Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα 3 πιο ακριβά σπίτια για το 2010

1) Antilla, Mumbai - 1 δισεκατομμύριο $














  
Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου για το 2010  αναμφισβήτητα. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι που κοστίζει  1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ένα πανύψηλο αρχοντικό 27 ορόφων, το Antilla στη Βομβάη είναι το σπίτι του πέμπτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμου, δηλαδή του Mukesh Ambani, ο οποίος είναι επικεφαλής της γιγαντιαίας ινδικής πετροχημικής εταιρίας Reliance Industries, η οποία είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία της Ινδίας με βάση την κεφαλαιοποίηση.

Με διπλoύ ύψους οροφές, αίθουσες χορού, κρυστάλλινους πολυέλαιους, ανασυρόμενα στάδια, και 600 υπαλλήλους, δεν υπάρχει άλλο σπίτι στη γη που να συγκρίνεται με το 570 πόδια ψηλό Antilla.



2)  Villa Leopolda, Coted' Azur France - 525 εκατομύρια $



Το Villa Leopolda είναι 80.000 τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε το 1902 από τον βασιλιά Λεοπόλδο Β 'του Βελγίου. Η βίλα φημολογείται ότι θα είναι το σπίτι του Bill Gates και πολλών άλλων διασήμων. Το σπίτι ανήκει στο Γάλλο τραπεζίτη Edmond Safira, του οποίου η σύζυγος Lily ζει ακόμα εκεί. Η 19 υπνοδωματίων βίλα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για τα αθλητικά γήπεδα, την αίθουσα μπόουλινγκ, τις πολλαπλές κουζίνες, τις τραπεζαρίες και ένα σινεμά, κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον του τύπου, όταν ένας Ρώσος μεγιστάνας κινήθηκε για την απόκτηση του ακινήτου.

 3) One Hyde Park - The Penthouse, London - 200 εκατομύρια $

 
Αυτό το κομψό, μοντέρνο ρετιρέ μπορεί να μην είναι τόσο ακριβό, γίνεται όμως λόγω του ότι βρίσκεται στην κορυφή της διάσημης νούμερο 1 διεύθυνσης Hyde Park. Όπως είναι γνωστό σε μια τέτοια περιοχή έχουν χτιστεί σπίτια για πλούσιους και διάσημους, τα οποία περιέχουν ειδική φρουρά, αλεξίσφαιρα παράθυρα, δωμάτια πανικού και ένα μυστικό τούνελ στο κοντινό ξενοδοχείο Mandarin. Το κτίριο έχει κοινόχρηστα spa, γήπεδα σκουός και αίθουσες γευσιγνωσίας, και το ρετιρέ εξυπηρετείται από 24ωρη υπηρεσία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου