Moσχαράκι με τσίλι και λουκάνικα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1200 γρ. μοσχάρι (κομμ. σε κύβους)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους)
- 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
- 1 κ.γ. τσίλι σκόνη
- 2 κ. γ. κύμινο
- λουκάνικο χωριάτικο (κομμ. σε μικρά κομμάτια)
- 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
- 1 κονσέρβα κον-κασέ
- 2 κύβοι knor ζωμό βοδινό
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα και ξεβγαλμένα)
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
- Σε κατσαρόλα βάζω λάδι να κάψει και ροδίζω πολύ καλά το κρέας για αρκετά λεπτά.
- Όταν θα το έχω ροδίσει καλά, το αφαιρώ και ρίχνω μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνω για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
- Προσθέτω το τσίλι, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζω για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνω το κρέας με τη ρίγανη, τις ντοματούλες, τις πιπεριές και τον ζωμό (αφού τον έχω αραιώσει με νεράκι).
- Μόλις το νερό πάρει μία βράση, σκεπάζω, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω για 1 ώρα ώσπου να μαλακώσει το μοσχαράκι.
- Ρίχνω μέσα το φασόλια και ανακατεύω για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζω με ένταμ ή τσένταρ και κρέμα γάλακτος (ελάχιστη) και σερβίρω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου