Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ σε Παπανδρέου: «Κατανοώ τις εξελίξεις στην Ελλάδα»

Τηλεφωνική επικοινωνία  με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα  Μέρκελ είχε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην οποία της εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση επέλεξε την λύση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού η γερμανίδα καγκελάριος έδειξε να συμφωνεί με την απόφαση του  πρωθυπουργού λέγοντας ότι «κατανοεί  τις εξελίξεις στο εσωτερικό  της χώρας».

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Κυβέρνησης, Steffen Seibert, αμέσως μετά το πέρας αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας προέβη σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Μέρκελ και Σαρκοζί δηλώνουν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν πλήρως τις αποφάσεις που πήρε η ΕΕ. Ακόμη συμφωνούν ότι οι αποφάσεις της ΕΕ είναι πιο αναγκαίες από ποτέ μετά την χθεσινή προαναγγελία του Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

«Το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικολά Σαρκοζί μετά από συνάντηση με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης του. Πρόσθεσε επίσης ότι η έκτακτη συνάντηση της Τετάρτης στις Κάνες με την Άγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό θα «εξετάσει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι δεσμεύσεις που έγιναν θα μπορούσαν να διατηρηθούν» .

Τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος όσο και ο Γάλλος πρόεδρος ζητούν χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την Ελλάδα.

«Και οι δύο χώρες είναι πεπεισμένες πως είναι μια συμφωνία που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη» δήλωσε ο Steffen Seibert.

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής των χωρών του G20 στις Κάννες την Τετάρτη, ενώ οι δύο ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα έχουν επαφές με Έλληνες αξιωματούχους, με το ΔΝΤ αλλά με ευρωπαίους αξιωματούχους αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου