Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Κοτόπουλο με μπάμιες

Τα υλικά μας για δύο άτομα.
2 μπούτια κοτόπουλου
1/2 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
Αλάτι,πιπέρι,κάρυ.
Λάδι
Αλάτι ξύδι για τις μπάμιες (προετοιμασία)

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις μπάμιες γύρω γύρω από το κοτσανάκι τους.

 Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε νερό που βράζει μαζί με μια κουταλίτσα αλάτι και 2 κουταλιές ξύδι. Μόλις πάρουν δύο χούχλους τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό.
Με αυτό τον τρόπο οι μπάμιες χάνουν τα ανεπιθύμητα σε όλους μας σάλια τους. Είναι ένα κόλπο που μου έμαθε μια παλιά νοικοκυρά πριν 35 χρόνια κι έκτοτε άρχισα να τρώγω τις μπάμιες, όχι εγώ μόνο αλλά κι όλη η οικογένεια.

Σε ταψάκι, πυρέξ ή γάστρα βάζουμε τις μπάμιες μα τα υπόλοιπα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι γιατί τις βράσαμε σε αλατισμένο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας και λίγο κάρυ.

Το τοποθετούμε πάνω από τις μπάμιες περιχύνουμε με λάδι, προσθέτουμε κι ένα ποτηράκι νερό και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Προσέχουμε να μην αρπάξει το κοτόπουλο σκεπάζοντας το με αλουμινόχαρτο.
Δοκιμάζουμε, μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο.

Φυσικά τις μπάμιες μπορούμε να τις κάνουμε και χωρίς το κοτόπουλο
λαδερές που είναι ένα ωραίο καλοκαιρινό, κι όχι μόνο, φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου