Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

2 κιλά κατσικάκι γάλακτος (σπάλα)

20 αγκινάρες

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

3 αυγά

200 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές λάδι

αλάτι 

πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγής

Κοβουμε το κρεας σε μεριδες, το αλατοπιπερωνουμε και το βαζουμε σε ενα ταψι με το βουτυρο και λιγο νερο. Ψηνουμε το κρεας για 1 1/2 ωρα περιπου σε μετριο φουρνο. Καθαριζουμε τις αγκιναρες και τις τριβουμε καλα με λεμονι για να μην μαυρισουν. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο νερο, τις δυο κουταλιες λαδι και βραζουμε τις αγκιναρες μεχρι να μαλακωσουν και τις στραγγιζουμε. Οταν γινει το κατσικακι βαζουμε τις αγκιναρες αναμεσα στο κρεας. Χτυπαμε σε ενα μπολ το γιαουρτι με τα αυγα, περιχυνουμε το φαγητο και το βαζουμε παλι στο φουρνο για λιγη ωρα (μεχρι να ροδισει και να πηξει το γιαουρτι με τα αυγα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου