Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χειμωνιάτικο τοπίο σε όλη τη χώρα

Το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια και οι ισχυροί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από χτες. 

Το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου τη χώρα έχει προκαλέσει, όπως ήταν επόμενο, σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές και εναέριες συγκοινωνίες.
 
Ειδικότερα, δεμένα είναι τα πλοία για Αργοσαρωνικό, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Βόλου-Σποράδων.

Οι περισσότερες περιοχές στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα είναι χιονισμένες, αφού από το πρωί του Σαββάτου η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Ιδιαίτερα προβλήματα σημειώθηκαν από τη χιονόπτωση στο Πήλιο, όπου η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά κυρίως ο αιφνιδιασμός της ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν τα Χάνια Πηλιού. Μετά από αρκετή ώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο.
 
Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι, με βροχές στα πεδινά και χιόνια σημειώνονται και στα ορεινά και ημιορεινά των Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.
 
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώνονται σήμερα Κυριακή στις 2 το μεσημέρι είναι στην Ορεινή Φωκίδα -2 βαθμούς, στο Μέτσοβο 1 βαθμούς και στη Φλώρινα 0 βαθμούς. 
 
Είναι βέβαια απαραίτητο όσοι θέλουν να κινηθούν στα ορεινά ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθιτικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.
 
Στα άσπρα ντύθηκε και η κορυφή του Παρνασσού, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη από το Σάββατο.
 
Μέχρι και τη Δευτέρα δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού με χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, κατά τόπους ισχυρές, ενώ σε εξίσου χαμηλά επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου