Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η συνταγή της ημέρας

Καρμπονάρα με κολοκυθάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr. πέννες πολύχρωμες
  • 5 μεγαλούτσικα κολοκύθια
  • 4 αυγά
  • 10 φέτες καπνιστό μπέικον ή πανσέτα (προτιμώ μπέικον που έχει πιο έντονη γεύση)
  • 150 gr. χαλούμι
  • 50 gr. παρμεζάνα σε ξύσμα (πέταλα)
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και διαίτης)
  • μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Ξεκινάμε την προεργασία μας κόβοντας τα κολοκυθάκια στη μέση εγκάρσια, και μετά σε (όχι πολύ λεπτά) μισοφέγγαρα. Παράλληλα κόβουμε το χαλούμι σε κύβους, το μπέικον σε χοντρά κομμάτια και τα φυλλαράκια του θυμαριού σε πολύ μικρά και λεπτά κομματάκια.
  2. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό με χοντρό αλάτι να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τις πέννες μας με στόχο να γίνουν al dente (αν δεν είμαστε σίγουροι για το χρόνο, ακολουθούμε τις οδηγίες στο κουτί).
  3. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά μας καλά, προσθέτουμε την κρέμα, το μισό χαλούμι και την παρμεζάνα και αναμιγνύουμε καλά για να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και αλάτι.
  4. Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κομματάκια του μπέικον σε ελαιόλαδο. Όταν αυτό έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μοσχοβολάει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τα οποία ουσιαστικά τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι που έχει πάρει το άρωμα του μπέικον. Προσθέτουμε μπόλικο φρέσκο μαύρο πιπέρι, στη συνέχεια το θυμάρι και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία μέχρι τα κολοκυθάκια μας να έχουν καλυφθεί τελείως από το λάδι και να έχουν αρχίσει να "χρυσίζουν" στο χρώμα.
  5. Οι πέννες μας έχουν βράσει. Τις σουρώνουμε, αφού έχουμε πρώτα κρατήσει σε ένα φλιτζάνι ανάλογη ποσότητα του νερού της βράσης των ζυμαρικών.
  6. Αναμιγνύουμε αμέσως τις πέννες με τα κολοκυθάκια και το μπέικον, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό της βράσης, καθώς και τη σως της κρέμας, του αυγού και των τυριών.
  7. Στο τελευταίο ανακάτεμα πάνω στη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο χαλούμι και σερβίρουμε τρίβοντας φρέσκο πιπέρι από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου