Κοτόπουλο με μπέικον και φρέσκιες ντομάτες
Υλικά :
- 1,5 κιλό στήθος κοτόπουλο
- 15 φέτες μπέικον (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (όχι πολύ ψιλοκομμένο)
- 10 φρέσκιες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
- θυμάρι, πιπέρι, αλάτι
- λάδι
- ίσως χρειαστεί λίγος χυμός ντομάτας
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές (όχι πολύ μικρές).
- Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να σοταριστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά προκειμένου να σοταριστούν όλα μαζί.
- Στη συνέχεια "σβήνουμε" με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει.
- Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει έως ότου ψηθεί το κοτόπουλο. Προς το τέλος βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Το συνοδεύουμε με σπαγγέτι και κόκκινο κρασάκι!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου