Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Καλαμάρι γεμιστό χιώτικο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 - 5 καλαμάρια μεγάλα (κατά προτίμηση)
  • Φέτα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 - 4 κ.σ. ούζο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ντομάτα σε φέτες και λίγη παρμεζάνα τριμμένη (για το γαρνίρισμα)

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια, τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας.
  2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κομμένα πτερύγια, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά ακόμη.
  3. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα (βάλτε αρκετή!) και αναμειγνύουμε.
  4. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  5. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μας σε ένα πυρέξ, όπου και τοποθετούμε τα καλαμάρια.
  6. Πάνω στα καλαμάρια γαρνίρουμε βάζοντας από μία φέτα ντομάτα (τα βοηθάει να μην ξεραθούν) και λίγη τριμμένη παρμεζάνα (για να κάνουν και ωραία κρούστα) .
  7. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου