθείς για το σκοπό που κατείχε το όπλο, ο αλλοδαπός δήλωσε ότι είχε έρθει ακτοπλοϊκώς στο νησί μας στις 2 Αυγούστου 2011 μετά από συνεννόηση που είχε με κάποιον κάτοικο Ρόδου (ανέφερε μόνο ένα όνομα, το οποίο και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν ήταν το αληθινό του 43χρονου) προκειμένου να σκοτώσει κάποιον κάτοικο Ρόδου (ανέφερε το όνομα του 44χρονου).


Ο 31χρονος είπε επίσης ότι ήρθε στη Ρόδο στις 2 Αυγούστου με πλοίο της γραμμής και πως την ίδια ημέρα δέχτηκε μήνυμα από τον «εντολέα» του ο οποίος και του έδωσε ένα νούμερο σταθερού τηλεφώνου στο γραφείο του προκειμένου να επικοινωνήσουν.

Έτσι και έγινε και στο τηλεφώνημα αυτό έκλεισαν ραντεβού για να συναντηθούν βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας έξω από το νεκροταφείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αλλοδαπός είπε πως το ραντεβού έγινε και αντικείμενο συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα γινόταν η εκτέλεση του 44χρονου.

Η συμφωνία και τα λεφτά
Συγκεκριμένα στη συνάντηση αυτή ο 43χρονος ζήτησε από τον Αλβανό να του δείξει το όπλο και μάλιστα φέρεται να του πρότεινε να το κρατήσει εκείνος σε περίπτωση που ο 31χρονος φοβόταν. Στη συνέχεια ο τελευταίος ζήτησε να του δώσει 6.000 ευρώ ως προκαταβολή, ωστόσο ο 43χρονος αρνήθηκε και του είπε ότι «τα χρήματα θα τα πάρει στην Αθήνα όταν θα τελείωνε η δουλειά» όπου και θα βρισκόντουσαν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να πείσει ο 43χρονος τον αλλοδαπό για τα λεγόμενα του, έβγαλε από τη τσέπη του μία απόδειξη τράπεζας που έγραφε το ποσό των 12.000 ευρώ και αφού του το έδειξε και το διάβασε, το έσκισε σε κομματάκια και το πέταξε στο έδαφος λέγοντας του χαρακτηριστικά:
«είναι πεντακοσάρικα και είναι ζεστά»!

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τον 31χρονο, του γνωστοποιήθηκε η «ταυτότητα» του υποψήφιου θύματος ενώ παράλληλα έλαβε συγκεκριμένες οδηγίες από τον 43χρονο για το πώς «θα έκανε τη δουλειά».

Πριν ολοκληρώσουν τη συζήτηση, ο αλλοδαπός ζήτησε εκ νέου χρήματα από τον 43χρονο προκειμένου να μπορέσει να περάσει τις μέρες στη Ρόδο και να μπορεί να μείνει κάπου, και τότε ο «εντολέας» του, του έδωσε νέο ραντεβού για την επόμενη μέρα 3 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στη περιοχή του Αρχαίου Σταδίου στο Μόντε Σμιθ.

Η σύλληψη του 43χρονου
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους κατάφεραν να ανακαλύψουν τη πραγματική ταυτότητα του 43χρονου αλλά και να βρουν τα κομμάτια από χαρτιού από την απόδειξη της τράπεζας. Στη συνέχεια μετέφεραν προχθές βράδυ στο σημείο που είχε συμφωνηθεί τον 31χρονο Αλβανό στο Αρχαίο Στάδιο, προκειμένου να γίνει η συνάντηση με τον «εντολέα» του και αφού προηγουμένως είχε επιβεβαιωθεί τηλεφωνικά το ραντεβού τους.

Πράγματι πέντε λεπτά πριν τις 10 το βράδυ έφθασε ο 43χρονος με δίκυκλο μοτοποδήλατο και κατευθύνθηκε προς τον αλλοδαπό. Όταν το συνάντησε του έδειξε ένα χαρτί στο οποίο αναγράφονταν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η δολοφονία, ενώ παράλληλα του έδειξε και από απόκομμα εφημερίδας φωτογραφία του υποψήφιου θύματος καθώς και ένα σκαρίφημα του σπιτιού του 44χρονου.

Προτού όμως προλάβει να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες προς τον 31χρονο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, συνέλαβαν τον 43χρονο.
Στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένα κινητό τηλέφωνο,
- Μια σελίδα εφημερίδας όπου απεικονίζονταν ο 44χρονος (υποψήφιο θύμα),
- Ένα χειρόγραφο σημείωμα με διάφορες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του σχεδίου της ανθρωποκτονίας,
- Ένα χειρόγραφο σημείωμα για την τοποθεσία της οικίας του 44χρονου
- Ένα απόκομμα από ένταλμα πληρωμής τράπεζας, χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ.

Οι οδηγίες
Στο χαρτί με το οποίο πήγε ο 43χρονος στο ραντεβού αναγράφονταν αναλυτικά όλα όσα έπρεπε να τηρήσει ο Αλβανός για να μην υπάρξουν «επιπλοκές» στην υπόθεση.

Έτσι του έδινε αναλυτικά οδηγίες για τον τρόπο που έπρεπε να είναι ντυμένος, τα γάντια που έπρεπε να φορά για να μην μείνουν αποτυπώματα αλλά και το που θα πετούσε τους κάλυκες, τα γάντια και τα λοιπά αντικείμενα που θα χρησιμοποιούσε, μετά τη πράξη, καθώς τον τρόπο που θα καθάριζε στο τέλος το δίκυκλο μοτοποδήλατο του. Μάλιστα ο 43χρονος έγραφε ότι θα πρέπει να φορά ρούχα που να παραμορφώνουν το σώμα του ώστε να μην αναγνωρίζεται από τις κάμερες που τυχόν θα κατέγραφαν τη σκηνή.

Τέλος ο 43χρονος είχε φτιάξει ένα σχεδιάγραμμα για τους γύρω από το σπίτι του 44χρονου δρόμους προφανώς για να διευκολύνει τον αλλοδαπό.

Ο ενδιάμεσος «κρίκος»
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 31χρονος αλλοδαπός γνώριζε καλά τη περιοχή μας, αφού είχε διαμείνει αλλά και εργαστεί στο παρελθόν στο νησί μας ως φανοποιός.
Μάλιστα ο πρώην εργοδότης του ηλικίας 37 ετών φέρεται να είναι το άτομο που μεσολάβησε για να «κλείσει» η δουλειά με τον 43χρονο.

Όπως ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μήνες και ενώ βρισκόταν στην Αθήνα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον 37χρονο ο οποίος και τον παρακάλεσε να βοηθήσει έναν φίλο του σε κάποιο πρόβλημα που είχε. Όταν ο 31χρονος δέχτηκε, ο 37χρονος έδωσε το τηλέφωνο στον 43χρονο προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί του για να του πει ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα του.

Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον 43χρονο, συμφώνησαν να έρθει στη Ρόδο προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου!

Το ποσό που συμφωνήθηκε για να γίνει η εκτέλεση – δολοφονία ήταν 12.000 ευρώ!

Ήθελε μόνο τα χρήματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο 31χρονος ξεκαθάρισε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος ήρθε μεν στη Ρόδο όμως δεν σκόπευε να «εκτελέσει» τη συμφωνία που είχε κάνει. Μοναδικός στόχος του, όπως δήλωσε, ήταν να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τον 43χρονο.

Αλλά και ο φερόμενος ως «εντολέας» στην υπόθεση, δηλώνει ότι δεν έβαλε τον Αλβανό να σκοτώσει τον 44χρονο και πως ουδέποτε διανοήθηκε να του κάνει κακό. Ακόμη παραδέχτηκε πως και στο παρελθόν έχει απειλήσει τον 44χρονο όμως έχει κριθεί ένοχος για τις πράξεις του, και επεσήμανε ότι και ο τελευταίος από τη πλευρά του τον προκαλεί συνεχώς με τη συμπεριφορά του και τον μηνύει κάθε τόσο με αποτέλεσμα να βρεθεί σε πραγματική αγανάκτηση και να θελήσει μόνο να τον φοβερίσει. Ο 43χρονος είπε επίσης πως συζήτησε το πρόβλημα του με τον 37χρονο οποίος και του είπε πως έχει έναν γνωστό (τον Αλβανό) ο οποίος θα μπορούσε ίσως χτυπώντας τον να τον εκφοβίσει για να συμμορφωθεί.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι ουδέποτε ζήτησε από τον 31χρονο να απειλήσει τον 44χρονο με όπλο ή να του κάνει κακό και πως όλα αυτά είναι «σενάρια» του αλλοδαπού προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα. Σε ότι αφορά τα χρήματα που θα έδινε όταν τελείωνε η «δουλειά» δήλωσε ότι ούτε τα έχει αλλά και ούτε μπορεί να τα βρει. Πάντως από τη πλευρά του και ο 37χρονος φέρεται να επιβεβαίωσε με τη κατάθεση του στους αστυνομικούς τους ισχυρισμούς του 43χρονου, ότι δηλαδή ζήτησαν από τον Αλβανό να δείρει και όχι να σκοτώσει τον 44χρονο. Μάλιστα ο 37χρονος ξεκαθάρισε ότι εκείνος απλώς πρότεινε τον 31χρονο και πως στη συνέχεια έδωσε το νούμερο του τηλεφώνου του στον 43χρονο, χωρίς να αναμειχθεί περαιτέρω στην υπόθεση.
Οι ποινικές διώξεις
Χθες το μεσημέρι ο 31χρονος αλλοδαπός και ο 43χρονος ημεδαπός συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο και Δημήτρη Ράπτη αντίστοιχα προσήχθησαν ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αντώνη Κασάπη ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για :

- Εγκληματική οργάνωση
- Πρόκληση και προσφορά σε τέλεση κακουργήματος
- Αποδοχή προσφοράς σε τέλεση κακουργήματος
- Παράνομη οπλοφορία
- Διακεκριμένη περίπτωση από κοινού εισαγωγής, κατοχής και μεταφοράς που αφορά πιστόλια, περίστροφα, πυρομαχικά και λοιπά είδη πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος
- Ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία
- Παράνομη οπλοκατοχή
- Ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η διαμάχη με αφορμή το εστιατόριο στη Παλιά Πόλη που διατηρεί ο 44χρονος, κρατεί αρκετά χρόνια μεταξύ αυτού και του 43χρονου.

Μάλιστα υπάρχει σε εκκρεμότητα δικογραφία η οποία θα εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον 43χρονο ο οποίος τα ξημερώματα της 20ης Απριλίου 2007 στη πόλη της Ρόδου, φέρεται να παρέσυρε και να τραυμάτισε με το αυτοκίνητο του δύο άτομα, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε στο τόπο του ατυχήματος. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και τον 44χρονο επιχειρηματία. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και σε βάρος του 
43χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 
σωματική βλάβη από αμέλεια και εγκατάληψη τόπου τροχαίου 
ατυχήματος.

Μετά την απολογία του, όπου αρνήθηκε τα όσα του 
καταλογίζονται ο 43χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με 
τη καταβολή εγγύησης 7000 ευρώ και τους περιοριστικούς 
όρους της εμφάνισής του κάθε 1η και 15η του μήνα στο 
αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και της 
απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου