Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αδέλφια έκλεψαν 200 κιλά μανταρίνια!

Η κλοπή της παραγωγής μανταρινιών από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας είχε γίνει… συνήθεια σε δύο ανήλικα αδέλφια από την Αλβανία, που συνελήφθησαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο για τον ίδιο λόγο! Όμως, και αυτή τη φορά στάθηκαν άτυχοι αφού βρήκαν μπροστά τους τον ιδιοκτήτη!

Τα δυο αδέλφια, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος που η οικογένειά τους βρίσκεται νόμιμα στη χώρα και πηγαίνουν στο σχολείο, είχαν οργανώσει άριστα την κλοπή. Έκοβαν με ψαλίδες τα μανταρίνια από τα δέντρα και γέμιζαν σακιά και τελάρα που είχαν φέρει στο κτήμα ενός 77χρονου στην περιοχή του Λεσινίου. Όμως, τους είδε ο αγρότης και άρχισε να τους κυνηγάει, με αποτέλεσμα να τραπούν πεζοί σε φυγή αφήνοντας πίσω τους τα 200 κιλά μανταρίνια που είχαν φορτώσει!

Αστυνομικοί του τμήματος Αιτωλικού ξεκίνησαν αμέσως έρευνες και λίγο αργότερα κατάφεραν να συλλάβουν τα δυο αγόρια, που όμως αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί οι κλέφτες. Το μόνο που κατάφεραν, πάντως, ήταν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Μεσολογγίου μαζί με τον 42χρονο πατέρα τους στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας τους.
 
Στην περιοχή του Αγρινίου έχουν «φουντώσει» οι κλοπές… δέντρων, τώρα που άρχισαν τα πρώτα κρύα! Στόχος των λαθροϋλοτόμων είναι οι… ελιές και, για να εξασφαλίσουν τα καυσόξυλα που θα μοσχοπουλήσουν, εισβάλλουν σε ελαιώνες και κόβουν ολόκληρα δέντρα! Ένας από τους ιδιοκτήτες, μάλιστα, βρήκε… μισά σχεδόν όλα του τα ελαιόδεντρα τα οποία είχαν κόψει άγνωστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου