Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Κροκέτες μπακαλιάρου 

Εκτέλεση: 
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, το λιγότερο για 24 ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα, αν δεν είναι φιλέτο, και τον κόβουμε με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια.
Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε σ’αυτές τον μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αν δεν τις προτιμάμε τηγανητές, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, χωρίς να τις αλευρώσουμε, και τις ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170-180 βαθμούς και τις ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη ώσπου να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τις κροκέτες με σκορδαλιά, πατάτες ή χόρτα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου