Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Σολωμός με σπανάκι και παρμεζάνα

Συστατικά

  • 500-600γρ σολωμό φρέσκο (κατά προτίμηση φιλέτο)
  • 300γρ σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 100γρ τυρί παρμεζάνα σε λεπτές φέτες (όχι τριμμένο)
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το σπανάκι. Εάν είναι φρέσκο απλά το πλένουμε και το ζεματίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Το κατεψυγμένο το βάζουμε μέχρι να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στρώνουμε το σπανάκι σε ενα πιρέξ που να χωράει το σολώμο.
  3. Πλένουμε το σολωμό και βγάζουμε τα λέπια (εάν έχει) και τον τοποθετούμε πάνω στο σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. Καλύβουμε το σολώμο με τις φέτες παρμεζάνας και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Προσοχή!

Εάν έχετε, χρησημοποιήστε χοντρό αλάτι, δίνει καλύτερη γεύση. Δοκιμάστε αν θέλετε με άλλο είδος τυριού που λιώνει, π.χ. γραβιέρα. Τρώγεται ευχάριστα και κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου