Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία προβλέπεται για σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το βράδυ της Κυριακής και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από το πρωί της Δευτέρας.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων προς την Κρήτη, μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Αύριο Δευτέρα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου