Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Με καθυστερήσεις και σήμερα οι πτήσεις

Με καθυστερήσεις συνεχίζονται να πραγματοποιούνται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος μετά το χθεσινό μπλακάουτ στο σύστημα ηλεκτρικής τροφοδοσίας των ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου της περιοχής Αθηνών ωστόσο σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η βλάβη αποκαθίσταται σταδιακά και εντός της ημέρας αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Το μπλακάουτ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και διήρκεσε 8 λεπτά με αποτέλεσμα να μαυρίσουν οι οθόνες των τερματικών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για περισσότερες από 4 ώρες, διάστημα κατά το οποίο χάθηκαν τα ίχνη περίπου 150 αεροσκαφών που πετούσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο (ελληνικό FIR).

Καθυστερήσεις πτήσεων έως και 3,5 ώρες
Η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό συνεχίζεται και σήμερα και σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Ελ.Βενιζέλος, υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις σε πτήσεις του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, σημειώνονται περιορισμοί της εναέριας κυκλοφορίας λόγω του τεχνικού προβλήματος, σε 46 πτήσεις και ο χρόνος καθυστέρησης κυμαίνεται από 5 λεπτά έως και 3,5 ώρες. Ο μέσος όρος καθυστέρησης, είναι στα 36 λεπτά. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, συνιστούν την επικοινωνία μεταξύ των επιβατών και των αεροπορικών τους εταιρειών, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν καθυστερήσεις στις πτήσεις τους έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το τεχνικό πρόβλημα.

Σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης
Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ.Κώστας Κλουφέτος, μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε πως το τεχνικό πρόβλημα βαίνει προς αποκατάσταση. «Το απόγευμα της Πέμπτης, η κατασκευαστική εταιρεία των ραντάρ εντόπισε τη βλάβη στο σύστημα σταθεροποίησης της τάσης (UPS) και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΥΠΑ δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το σύστημα. Σήμερα ωστόσο, το σύστημα λειτουργεί με τα εφεδρικά μηχανήματα μέχρις ότου να λυθεί εντελώς το πρόβλημα με τα UPS».

Το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Μεταφορών κ.Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε τη διεξαγωγή επείγουσας ΕΔΕ και παράλληλα ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η ΥΠΑ και το Eurocontrol είχαν εκδώσει νωρίτερα οδηγία (NOTAM) προς τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου