Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται 55.000 λουκέτα στην αγορά!

Ολοένα φαίνεται να σφίγγει ο κλοιός γύρω από την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας καθώς 55.000 εμπορικές επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν το 2012 σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Στην τραγική αυτή διαπίστωση προχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου για το 2011, η οποία όμως είχε κι άλλες δυσάρεστες ειδήσεις.

Μια από αυτές είναι τα αποτελέσματα μελέτης για τα λουκέτα μεταξύ 2009- 11 όπου καταδεικνύεται πως 60.000 επιχειρήσεις λόγω της κρίσης αποχώρησαν από την αγορά. Ο κ. Β. Κορκίδης, αφού περιέγραψε ως κρίσιμη την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό εμπόριο, ενώ δριμεία επίθεση επιφύλαξε κατά του τρόπου διοχέτευσης των  πόρων του ΕΣΠΑ στην αγορά καθώς και για την απόφαση να υπάρξει καινούργια  εταιρική μορφή με κεφάλαιο 1 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη διάρκεια του 2011, οι οκτώ στις δέκα ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις και σχεδόν τα δύο τρίτα των ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις τους είναι μειωμένες. 

Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις δήλωσαν ότι έχουν επιδείνωση της κερδοφορίας τους ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2012, οι πωλήσεις και τα κέρδη θα είναι μειωμένα και η απαισιοδοξία αυτή είναι μεγαλύτερη στις μικρές επιχειρήσεις.

Η μία στις τρεις εμπορικές ΑΕ και ΕΠΕ θεωρεί πολύ πιθανό το 2012 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου