Συστατικά
- 500-600γρ σολωμό φρέσκο (κατά προτίμηση φιλέτο)
- 300γρ σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 100γρ τυρί παρμεζάνα σε λεπτές φέτες (όχι τριμμένο)
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το σπανάκι. Εάν είναι φρέσκο απλά το πλένουμε και το ζεματίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Το κατεψυγμένο το βάζουμε μέχρι να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Στρώνουμε το σπανάκι σε ενα πιρέξ που να χωράει το σολώμο.
- Πλένουμε το σολωμό και βγάζουμε τα λέπια (εάν έχει) και τον τοποθετούμε πάνω στο σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Καλύβουμε το σολώμο με τις φέτες παρμεζάνας και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Προσοχή!
Εάν έχετε, χρησημοποιήστε χοντρό αλάτι, δίνει καλύτερη γεύση. Δοκιμάστε αν θέλετε με άλλο είδος τυριού που λιώνει, π.χ. γραβιέρα. Τρώγεται ευχάριστα και κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου