Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το έλλειμμα στην Ελλάδα ενδέχεται να ξεπεράσει το 9%

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ελληνικής κυβέρνησης ενδέχεται να ξεπεράσει το 9% του ΑΕΠ φέτος παρά τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για έλλειμμα 8,9%-9%, καθώς η οικονομία της χώρας αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη ύφεση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτατη κυβερνητική πηγή.

«Το έλλειμμα ενδέχεται να ξεπεράσει το 9% καθώς η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στο 6%. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έλλειμμα 9,2%», δήλωσε το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος με άμεση γνώση του οικονομικού σχεδιασμού της χώρας.

«Η συλλογή φόρων παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα», σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι τους τελευταίους 2 μήνες του έτους η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα λάβει έσοδα ύψους 12 δισ. ευρώ μέσω των φόρων αλλά το πραγματικό ποσό αναμένεται να διαμορφωθεί στα 10 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου το κόμμα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 6% φέτος συγκριτικά με τις εκτιμήσεις που την τοποθετούν στο 5,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου